Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Promet

Završen prvi dio javne nabave za izgradnju dionice Podravske brze ceste od Pitomače do Virovitice

  Podravski.hr/foto Kristijan Toplak           08.11.2023.         1506 pogleda
Završen prvi dio javne nabave za izgradnju dionice Podravske brze ceste od Pitomače do Virovitice

Završen je prvi dio javne nabave za projekt izgradnje Podravske brze ceste. Radi se o dionici Pitomača – Virovitica kojim bi se zaobišlo samo mjesto Pitomača, te se tako uvelike umanjila prometna gužva na državnoj cesti D2 i smanjila učestalost prometnih nesreća koje su na toj trasi vrlo česte. Radi se o natječaju za Izradu idejnog rješenja i Studije o utjecaju na okoliš s ishođenjem Rješenja o prihvatljivosti zahvata za okoliš za Podravsku brzu cestu, dionica Pitomača – Virovitica. Posao vrijedan 88.000 eura dobila je Zajednica ponuditelja DVOKUT-ECRO d.o.o. i MOBILITA EVOLVA iz Zagreba, piše podravski.hr.

Početna točka brze ceste kao dio ovog projektnog zadatka je u čvoru Kladare između Kloštra Podravskog i Pitomače.

Nakon čvora Kladare trasa napušta područje Koprivničko-križevačke županije i prelazi u Virovitičko-podravsku županiju. U blizini granice županija prelazi objektom (najvjerojatnije nadvožnjakom) preko željezničke pruge R202. Na putu prema čvoru Pitomača trasa brze ceste presijeca županijsku cestu Ž4001, zaobilazi područje grada Pitomača s južne strane presijecajući pritom županijsku cestu Ž4002, na kojoj će biti formiran čvor Pitomača i potom nastavlja južno od državne ceste D2 prema istoku prelazeći objektom po drugi puta željezničku prugu R202, a izgradit će se i prateći uslužni objekt PUO Stari Gradac.

Nekoliko kilometara dalje trasa drugi put presijeca državnu cestu D2 i na tom mjestu će biti formiran čvor Stari Gradac. Nakon čvora, brza cesta prolazi između mjesta Rogovac i Bušetina, presijeca županijske ceste Ž4007 i Ž4008 te nastavlja prema Virovitici. Prije završetka trase i spoja na dionicu Virovitica – Suhopolje, okomito na trasu Podravske brze ceste, pruža se brza cesta Virovitica – Suhopolje, i brza cesta Virovitica – Terezino polje. Na mjestu sjecišta tih dviju brzih cesta projektiran je čvor Virovitica 1. Tek nakon izrade idejnog rješenja kreće projektiranje, što je sljedeći korak u javnoj nabavi ovog projekta.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Promet