Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Zdravstvo

Zavod za javno zdravstvo priprema suradnju u projektima sa Sveučilištem u Pečuhu

        07.03.2016.         1163 pogleda
Zavod za javno zdravstvo priprema suradnju u projektima sa Sveučilištem u Pečuhu

U petak 04. ožujka stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije bili su gosti Kliničkog centra i Medicinske škole Sveučilišta u Pečuhu (Mađarska). Sastanak je bio organiziran kako bi se ispitale mogućnosti prekogranične suradnje partnera u provedbi zajedničkih projekata usmjerenih zaštiti zdravlja ljudi.

Na sastanku su ispred Zavoda za javno zdravstvo sudjelovali ravnatelj Zavoda prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, zatim voditeljica Djelatnosti zdravstvene ekologije Mirjana Špehar, mag. med. biochem. i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja. S mađarske strane na sastanku su bili nazočni voditelj Odjela za imunologiju i biotehnologiju prof. dr. sc. Peter Nemeth i voditelj Ureda za međunarodnu suradnju dr. Szabolcs Fekete.

Predstavnici Zavoda za javno zdravstvo mađarske su stručnjake izvijestili o nizu projektnih ideja. Postignuto je suglasje da postoji zajednički javnozdravstveni interes u zaštiti zdravlja ljudi te je dogovoreno da će se konkretne ideje u narednom razdoblju razvijati i nastojati implementirati kroz projekte.

Ovaj je sastanak i poziv na suradnju još jednom pokazao kako su znanja i iskustva naših stručnjaka prepoznata i izvan granica naše zemlje te da postoji interes inozemnih partnera na najvišoj akademskoj razini za suradnju sa stručnjacima Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravstvo