Banner
Izložba posvećena Milku Kelemenu u Etnografskom muzeju
DHMZ: Pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom
Plenković o zelenim putovnicama: Mislim da bi sve moglo biti gotovo do ljeta
U utorak i srijedu zatvoren željeznički prijelaz u Ulici Svetog Jurja u Podgorju
Milanović: Zlata Đurđević je moja kandidatkinja za Vrhovni sud
UIO: Žene u Hrvatskoj još uvijek ostaju bez posla zbog trudnoće
Jutarnji list: Beroš zarađuje kao vještak, ali ne stigne na sud

  Zdravlje

Zavod za javno zdravstvo novim projektom kreće još odlučnije u borbu protiv pušenja mladih: Nepušenjem protiv ovisnosti – ja sam iz razreda nepušača

  vn           07.07.2020.         543 pogleda
Zavod za javno zdravstvo novim projektom kreće još odlučnije u borbu protiv pušenja mladih: Nepušenjem protiv ovisnosti – ja sam iz razreda nepušača

Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije uspješno je nominirao svoj novi projekt pod nazivom „Nepušenjem protiv ovisnosti – ja sam iz razreda nepušača“ u natječajnom postupku pri Ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske. Projekt će se u Virovitičko-podravskoj županiji provoditi u 2020. godini, a financirat će ga Ministarstvo zdravstva. Partner Zavodu u ovome projektu je Udruga za pomoć mladima Virovitičko-podravske županije „Veranda“, dok su suradnici u projektu savjeti mladih i odgojno-obrazovne ustanove u Virovitičko-podravskoj županiji.

Cilj je projekta osnažiti samozaštitne kapacitete učenika u odgojno-obrazovnim ustanovama i ostalih mladih u Virovitičko-podravskoj županiji u prevenciji ovisnosti i afirmaciji zdravlja. Naglasak se ovoga puta stavlja na prevenciju i suzbijanje pušenja duhanskih proizvoda mladih, kao jednog od glavnih rizika koji mlade uvode u svijet štetne zloupotrebe droga. Želi se postići da što više razrednih odjela u školama ostvari status razreda nepušača (u kojima niti jedan učenik ne puši), što se u pilot projektu proteklih godina pokazalo ostvarivom zamisli.

Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije već niz godina provodi projekte usmjerene prevenciji i suzbijanju ovisnosti i svojim aktivnostima stvara dodanu vrijednost u području borbe protiv ovisnosti na području županije, ali i šire. Jedan od važnijih ciljeva jest sljedivost aktivnosti i zato je i ovaj projekt osmišljen tako da se nadovezuje na aktivnosti prethodnih projekata koji su u mrežu međusektorske suradnje povezali i u toj suradnji osnažili različite dionike koji na području Virovitičko-podravske županije djeluju u smjeru prevencije i suzbijanja ovisnosti. Tako su tijekom 2018. godine educirani edukatori iz savjeta mladih koji su potom u prvoj polovini 2019. godine provodili terenske preventivne aktivnosti među mladima u našoj županiji, a koncem 2019. godine provedena je i edukacija voditelja školskih preventivnih programa kako bi svi oni u nastavku projektnih aktivnosti planiranih za provedbu u 2020. godini sinergijskim djelovanjem postigli što bolje učinke u prevenciji rizičnih ponašanja mladih.

Za potrebe provedbe navedenih aktivnosti u projektu bit će pripremljene i nove publikacije koje će ostati kao dodana vrijednost koja doprinosi trajnosti preventivnog djelovanja među mladima.

Ovim je projektom Virovitičko-podravska županija ponovno postavila nove visoke standarde u inovativnim nastojanjima da se očuva zdravlje mladih u turbulentnim godinama njihova odrastanja.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje