HZZO će izdvojiti oko 22,5 milijuna kuna za naknade za samoizolaciju
Milanović: Simbolika Pesaha trajno je nadahnuće čitavome čovječanstvu
Osijek: Laboratorij za kliničku mikrobiologiju prilagođen testovima na koronavirus
Savez samostalnih sindikata: Ne zaboraviti zdravstvene radnike kada kriza prođe
Božinović: E-propusnice zatražilo 28 osoba zaraženih koronavirusom
Plenković: Za sada ne idemo u rebalans nego u preraspodjele proračuna
Sabor: Zakon o praćenju mobitela poslan u drugo čitanje

  Zdravstvo

Zavod za javno zdravstvo i Visoka škola iz Virovitice započinju veliko istraživanje među studentima

        15.10.2014.         1109 pogleda
Zavod za javno zdravstvo i Visoka škola iz Virovitice započinju veliko istraživanje među studentima

Nakon što je Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije Ministarstvo zdravlja prihvatilo novi projekt pod nazivom „Proaktivna skrb o mentalnom zdravlju obitelji; savjetovališni i preventivni postupci usmjereni pomoći u organizaciji slobodnog vremena“, intenziviraju se projektne aktivnosti usmjerene postavljenim ciljevima. Projekt se od srpnja ove godine provodi u Virovitičko-podravskoj županiji u suradnji s partnerom (Udruženjem klubova liječenih alkoholičara Slatina) i suradnicima (Visokom školom za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici i odgojno-obrazovnim ustanovama u Virovitičko-podravskoj županiji).

U okviru projektnih aktivnosti predviđena je i provedba opsežnog istraživanja o stavovima i ponašanjima studenata Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici o pušenju, alkoholu, drogama i slobodnom vremenu.

Slijedm toga, u srijedu 15. listopada 2014. godine održan je radni sastanak voditelja projekta profesora Siniše Brlasa, psihologa u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije sa Studentskim zborom Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici i dekanicom doc. dr. sc. Vesnom Bedeković na kojemu je dogovoren tijek provedbe istraživanja među studentima. Studentski zbor aktivno će se uključiti u istraživački proces anketiranjem studenata, a sve će se provoditi pod stručnim nadzorom stručnjaka iz Zavoda za javno zdravstvo koji su i osmislili istraživanje. Planirano je da anketiranje studenata bude dovršeno do konca mjeseca studenog ove godine nakon čega će uslijediti statistička obrada podataka i izrada publikacije o istraživanju.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ZdravstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.