Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Zdravstvo

Zavod za javno zdravstvo i Visoka škola iz Virovitice započinju veliko istraživanje među studentima

        15.10.2014.         1528 pogleda
Zavod za javno zdravstvo i Visoka škola iz Virovitice započinju veliko istraživanje među studentima

Nakon što je Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije Ministarstvo zdravlja prihvatilo novi projekt pod nazivom „Proaktivna skrb o mentalnom zdravlju obitelji; savjetovališni i preventivni postupci usmjereni pomoći u organizaciji slobodnog vremena“, intenziviraju se projektne aktivnosti usmjerene postavljenim ciljevima. Projekt se od srpnja ove godine provodi u Virovitičko-podravskoj županiji u suradnji s partnerom (Udruženjem klubova liječenih alkoholičara Slatina) i suradnicima (Visokom školom za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici i odgojno-obrazovnim ustanovama u Virovitičko-podravskoj županiji).

U okviru projektnih aktivnosti predviđena je i provedba opsežnog istraživanja o stavovima i ponašanjima studenata Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici o pušenju, alkoholu, drogama i slobodnom vremenu.

Slijedm toga, u srijedu 15. listopada 2014. godine održan je radni sastanak voditelja projekta profesora Siniše Brlasa, psihologa u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije sa Studentskim zborom Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici i dekanicom doc. dr. sc. Vesnom Bedeković na kojemu je dogovoren tijek provedbe istraživanja među studentima. Studentski zbor aktivno će se uključiti u istraživački proces anketiranjem studenata, a sve će se provoditi pod stručnim nadzorom stručnjaka iz Zavoda za javno zdravstvo koji su i osmislili istraživanje. Planirano je da anketiranje studenata bude dovršeno do konca mjeseca studenog ove godine nakon čega će uslijediti statistička obrada podataka i izrada publikacije o istraživanju.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravstvo