Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Zdravlje

Zavod za javno zdravstvo i Gradski muzej Virovitica zajednički educiraju učenike o štetnosti pušenja

        10.03.2016.         1003 pogleda
Zavod za javno zdravstvo i Gradski muzej Virovitica zajednički educiraju učenike o štetnosti pušenja

Tijekom ovogodišnje Noći muzeja koju je organizirao Gradski muzej Virovitica u suradnji s Etnografskim muzejom Zagreb 29. siječnja 2016. godine našim je sugrađanima predstavljena izložba „Dim - priča o duhanu, a uz izložbu su osmišljeni i odgovarajući sadržaji promocije zdravlja u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji su bili prezentirati tijekom izložbe pod nazivom „Pušenje je out“.

Tom su prilikom stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo posjetitelje educirali o štetnosti pušenja i o prednostima nepušenja, te su dijelili prigodne edukativne materijale i zainteresiranima mjerili razinu ugljičnog monoksida u izdahu. S obzirom da izložbu koja još traje posjećuju i učenici osnovnih i srednjih škola, Gradski muzej Virovitica i Zavod za javno zdravstvo za razredne odjele koji posjete izložbu organiziraju i edukativno predavanje na temu „Kako se ne izgubiti u duhanskom dimu“ kojim se učenike educira o štetnosti pušenja i o prednostima nepušenja. Predavanja su u četvrtak 10. ožujka 2016. godine održali stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo (doktor medicine Miodrag Beneš, prvostupnica sestrinstva Maja Đurica Truhlaž i medicinski tehničar Tomislav Šokec).

Ovom suradnjom Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije promovirao je nov, moderan, građanima blizak i do sada neuobičajeni oblik međusektorske suradnje u nastojanju da što više približi javnozdravstveno djelovanje i promociju zdravlja građanima, a osobito djeci i mladima.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje