Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Zdravstvo

Zavod za hitnu medicinu Virovitičko podravske županije proslavio peti rođendan

  vpz.hr           01.12.2016.         1660 pogleda
Zavod za hitnu medicinu Virovitičko podravske županije proslavio peti rođendan

Prošlo je točno 5 godina, od tog 1. prosinca 2011. godine, kada je u sklopu reorganizacije hitne medicinske službe u Republici Hrvatskoj, započeo s radom Zavod za hitnu medicinu Virovitičko podravske županije kao operativna zdravstvena ustanova u djelatnosti izvanbolničke hitne medicinske službe koja osigurava pružanje izvanbolničke hitne medicinske pomoći te zbrinjavanje hitnog pacijenta. Danas Zavod za hitnu medicinu uz djelatnost hitne medicine obavlja još i djelatnost sanitetskog prijevoza pacijenata.

U proteklih 5 godina od osnutka ustanove djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije obavili su zavidan broj intervencija i pregleda pacijenata. Ravnateljica Zavoda, Marijana Banjavčić je istaknula prošlu, 2015. godinu.
– U 2015. godini zabilježeno je ukupno 22.256 intervencija i pregleda u kojima su sudjelovali djelatnici naših timova iz svih naših ispostava. Prilikom obavljanja intervencija i sanitetskih prijevoza, naša vozila prešla su ukupno 1.080.419 kilometara. Od početka 2016. godine do danas obavljeno je 15.690 intervencija i pregleda pacijenata te je od toga najveći broj intervencija obavljen u kućama/stanovima pacijenata, na javnim mjestima i ambulantama opće medicine. Unatoč brojnim organizacijskim i financijskim problemima s kojima se, kao i većina zdravstvenih ustanova, susreće i naš Zavod, u svakodnevnom radu, zadovoljna sam što unatoč velikom problemu nedostatka liječnika u cijeloj državi, naša ustanova do sada nije imala problema sa zapošljavanjem liječnika, te gotovo u kontinuitetu imamo popunjene sve timove sukladno Mreži hitne medicine.

Ravnateljica Marijana Banjavčić, zahvaljuje na podršci Virovitičko-podravskoj županiji, a ističe i ostvarenu dobru suradnju sa svim zdravstvenim ustanovama na našem području u cilju pružanja što kvalitetnije zdravstvene zaštite svim stanovnicima naše županije. Timovi hitne medicinske pomoći Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije svakodnevno su tijekom 24 sata na raspolaganju svim stanovnicima na području čitave županije, a isto tako i u djelatnosti sanitetskog prijevoza osiguravaju prijevoz nepokretnih i teško pokretnih pacijenata od njihovih domova do zdravstvenih ustanova, kao i premještaje težih bolesnika u druge zdravstvene ustanove diljem Republike Hrvatske.

U 2017. bi voljeli vi imati noviji vozni park.
– Najveći problem s kojim smo trenutno suočeni je izuzetno loše stanje voznog parka. Od ukupno 34 vozila koja koristimo za djelatnost hitne medicine i djelatnost sanitetskog prijevoza, neka su starija i od 10 godina, a navedena su vozila samo tijekom prošle godine prešla ukupno preko milijun kilometara. Nadamo da će se tijekom iduće godine osigurati sredstva za nabavku novih vozila kako bismo bili u mogućnosti pružiti još kvalitetniju uslugu svim našim građanima. Pet godina uspješnog rada poticaj je za nastavak pružanja sveobuhvatne, kontinuirane i jednako dostupne zdravstvene zaštite svim našim građanima uz visok stupanj profesionalnosti kako djelatnika hitne medicinske pomoći tako i djelatnika sanitetskog prijevoza – zaključila je Marijana Banjavčić.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravstvo