Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Zdravstvo

Zavod za hitnu medicinu bogatiji za dva nova vozila hitne pomoći

  vpž           07.12.2015.         2880 pogleda
Zavod za hitnu medicinu bogatiji za dva nova vozila hitne pomoći

U ponedjeljak, 7. prosinca, Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije postao je bogatiji za dva nova vozila hitne pomoći koja će se koristiti u hitnoj medicinskoj pomoći u Virovitici. Do kraja mjeseca stići će i treće vozilo koje ima pogon na sva četiri kotača i koje će se koristiti za potrebe hitne medicinske pomoći na području Voćina i Slatine odnosno brdskih područja.

Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije u okviru svoje djelatnosti obavlja poslove hitne medicinske pomoći i sanitetskog prijevoza i za te potrebe raspolagao je s ukupno 31 vozilom. Trećina vozila starija je od 10 godina te ne zadovoljava uvjete propisane važećom hrvatskom normom HRN EN 1789 za medicinske automobile i opremu, a niti uvjete propisane Pravilnikom o minimalnim uvjetima u pogledu prostora, radnika i medicinsko-tehničke opreme…

- Nova vozila doprinijet će boljem radu Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije pošto je naš vozni park u prosjeku star preko 10 godina. Nabavom novih vozila omogućit ćemo našim pacijentima da zdravstvena zaštita bude što dostupnija i što bolja. Naš je cilj da svako selo, svako i najmanje naselje naše županije ima jednaku zdravstvenu skrb – rekao je zamjenik ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije Danijel Rešetar.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravstvo