Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Zdravstvo

Zavod za hitnu medicinu bogatiji za dva nova vozila hitne pomoći

  vpž           07.12.2015.         2977 pogleda
Zavod za hitnu medicinu bogatiji za dva nova vozila hitne pomoći

U ponedjeljak, 7. prosinca, Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije postao je bogatiji za dva nova vozila hitne pomoći koja će se koristiti u hitnoj medicinskoj pomoći u Virovitici. Do kraja mjeseca stići će i treće vozilo koje ima pogon na sva četiri kotača i koje će se koristiti za potrebe hitne medicinske pomoći na području Voćina i Slatine odnosno brdskih područja.

Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije u okviru svoje djelatnosti obavlja poslove hitne medicinske pomoći i sanitetskog prijevoza i za te potrebe raspolagao je s ukupno 31 vozilom. Trećina vozila starija je od 10 godina te ne zadovoljava uvjete propisane važećom hrvatskom normom HRN EN 1789 za medicinske automobile i opremu, a niti uvjete propisane Pravilnikom o minimalnim uvjetima u pogledu prostora, radnika i medicinsko-tehničke opreme…

- Nova vozila doprinijet će boljem radu Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije pošto je naš vozni park u prosjeku star preko 10 godina. Nabavom novih vozila omogućit ćemo našim pacijentima da zdravstvena zaštita bude što dostupnija i što bolja. Naš je cilj da svako selo, svako i najmanje naselje naše županije ima jednaku zdravstvenu skrb – rekao je zamjenik ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije Danijel Rešetar.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravstvo