Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Aktualnosti

Zatvorite groblje, prolajferi :)

  Željko Bošnjak/Malo soli           22.09.2016.         1225 pogleda
Zatvorite groblje, prolajferi :)

Prasnuo sam u smijeh kraj grupice demonstranata protiv pobačaja. Žao mi je bilo tog jadnog tumačenja Božje volje, nevjerovanja u Njegovu moć, ali me je i nasmijala munjevita pomisao na kritiku komičara Billa Hicksa. Pas jede psa, čovjek opet udara po čovjeku u ime Boga.

Borci za prava zametka se zovu i "pro-lifers" (čitaj PROLAJFERI), oni koji se zalažu za život (ha haa ha :D ironija). Pretpostavimo da je Bog originalni prolajfer. I prisjetimo se osvrta minulog komičara na pseudo-vjernike.

Začeće možete pripisati Božjoj volji, ali morate priznati i znatno zalaganje čovjekove seksualnosti. I da ne bi ostalo na nekom fakinskom shvaćanju života, Bog je u jednom trenutku odlučio umiješati se bez hirova čovjekove tjelesne naravi, u maniru "sam-svoj-majstor" - "Ne bu tu niko nikog jebal!". Izmislio je podizanje mrtve osobe u život - uskrsnuće. To se ne može oponašati. Tko tako daje život, taj je božanstvo. I to bi mogao samo Bog.

Ali smo mi uvijek veći vjernici od samoga Isusa Krista, pa smo odlučivanje o životu i smrti uzeli u svoje ruke. "Sam-svoj-majstor" na naš način. Kad ni Inkvizicija, niti genocidne pobožne diktature, nisu do sad istrijebili bezbožnike, onda pseudo-vjernici danas mlate po ljudima tako da im zabranjuju kontrolu rađanja. I ne samo da nosimo parole, nego bilježimo i fizičke napade na liječnike, klinike i pacijente, pa i oružanu agresiju, ironično, u ime života.

S druge strane vlada grobna tišina. Bog šuti i čeka. Ali složio se On ili ne, reći ću opet poznate misli - prolajferi, dođite do groblja, otvorite urne i ljesove, povičite mrtvima da nastave živjeti, ako imate muda. I to ona omnipotentna, svemoćna i prolajferska, a ne muda impotentna koja povremeno istresu malo sperme i ostave brojne nesretnike ovome svijetu. 'Ajde budite čudesni kao Bog pa otvorite urne i ljesove, te zatvorite groblja, a ne klinike koje čuvaju život. Ili jednostavno zašutite...

I što to poručujemo s križevima oko vrata i na objektima? Jel' možda koliko su vjernici, ironično, opasni? Križ je oružje, sredstvo pogubljenja. Da su Isusa pogubili kalašnjikovom bi li se oko vrata nosile zlatne automatske puške? Ili giljotina? Da se nosi simbol ribice, kao kod ranih kršćana, možda bi Krist još odavno i surfao na našim oblacima. Ovako se on za blagdane mora pojavljivati maskiran u čokoladnog zeku iz šarenog jajeta ili kao debeli stari rumeni alkoholičar u crvenom kostimu s vrećom igračaka ili kao sušena kobasica oko trsa u vinogradu, samo da bi bio prihvaćen. :)

"Oče, oprosti im, jer ne znaju što čine. I nemoj me slati dolje gdje se tuku pred bolnicama, štuju smrt na groblju, zveckaju oružjem i tjeraju me da se zalijem čokoladom da bih bio njihov."
"Dobro, Sine, neću. Pusti ih, idemo nas dvojica iza kuće u radionicu napraviti novu Zemlju gdje neće biti smrti, suza i boli. Ipak smo mi pravi PROLAJFERI." ;)

Blog Malo soli, Željko Bošnjak

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti