Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Komentar Bojane Božanić/Lider

Zašto sladoled na otoku Žut ne bi koštao 20 kuna?

  Bojana Božanić/Lider           13.07.2010.         1961 pogleda
Zašto sladoled na otoku Žut ne bi koštao 20 kuna?

U sjevernoistočnom dijelu Kornatskog otočja smještena je marina Žut. Lijepo uređena, vrlo čista, s ljubaznim osobljem primit će vašu 14-metarsku jedrilicu za iznos od 560 kuna. Otok od 15 kvadratnih kilometara oduševit će turiste kristalno čistim morem, ugodnom šetnjom na 172 metara visokom vrhu s kojeg puca pogled na Kornate, a osim marine, restorana i jedne trgovine, na otoku su samo masline, smokve i vinova loza. Mir, tišina i sladoled za 20 kuna.

Neki dan su mediji prenijeli izjave šokiranih, zgranutih i zaprepaštenih turista koji su morali za sladoled na tom malom izoliranom otočiću izdvojiti nevjerojatnih 20 kuna, dok su ga primjerice u urbanim sredinama u supermarketu koji se sa žestokom konkurencijom bori spuštanjem cijena mogli konzumirati za oko devet kuna. Također, štruca kruha tamo vrijedi deset kuna, a kome je to skupo neka proba otići do druge najbliže trgovine i cijeni kruha tamo ubrojiti i putne troškove. Svakog jutra od travnja do studenog gazda marketa stoji na rivi i dočekuje brodić s hranom. Da bi se osigurao da će mu na vrijeme dovesti robu i svježi kruh dečkima na barci da i nešto love sa strane. I naravno, pribroji to cijeni proizvoda koje prodaje u dućanu i koji po svim ekonomskim i zdravologičkim zakonitostima moraju biti skuplji nego oni na kopnu.

Nema zapravo smisla objašnjavati što znači dopremiti prehrambene proizvode na taj otočić kojeg zovu rajem za nautičare, ali moram primjetiti kako netko tko ima tri tisuće eura za najam broda i 500 kuna za vez, valjda može izdvojiti i 20 kuna za sladoled. Na jedrenje ne ide sirotinja, oprostite na grubosti. Skup je to sport. Daleko od toga da su Hrvati baš najdivniji domaćini na svijetu. Ima naravno i muljanja i varanja i ne izdavanja računa, ali teško ćete u bilo kojem turističkom mjestu na svijetu popiti kavu za manje od tri eura, pa bi valjda trebali biti dovoljno pametni i ne nabrijavati situaciju novinskim naslovima svake turističke sezone i križati se jer kava na Stradunu košta 15 kuna. Koliko i na austrijskim benzinskim crpkama. A radije ljetujem u Dubrovniku.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

pljuska
14.7.2010. 11:03
Pardon vidim da se radi o autorici što naravno ne mijenja napisano.

Bar me sada ljepši spol nemože optužiti za prekomjereno "granatiranje" po onoj "eto grubosti, samo zato što je žensko".
pljuska
14.7.2010. 10:59
Autor kojem pamet izgleda nije najjača strana tvrdi: "Na jedrenje ne ide sirotinja, oprostite na grubosti. Skup je to sport. Daleko od toga da su Hrvati baš najdivniji domaćini na svijetu. Ima naravno i muljanja i varanja i ne izdavanja računa, ali teško ćete u bilo kojem turističkom mjestu na svijetu popiti kavu za manje od tri eura, pa bi valjda trebali biti dovoljno pametni i ne nabrijavati situaciju novinskim naslovima svake turističke sezone i križati se jer kava na Stradunu košta 15 kuna. Koliko i na austrijskim benzinskim crpkama. A radije ljetujem u Dubrovniku."

Što reči na toliko pameti koja zaboravlja da dobit hrvatskom turizmu na donose ta nekolicina nabrijanih i sumnjivih bogatuna, već upravo oni kojima je opljačkala i u dužničko ropstvo prodala lupež ratnog i poratnog profiterstva.

Autoru bi potučio da je često puta bolje pametno odšutjeti nego se ova luđački rugati opljačkanom i osiromašenom puku.


Još iz kategorije Komentar Bojane Božanić/Lider