Banner
U svim poštanskim uredima uplate za pomoć bez naknade
Prvih 20 od doniranih 80 mobilnih kućica dolazi u Glinu
Beroš: Za sada nema reakcija na cjepivo
Potres u Sisku -ljudi na ulici
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Plenković: Hrvatska postrožava mjere - ciljano i postupno
Studija: Mutirani soj virusa mogao bi izazvati više smrti u Britaniji

  Županija

Zasjedala Županijska skupština

        30.04.2003.         880 pogleda
Zasjedala Županijska skupština
VIROVITICA, 30. travnja -- U Skupštini Županije virovitičko-podravske sjedit će i dva predstavnika srpske nacionalne manjine, koja, prema popisu stanovništva iz 2001. godine, u Županiji čini 7,08 posto stanovništva.
Najznačajnija je to odluka današnjeg zasjedanja Skupštine, na čijem dnevnom redu su se našla izvješća o prošlogodišnjem radu zdravstvenih i javnozdravstvenih ustanova, Povjerenstva za suzbijanje ovisnosti, Policijske uprave virovitičko-podravske, obrane od tuče, Zajednice sportskih udruga i saveza i Županijske koordinacije za ljudska prava. Raspravljalo se i o zabrinjavajućim brojkama nezaposlenosti u prošloj godini, ali je zaključeno da to treba biti zasebna tema vijećničke rasprave, a ne usputna, nakon četiri sata zasjedanja, kada već i vijećnica ostane poluprazna.
Na današnjoj sjednici nakon dužeg vremena bio je i saborski zastupnik Dragutin Vukušić (SDP), što su primjetili tijekom Akutalnog sata samo HDZ-ovi vijećnici. Oni su, kako to i priliči oporbi, imali i najviše pitanja, ali za izdvojiti su samo kontradikktorni stavovi Stjepana Mikolčića i Josipa Đakića o tome kako se policija treba uključiti u borbu protiv ovisnosti. Dok je Mikolčić zamjerio što je policija preažurna u kažnjavanju vozača koji su konzumirali alkohol, pa se prema podacima iz časopisa Auto klub čini da su u Virovitičko-podravskoj županiji najveći alkoholičari, Đakić smatra da se policija premalo uključuje u borbu za suzbijanje zlouporabe droga. Sve u svemu - kako god da okreneš - policija je kriva!
Načelnik Policijske uprave Milan Baričević zamalo je bio razlogom i incidenta jer se vijećnik Josip Rastija (HSS) uvrijedio što je policijskom načelniku predsjednik Skupštine dozvolio da odgovori na pitanja tijekom Aktualnog sata. Suprotno je to, tvrdio je Rastija, onome što je dogovoreno o Aktualnom satu na međustranačkom sastanku pa je, za vrijeme dok je Baričević bio za govornicom, izašao van iz dvorane.
Zasjedanje Skupštine započelo je, inače, minutom šutnje za preminulog generala Janka Bobetka.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ŽupanijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.