Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Kultura

Započeli radovi na obnovi Ljetnikovca grofa Draškovića u Noskovačkoj Dubravi

        17.02.2012.         1897 pogleda
Započeli radovi na obnovi Ljetnikovca grofa Draškovića u Noskovačkoj Dubravi

Počeli su radovi na obnovi Ljetnikovca grofa Draškovića u Noskovačkoj Dubravi, kojim će se dobiti Informativno-edukativni centar (IEC) te obnoviti škola u sklopu Projekta Integracije u EU Natura 2000. Projekt je vrijedan 2.173.000,00 kuna, a radove izvodi tvrtka Bistra d.o.o. Projekt je nominirala Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije (ravnateljica je Tatjana Arnold Sabo).

Projektom, obnoviti će se i rekonstruirati postojeća zgrada (Ljetnikovac grofa Draškovića u Noskovačkoj Dubravi, koji je izgrađen početkom 19. stoljeća), a koja u jednom svom dijelu služi za potrebe odvijanja nastave Područne OŠ Davorin Trstenjak iz Čađavice. Radovi uključuju građevinsko-obrtničke radove, elektrotehničke radove, strojarske radove... Virovitičko-podravska županija je prva županija u Hrvatskoj koja je potpisala sporazum u sklopu programa Natura 2000, a sporazum o suradnji za projekt integracije u EU Natura 2000 potpisao je virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić. Projekt je financiran sredstvima zajma Svjetske banke.

Nakon obnove, zgrada će se i nadalje koristiti kao Područna škola, ali i kao Informativno-edukativni centar za potrebe rada Javne ustanove upravljanje zaštićenim vrijednostima Virovitičko-podravske županije, u kojem će biti moguće provoditi program „škola u prirodi". Spomenuta zgrada okružena je skupinom stabala, koja su zaštićena kao spomenik parkovne arhitekture od 1969. godine.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

dr. evil
18.2.2012. 16:48
Da bi informacija bila koliko toliko potpuna, firma Bistra doo je iz Đurđevca.


Još iz kategorije Kultura