Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Obrtništvo

Započeli praktični dijelovi majstorskih ispita

        11.11.2014.         1967 pogleda
Započeli praktični dijelovi majstorskih ispita

U jesenskom ispitnom roku Obrtničkoj komori Virovitičko-podravske županije za polaganje majstorskog ispita prijavila su se 34 kandidata u 16 različitih zanimanja. Najviše kandidata prijavilo se u zanimanju frizer, njih čak 9, koji su praktični dio polagali 9. studenog u praktikumu Industrijsko-obrtničke škole u Virovitici.

Pod budnim okom predsjednice i članova ispitne komisije Božice Moslavac, Klaudije Fadljević Gomerčić i Borisa Metera, solidno znanje i vještine u šišanju, bojanju kose i izradi frizure pokazali su Nada Adamović, Sanela Bajović, Magdalena Brajković, Draženka Butorac, Tonči Justinić, Jelena Kuzmanović, Valentino Stojanović, Nataša Vukajlović i Ivana Žic te su svi stekli pravo na polaganje ostalih dijelova ispita koji se odnose na teoretski dio struke, gospodarstvo i propise te radnu pedagogiju.

Za polaganje majstorskog ispita u zanimanju kuhar prijavila su se 4 kandidata: Miroslav Fabri, Tomislav Fabšić, Anita Gugić i Željko Strilić. Praktični dio održan je 10. studenog u ugodnom ambijentu restorana na imanju ruralnog turizma „Pustara Višnjica“ kod Slatine. Ispitna komisija u sastavu: Jadranka Habijanac-predsjednica, Ljubica Mihaljević-članica za teoretski dio i Mirjana Pauković-članica za praktični dio, pozitivno su ocijenile rad i kvalitetu jela koja su prema zadanim menijima pripremili navedeni kandidati.

Svoj sud o pripremljenim delicijama dali su i gosti koji su ih kušali, među kojima su bili predsjednik i potpredsjednik POK-a Vladimir Ivoš i Zlatko Šomođi, predstojnik Područnog ureda HZMO-a Mirko Hečimović i izvršna direktorica „Pustare Višnjica“ Ksenija Plantak.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Obrtništvo