Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Poljoprivreda

Započele prijave za 5. Crospirit - Međunardono ocjenjivanje rakije i likera

  gospodarski.hr           10.08.2023.         1927 pogleda
Započele prijave za 5. Crospirit - Međunardono ocjenjivanje rakije i likera

Međunarodno ocjenjivanja rakija, likera i ginova u Zagrebu održava se od 2019. godine u organizaciji Gospodarskog lista u suradnji  s Agronomskim i Prehrambeno – biotehnološkim fakultetom u Zagrebu. Povodom 5. jubilarnog ocjenjivanja, međunarodno ocjenjivanje rakija, likera i ginova dobiva i novo ime te se tako od 2023. godine naziva CROSPIRIT.

Od prve godine ocjenjivanja, od kada se isto održalo u sklopu CroAgro sajma na Zagrebačkom velesajmu, naši ciljevi su isti. Uz medijsku promociju proizvođača, cilj ove manifestacije je kroz edukativna i stručna predavanja ukazati i na relativno nisku kulturu pijenja rakija i likera te nedovoljnog poznavanja rakija kod šire populacije, ali i ugostiteljskog sektora. Potrošnju rakija ugrožava i agresivni marketing i financijska snaga u industriji konkurentskih pića. Stoga je ovo prigoda da se dodatno popularizira i promovira kultura rakije, istaknu najbolji proizvođači koji će biti nagrađeni za uspjeh i kvalitetu rakija, likera i ginova.

Danas se na tržištu mogu pronaći rakije i likeri od skoro svih voćnih vrsta. Osim povećanja različitosti, povećava se i tehničko/tehnološka razina proizvodnje, no i dalje veliki problem predstavlja promocija rakija koja se ne može javno reklamirati, a i kupnja i konzumacija su restriktivni. Rakije, likeri i ginovi se zato mogu promovirati organiziranjem natjecanja proizvođača gdje se rakije ne samo približavaju kupcima nego je natjecanje oblik usvajanja novih znanja i podizanje kakvoće vlastitih proizvoda. Jedan od razloga popularizacije i rasta ocjenjivanja definitivno je i ocjenjivačka komisija sastavljena od certificiranih i priznatih hrvatskih i međunarodnih ocjenjivača. Ocjenjivanje je prepoznato i od strane samih proizvođača te tako bilježimo svake godine sve veći broj prijavljenih proizvođača i uzoraka.

Svoje uzorke možete prijaviti putem nove web stranice CROSPIRIT.HR. Na stranici možete pronaći i uvjete ocjenjivanja, galerije i pobjednike  iz proteklih godina kao i sve novosti koje će biti objavljivane vezano za CROSPIRIT.

Više inforamcija na Gospodarski.hr

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda