Sabor: U srijedu izjašnjavanje o amandmanima na paket poreznih zakona
Bernardić: Vladina porezna reforma je prodavanje magle i SDP je neće podržati
Vasilić: Pred jedinicama lokalne samouprave vrlo stresno razdoblje
Gordana Buljan Flander dobitnica Nagrade za životno djelo za promicanje dječjih prava
Dugine obitelji traže da se omogući udomiteljstvo istospolnim parovima
Vlada suglasna s HDZ-ovim prijedlogom sniženog PDV-a na elektronske publikacije i mahunarke
Za uzgoj goveda, koza, ovaca i peradi 24 milijuna kuna

Zapažena prezentacija programa HBOR-a


  HGK-Županijska komora Virovitica           31.03.2010.         1781 pogleda
Zapažena prezentacija programa HBOR-a

U zajedničkoj organizaciji HGK - Županijske komore Virovitica i HBOR-a, prostorima HGK - Županijske komore Virovitica, u prisutnosti velikog broja gospodarstvenika, predstavnika lokalne uprave i samouprave, 31. ožujka 2010. god., Hrvoje Galičić, voditelj ureda HBOR-a u Osijeku, održao je prezentaciju na temu: «Program i aktivnosti HBOR-a, te podrške u provođenju novih mjera Vlade RH za gospodarski oporavak i razvitak«.

HBOR je osnovan 1992. god., a do 31.12.2009. ukupno je plasirano 49 mil. kn. U 2009. god. plasirano je 6,2 mil. kn kreditnih sredstava, po izuzetno povoljnim uvjetima i uz povoljnu kamatnu stopu, a krediti su podijeljeni u četiri osnovne skupine: praćenje izvoza (46%), gospodarstvo (32%), malo i srednje poduzetništvo (13%) i infrastruktura (9 %).

Programi kreditiranja obrtnih sredstava (Model A) je program koji se provodi s ciljem prevladavanja teškoća u gospodarstvu i uklanjanja negativnih učinaka globalne gospodarske i financijske krize. Kreditna sredstva mogu koristiti hrvatski poduzetnici u cilju jačanja svoje konkurentnosti, odnosno za postizanje, održavanje i poboljšanje likvidnosti te održavanje i proširenje postojećeg poslovanja. Kreditna sredstva za provedbu Programa osiguravaju poslovne banke i HBOR u omjeru 60% : 40%.

Jamstveni program (Model B) je program u okviru kojeg HBOR u ime i za račun RH provodi postupak izdavanja jamstva za pokriće dijela rizika novih kredita poslovnih banaka, postupak povrata sredstava, na osnovu naplaćenih jamstva, te provodi nadzor namjenskog korištenja kredita za koje je izdano jamstvo.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ivan2
5.4.2010. 17:48
Rezultati su očito zanemarivi ,očito problemi ne leže u obrtnim sredstvima nego negdje dalje . Uporno guramo osamnaest godina nešto što ne daje rezultate !!!!


Još iz kategorije HGK-Županijska komora ViroviticaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: