Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  HGK-Županijska komora Virovitica

Zapažena prezentacija programa HBOR-a

        31.03.2010.         2456 pogleda
Zapažena prezentacija programa HBOR-a

U zajedničkoj organizaciji HGK - Županijske komore Virovitica i HBOR-a, prostorima HGK - Županijske komore Virovitica, u prisutnosti velikog broja gospodarstvenika, predstavnika lokalne uprave i samouprave, 31. ožujka 2010. god., Hrvoje Galičić, voditelj ureda HBOR-a u Osijeku, održao je prezentaciju na temu: «Program i aktivnosti HBOR-a, te podrške u provođenju novih mjera Vlade RH za gospodarski oporavak i razvitak«.

HBOR je osnovan 1992. god., a do 31.12.2009. ukupno je plasirano 49 mil. kn. U 2009. god. plasirano je 6,2 mil. kn kreditnih sredstava, po izuzetno povoljnim uvjetima i uz povoljnu kamatnu stopu, a krediti su podijeljeni u četiri osnovne skupine: praćenje izvoza (46%), gospodarstvo (32%), malo i srednje poduzetništvo (13%) i infrastruktura (9 %).

Programi kreditiranja obrtnih sredstava (Model A) je program koji se provodi s ciljem prevladavanja teškoća u gospodarstvu i uklanjanja negativnih učinaka globalne gospodarske i financijske krize. Kreditna sredstva mogu koristiti hrvatski poduzetnici u cilju jačanja svoje konkurentnosti, odnosno za postizanje, održavanje i poboljšanje likvidnosti te održavanje i proširenje postojećeg poslovanja. Kreditna sredstva za provedbu Programa osiguravaju poslovne banke i HBOR u omjeru 60% : 40%.

Jamstveni program (Model B) je program u okviru kojeg HBOR u ime i za račun RH provodi postupak izdavanja jamstva za pokriće dijela rizika novih kredita poslovnih banaka, postupak povrata sredstava, na osnovu naplaćenih jamstva, te provodi nadzor namjenskog korištenja kredita za koje je izdano jamstvo.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ivan2
5.4.2010. 17:48
Rezultati su očito zanemarivi ,očito problemi ne leže u obrtnim sredstvima nego negdje dalje . Uporno guramo osamnaest godina nešto što ne daje rezultate !!!!


Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica