Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Kancerogena korupcija i politička prostitucija

Zakon o legalizaciji je nova masovna pljačka hrvatskih građanki i građana!

  Stjepan Tot           27.06.2013.         22431 pogleda
Zakon o legalizaciji je nova masovna pljačka hrvatskih građanki i građana!

Za par dana, 30.06.2013 ističe rok za postupanje po jednom iz niza zakona o lupeškoj pljački građanki i građana RH, a koji je zakon donesen u takozvanom hrvatskom saboru. Izglasali su ga oni koji nikada nisu štitili interese svojih birača, već su isključivo kao stranačke marionete i spadala dizale ruku po zapovjedi svoji stranačkih vođa, jer bi u protivnom izgubili njegovu naklonost i bogatu zobnicu i privilegije koje status stranačkog vojnika, klimavca i glasačke mašinerije voljenog vođe donosi.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/vecina-hrvata-smatra-da-sdp-vodi-hrvatsku-u-propast/685128.aspx http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/87726-vraca-li-sdp-dikataturu-proleterijata-u-samo-dva-mjeseca-milanovic-pogazio-najmanje-tri-temeljne-odrednice-zakonskog-poretka-rh.html      

Do danas se niti jedan od takozvanih narodnih poslanika, te niti jedna parlamentarna stranka nije ogradila od ove lupeške pljačke građanki i građana RH, i pogodovanja lobijima koji će, zbog lijenosti i nerada hrvatske birokracije, zaraditi ogroman novac, a i onako sustavno opljačkanim i prevarenim građankama i građanima RH donijeti nove nevolje i baciti ih u još veće beznađe.  http://www.dnevno.hr/humor/karikature/89965-linic-i-prasica-kasica.html       

Naravno to nije kraj kalvarije opljačkanog i u dužničko ropstvo prodanog naroda, jer pohlepna  i nezasitna politička oligarhija predvođena luzerom od premijera koji ima zaleđe glasačke mašinerije iz takozvanog kokošinjca na Markovom trgu i neoliberalnih marioneta iz Banskih dvora će u to sam siguran nastaviti svoju antinarodnu politiku, jer kao što je poznato niti jedna dosadašnja hrvatska vlast nije bila u službi naroda koji u njoj živi, već uvijek mentor, i sluga i puki izvršitelj naloga zavičajno-klanskih lobija, interesnih klanova, ratnih i poratnih profitera i mafije kojoj politička oligarhija okupljena u pseudo demokratskim strankama služi kao paravan i privid parlamentarne demokracije.

http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/85386-mediji-stvaraju-privid-demokracije-zadrzimo-kriticnost-u-potrazi-za-informacijama.html http://danas.net.hr/hrvatska/vlada-predstavlja-ekonomski-program-za-2013-godinu http://www.virovitica.net/bahati-rastrosni-pohlepni-i-besramni/21390/ http://javni.net/novine/opcenito-o-portalu-javni-net/zasto-su-politicari-pohlepni-bahati-i-korumpirani  

Na niže navedenom linku se može pročitati, a potom logičnim razmišljanjem opravdano posumnjati zašto je upitna zakonitost i ustavnost Zakon o legalizaciji: http://vb-iostalebudalastine.com/index.php?option=com_content&view=article&id=193&Itemid=206       

Citiran dodatak: "Na dan osamostaljenja REPUBLIKE HRVATSKE svi izgrađeni objekti stekli su pravni status „STEČEVINE REPUBLIKE HRVATSKE" iz čega slijedi   putem automatizma pravna legalnost i zakonitost izgrađenih objekata. U Zemljišnu knjigu danom osamostaljenja HRVATSKE svi izgrađeni objekti imaju status zakonitih objekata i obavezu upisa „plombe" u zemljišnu knjigu. Predmetne činjenice su poznate Ravnatelju DGU-a Dr.sc. Danku Markovinoviću stoga donesene „UREDBE" su neozbiljne i neodgovorne."        

Sve što se ima reći o načinu provođenja legalizacije sadržano je jednom blogu iz kojeg izdvajam: Sa pet geodetskih elaborata očito je da je DGU RH veći katolički vjernik od samog PAPE jer je očito administracija radi administracije umjesto da se legalizacija provede što bezbolnije jer u ovom slučaju se zaboravlja da je DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA RH obavezna u sklopu „TEHNIČKE REAMBULACIJE" besplatno registrirati promjenu u fizičkom prostoru. Kad će se provesti „TEHNIČKE REAMBULACIJE" zakonska obaveza DRŽAVNE GEODETSKE UPRAVE REPUBLIKE HRVATSKE i rasteretiti   građane REPUBLIKE HRVATSKE bespotrebnog plaćanja nečeg što je DRŽAVA u svojim redovnim poslovima održavanja katastarskog operata obavezna po zakonu odraditi.

TEHNIČKA REAMBULACIJA je tehničko   redovno održavanje katastarskog operata koje se provodi od strane DRŽAVNE GEODETSKE UPRAVE REPUBLIKE HRVATSKE u ovisnosti o dinamici promjena u fizičkom prostoru svakih : 5 godina ; 10 godina ; 15 ; godina ; 20 godina ; 25 godina ali najkasnije u obavezi je   DRŽAVNE GEODETSKE UPRAVE REPUBLIKE HRVATSKE da provede novu izmjeru svakih od 30 do 35   godina?  Autor članka je u drugom dijelu članka koji se u cijelosti može pročitati na linku http://vb-iostalebudalastine.com/index.php?option=com_content&view=article&id=194&Itemid=207  nastavio logičnim i trezvenim elaboriranjem odredaba Ustava i došao do logičnog i neoborivog dokaza da je Zakon o legalizaciji nelegalan i protuustavan! Mislim da je autor upravo u tom drugom dijelu članka dao ozbiljnog povoda za razmišljanje pravnim stručnjacima, a prije svega onim stanarima na trećoj strani Markovog trga koji su položili zakletvu da će štititi zakone i Ustav RH, tako im Bog pomogao, a ne kako im to nalaže politička oligarhija iz Banskih dvora i sa Markovog trga!   Evo dijelova koji to potvrđuju:  

„ZAŠTITA ZAKONITOSTI"   ILI   „ZAŠTITA   USTAVNOSTI" JEDNO OD BITNIH PITANJA je da li je ZAKON O POSTUPANJU S NEZAKONITO IZGRAĐENIM ZGRADAMA Zakonit i USTAVAN ?

10.08.2011. Predsjednik RH donio je Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, ili popularno zvanim Zakon o legalizaciji objekata. Zakon predviđa legalizaciju svih bespravno sagrađenih, ili dograđenih objekata, ili objekata započetih s gradnjom između 15.02.1968. do 21.06.2011. godine, uz određene uvjete koje Zakon predviđa. Vrijeme djelovanja „ZAKONA" je definirano „PRIJE POTOPA". Zašto navodim ovakav izraz jer REPUBLIKA HRVATSKA može i smije donositi zakon u rasponu njenog postojanja a REPUBLIKA HRVATSKA postoji kao samostalna država od 1991. godine, a nikako ne smije djelovati na situaciju  iz doba „JUGOSLAVIJE" bez obzira na slijednost i kontinuiranost. Zakoni REPUBLIKE HRVATSKE isključivo vrijede od dana osamostaljenja i iz navedenog razvidno je da HRVATSKO ZAKONODAVSTVO pa tako i državna institucija Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja RH može uredovati i donositi odluke samo u rasponu postojanja REPUBLIKE HRVATSKE a nikako iz perioda „JUGOSLAVIJE". Pogotovo kada se radi o UREĐENJU FIZIČKOG PROSTORA.

Pokušao sam naći neki sličan primjer gdje se neki zakonom RETROGRADNO primjenjuje a da pri tome definira i nanošenje štete. Nisam našao, u svim tumačenjima koje sam pročitao definirano je da doneseni „ZAKON" vrijedi isključivo od trenutka donošenja ili se odgađa primjena do nastupanja nekog datuma za dva, tri, šest mjeseci ili godinu ili dvije dana ali nigdje nisam naišao da bilo koji „ŠTETNI ZAKON VRIJEDI" unazad „RETROGRADNO" godinu ili dvije godine. Očito je da je HRVATSKA presedan jer „Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama" vrijedi od 15.02.1968. godine a donesen je 10.08.2011. godine. Pozitivni zakoni za građane jedne države iznimno se mogu koristiti RETROGRADNO. Što se tiče ZAKONA laik sam ali neka logika mi nalaže da „ŠTETNI ZAKON NE MOŽE I NE SMIJE IMATI UČINAK NA PROŠLA DOGAĐANJA".

Nesporno je da je Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama „ŠTETAN ZAKON" za građane REPUBLIKE HRVATSKE jer uništava   „vlasništvo" a prema USTAVU REPUBLIKE HRVATSKE   Članak 48. Ustava Republike Hrvatske bavi se osnovama prava vlasništva: Članak 48. Jamči se pravo vlasništva   Usporedi li se   USTAV   REPUBLIKE HRVATSKE i Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama vidi se da su USTAV i ZAKON u suprotnosti i očito je da je potrebno od strane USTAVNOG SUDA RH   mišljenje da li se navedeni zakon smije primjenjivati   „RETROGRADNO"   jer bi to bio presedan u pravnoj praksi. Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama u svojim odredbama nema „članove zakona" koji definiraju plaćanje štete od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja RH ukoliko je donijeto pogrešno rješenje i isto provedeno. Promatrajući „RETROGRADNO" vrijeme koje obuhvaća Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama a to je „43 godine unatrag" od dana donošenja zakona postavljam pitanje a zašto predmetni zakon ne bi vrijedio na primjer od 1850. godine iz doba AUSTO-UGARSKE MONARHIJE jer tada bi vjerojatno zakon pokrivao 90% zgrada koje bi trebale zatražiti „legalizaciju" da bih se napunila prazna blagajna DRŽAVE. S obzirom na RETROGRADNOST zakonodavac DRŽAVA je dužna dati obrazloženje zašto GEODETSKE IZMJERE koje su provedene od 1968. godine pa do 2011. godine nisu  realizirane u smislu izrade katastarskog i zemljišno-knjižnog operata  od strane DRŽAVNE GEODETSKE UPRAVE REPUBLIKE HRVATSKE pravnog slijednika REPUBLIČKE   GEODETSKE UPRAVE už vremena JUGOSLAVIJE. Brojne izmjere završile su u ladicama   a danas se građani terete da moraju isvršiti upis objekta u katastarski i zemljišno knjižni operat odnosno „legalizirati objekte" a objekti su već „legalizirani u ispravama GEODETSKE UPRAVE" koje se drže u ladici .

ISPITIVANJE ZAKONITOSTI ODNOSNO USTAVNOSTI ZAKONA! Naglašavam  nisam pravnik već magistar inženjer geodezije i geoinformatike i iz tog razloga   ovo je moje viđenje zašto je Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama PROTUUSTAVAN i kao takav ne smije se primjeniti . Kao tehnička osoba upotrijebit ću jednu jednostavnu metodu „METODU KOMPARACIJE" da li je Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama u skladu s USTAVOM REPUBLIKE HRVATSKE ili nije u skladu s USTAVOM REPUBLIKE HRVATSKE? Citiram   iz USTAVA REPUBLIKE HRVATSKE : „Na povijesnoj prekretnici odbaciva­nja komunističkoga sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod, na prvim demokratskim izborima (godine 1990.), slobodno izraženom vo­ljom potvrdio svoju tisućgodiš­nju državnu samobitnost. Novim Ustavom Republike Hrvatske (1990.) i pobjedom u Domovinskom ratu (1991.-1995.) hrvatski je narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuva­nje Republike Hrvat­ske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.   Citati općih odredbi USTAVA REPUBLIKE HRVATSKE : USTAV REPUBLIKE HRVATSKE II. TEMELJNE ODREDBE Članak 1. Republika Hrvatska jedinstvena je i nedje­ljiva demokratska i socijalna država. U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih držav­ljana. Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučiva­njem.

Članak 2. Suverenitet Republike Hrvatske neotuđiv je, nedje­ljiv i neprenosiv. Suverenitet Republike Hrvatske prostire se nad ­njezinim kopnenim područjem, rijekama, jezerima, prokopima, unutraš­njim morskim vodama, teritorijalnim morem te zračnim prostorom iznad tih područja. Republika Hrvatska ostvaruje, u skladu s međunarodnim pravom, suverena prava i jurisdikciju u morskim područjima i u pod­morju Jadranskoga mora izvan državnoga područja do granica sa susjedima. Hrvatski sabor ili narod neposredno, samostalno, u skladu s Ustavom i zakonom, odlučuje: - o uređiva­nju gospodarskih, pravnih i političkih odnosa u Republici Hrvatskoj; - o očuva­nju prirodnog i kulturnog bogatstva i korište­nju ­njime; - o udruživa­nju u saveze s drugim državama. Saveze s drugim državama Republika Hrvatska sklapa zadržavajući suvereno pravo da sama odlučuje o prenesenim ovlastima i pravo da slobodno iz ­njih istupa. Članak 3. Sloboda, jednakost, nacionalna ravnopravnost i ravnopravnost spolova, mirotvorstvo, socijalna pravda, poštiva­nje prava čo­vjeka, nepovredivost vlasništva, očuva­nje prirode i čovjekova okoliša, vladavina prava i demokratski višestranački sustav najvi­še su vrednote ustavnog poretka Republike Hrvatske i teme­lj za tu­mače­nje Ustava. Članak 4. U Republici Hrvatskoj državna je vlast ustrojena na načelu diobe vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudbenu a ograničena je Ustavom zajamčenim pravom na lokalnu i područnu (re­gionalnu) samoupravu. Načelo diobe vlasti uk­ljučuje oblike međusobne surad­nje i uzajamne provjere nosite­lja vlasti propisane Ustavom i zakonom.

Članak 5. U Republici Hrvatskoj zakoni moraju biti u suglasnosti s Ustavom, a ostali propisi i s Ustavom i sa zakonom. Svatko je dužan držati se Ustava i zakona i poštivati pravni poredak Republike Hrvatske.   Za navedenu potrebu komparacije proučio sam opće odredbe „USTAVA" zemalja u okruženju kao i države iz koje smo nastali JUGOSLAVIJE" , sve države imaju opće odredbe iste. Danom osamostaljenja REPUBLIKE HTVATSKE sve što se je našlo na DEFINIRANOM teritoriju ozemlja je „STEČEVINA MATERIJALNIH DOBARA" ni jedno predmetno materijalno dobro   ne smije se „negirati" jer se negacijom negira „opstojnost REPUBLIKE HRVATSKE" . Što to znači u praksi ? Sve ono što je zatečeno u prostoru je „činjenično   zatečeno stanje" zakonito i   nepromjenjivo. REPUBLIKA HRVATSKA „ZAKONIMA"   može regulirati svoj nezavisni pravni sustav od trenutka osamostaljenja a nikako prije osamostaljenja. Zašto to navodim ? Prema obrazloženju u kojem vremenskom ograničenju se Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama uvažava i od kada GRAĐANI REPUBLIKE HRVATSKE trpe negativni učina navedenog zakona   definirano je vremenskim periodom: od 15.02.1968. do 21.06.2011. godine. , citiram : 10.08.2011. Predsjednik RH donio je Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, ili popularno zvanim Zakon o legalizaciji objekata. Zakon predviđa legalizaciju svih bespravno sagrađenih, ili dograđenih objekata, ili objekata započetih s gradnjom između 15.02.1968. do 21.06.2011. godine, uz određene uvjete koje Zakon predviđa. Rarvidno je da Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama regulira promjenu u prostoru od od 15.02.1968. do osamostaljenja REPUBLIKE HRVATSKE u ingerenciji druge države JUGOSLAVIJE. Predmetno vrijeme je RETROGRADNO i u ingerenciji druge države na naznačeno vremensko razdoblje po USTAVU REPUBLIKE HRVATSKE , HRVATSKI ZAKONI NEMOGU IMATI NIKAKAV NEGATIVAN UČINAK. Svi objekti koji su izgrađeni do osamostaljenja HRVATSKE , HRVATSKA predmetne objekte mora smatrati „STEČEVINOM U FIZIČKOM PROSTORU" . Rat u vremenu od 1991. pa do 1995. godine , ustroj državnih ureda   i osiguravanje uvjeta njihovog rada rezultiralo je da je DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA REPUBLIKE HRVATSKE bila u mogućnosti da izradi od 2001. godine do 2011. godine DOF5 KARTU u kojoj su registrirani svi   objekti   izgrađeni u fizičkom prostoru REPUBLIKE HRVATSKE . Za potrebe primjene Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama od 21.06.2011. godine u rasponu od četri (4) dop šest (6) mjeseci izvršeno je ponovno aerofotogrametrijsko presnimavanje teritorija REPUBLIKE HRVATSKE i izmjene su unesene u KARTU DOF5/2011.

Osobno sam da se podvuče crta za bespravnu izgradnju objekata u REPUBLICI HRVATSKOJ ali to nikako ne može i ne smije biti vrijeme iz neke druge države. Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama može se primjenjivati od trenutka „EKSPONAŽE

AEROFOTOGRAMETRIJSKOG SNIMKA za potrebe izrade KARTE DOF5/2011" . Što to znači? U Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradamamoraju biti navedene sve katastarske općine sa decidiranim nultim vremenom eksponaže aerofotogrametrijskog snimka i od tog trenutka se može primjenjivati predmetni zakon jer će se moći izvedeno stanje uspoređivati sa KARTOM DOF5/2011 - referentnim podatkom zatečenog stanja u prostoru   2011. godini. Svi izgrađeni objekti do datuma „eksponaže aerofotogrametrijskog snimka" imaju se smatrati   „LEGALNIM i ZAKONITIM OBJEKTIMA" u fizičkom prostoru. Svjestan sam da država treba novac ali ne novac na štetu građana HRVATSKE jer u tom slučaju može se provesti razrez po glavi stanovnika , možda je to manje počinjena šteta. Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja RH predlaže sporni Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama , nažalost sporni zakon je usvojen i u primjeni je ali nigdje nije navedeno tko plaća srušenu zgradu koja se je morala zadržati u prostoru.

Jednako tako predmetni zakon ne obrazlaže što su državni službenici i namještenici do danas radili kada se   uspio izgraditi ogromni broj objekata bez ikakve dokumentacije . S obzirom na provedeni rad kao i ostvareni  učinak djelatnika Ministrstva graditeljstva i prostornog uređenja RH i njenih Područnih ureda očito je da predmetno ministarstvo ima 70% viška uposlenika jer ništa ne rade   i njihov nerad je doveo do predmetnog činjeničnog stanja. HITRO-REZ nije u prostoru izdavanja građevne dozvole ubrzao administrativni   postupak, i dalje se na građevnu dozvolu čeka od šest (6) mjeseci do dvije (2) godine ili morate dati „mito" da bih se postupak ubrzao „JAVNA TAJNA!"  

E pa sada po pitanju mita svi znamo da mito na balkanu nije protuzakonit, već dapače zakonom zaštićena djelatnost pogotovo onda kada su u pitanju političari, jer na kraju krajeva kada du u pitanju političari i njima služnička birokracija znamo da nitko neće biti osuđen, jer će sve biti po zakonu koji su, za divno čudo, političari sami sebi skrojili.  

http://javni.net/novine/opcenito-o-portalu-javni-net/mito-na-balkanu-nije-protuzakonit http://javni.net/novine/ministarstvo-financija/apsurdni-porezni-sustav

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
6.11.2013. 8:09
Evo za čega lokalni stranački lupeži troše novac uharačen Zakonom o legalizaciji, tom novom masovnom pljačkom hrvatskih građanki i građana!

Prosvjednici najsiromašnije hrvatske županije prosvjeruju i traže od Milanovića da bahatoj i pohlepnoj SDP-ovki uzme auto, i pitaju ga smiješ li to?

Luzer i uobražena nesposobna kreatura i lucprda na sve to šuti, što nije ništa drugo doli priznavanje poraza i ultimativni dokaz da se nije sposoban nositi s bremenom kojeg ima na leđima.
www.novilist.hr/Komentari/Blogovi/Eto-ti-bloga-Darka-Pajica/Milanovicu-uzmi-joj-auto-smijes-li-to

Ali je zato brz kada treba izbacivati iz njegove prćije one koji ukazuju da je SDP=HDZ.

Dok cijela Hrvatska propada pomahnitala SDP-ovka kupuje nove automobila, a glavni čoban i predvodnik partije, ili bolje rečeno stada i SDP-ovci šute!
www.vecernji.hr/hrvatska/treba-nam-zakon-o-sluzbenim-vozilima-900583
www.index.hr/vijesti/clanak/sdpovci-opet-izabrali-rastrosnu-zupanicu-za-seficu-a-hdz-trazi-njenu-ostavku-bahata-je/709632.aspx


Naravno kako je HDZ=SDP ni HDZ-ov gradonačelnik ne zaostaje za rastrošnom SDP-ovkom www.hrt.hr/index.php?id=vijesti-clanak&tx_ttnews%5Btt_news%5D=224918&tx_ttnews%5BbackPid%5D=850&cHash=580f6a6c19

I da potvrda inačice SDP=HDZ ili HDZ=SDP bude savršena i nepobitna LOKALNI HDZ-ovci danas zatražili ostavku Lovrić Merzel, a SDP-ova rastrošna županica im je odgovorila: Vi ste bešćutni i bezobzirni!
S druge strane SDP-ov vijećnik u vinkovačkom Gradskom vijeću Damir Rimac tvrdi kako se radi se o "apsolutnoj bahatosti", ali njegove kolega pod Lovrićkinom suknjom očigledno opijeni njenim mirisima šute kao ona stvar u šaci.

Čudni neki svati, ali sve je to ZNA SE, SDP=HDZ, sve su to djeca iz istog poganog legla!

fitilj
23.10.2013. 8:53
Unatoć povećanju PDV-a, izglasavanja lupeških zakona i drugih smicalica kojima Zoki i njegovi lupeži plačkaju vlastiti narod ne mogu namaknuti dosta novca kako bi se stranački dužnosnici hranili u izobilju!
www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/101444-uzima-se-ugrozenim-skupinama-kako-bi-se-stranacki-duznosnici-hranili-u-izobilju.html

Ne bude li narod što hitnije uzeo stvar u svoje ruke Zoki i njegov Slinić bi nam mogli uvesti naknadu za plaćanje zraka kojeg bar za sada udišemo zabadava!
fitilj
17.10.2013. 13:31
Sve češće se pitam kada će sindikalnim vođama i obespravljenom i prevarenom narodu doći kako ono narod kaže "iz guzice u glavu" i izići na ulice i prekinuti vladavinu državnih neprijatelja kojima je jedini cilj što duže opstati na vlasti, a ne uvesti vladavinu prava i procesuirati sve one koji su se obogatili na nepošteni način i naravno pokrenuti privredu i gospodarstvo koje su uništili haračem, i zakonima koje su krojili u interesu svojih mentora, a ne naroda koji ih je izabrao.
www.novilist.hr/Komentari/Blogovi/Eto-ti-bloga-Darka-Pajica/Zbogom-pameti
fitilj
6.10.2013. 21:36
@atma sve je to nastavak pljačke običnih malih ljudi i pogodovanje određenim interesnim lobijima.

Naravno da certifikat isto kao i cijeli projekt koji izrađuje arhitekt kod legalizacije nema nikakvu vrijednost, već je puka papirologija za birokraciju, jer ni arhitekta ni onaj referent koji na temelju te dokumentacije izda građevinsku dozvolu zna kakvi su temelji i struktura građevine za koju arhitekti i geometri naplaćuju masnu proviziju za izdavanje projektne dokumentacije isto kao što će učiniti ovlašteni certifikator, koji prepiše podatke iz projekta i završnog izvješća nadzornog inženjera i izda jedan papir koji uredno dobro naplati bez da ima ijednog dokaza da zgrada ima određenu klasu energetske učinkovitosti.

Prema tome energetsko certificiranje je kao i Zakon o legalizaciji samo nova masovna pljačka hrvatskih građanki i građana nastala u glavama lupeža iz Banskih dvora, a potvrđena dizanjem ruke glasačke mašinerije i lupeža sa Markovog trga!
atma
6.10.2013. 19:54
@fitilj, a energetsko certificiranje ... ? Još jedan (ne)potreban namet? Čemu certifikat uopće služi?
Pazite, dođe ovlašteni certifikator, prepiše podatke iz projekta i završnog izvješća nadzornog inženjera i izda jedan papir koji uredno dobro naplati. A koji je dokaz da zgrada ima određenu klasu energetske učinkovitosti? Nema dokaza, ali ima izvlačenja novca. Ili možda griješim?
fitilj
6.10.2013. 19:01
Banda lopovska iz Banskih dvora i sa Markovog trga je uvjerena da će vladatati vječno i da neće odgovarati za izdajničku politiku prema vlastitom narodu!
www.vecernji.hr/vijesti/strah-globe-kuca-ce-fasadom-morati-biti-zavrsena-5-godina-clanak-623905
fitilj
5.10.2013. 15:02
@Nikola Huljak potpisujem sve od prvog do zadnjeg slova.

Nikola Huljak
25.9.2013. 10:25
@fitilj
nisu nesposobni, nego jednostavno nemaju muda suprotstavljati se trenutnom sistemu koji je postavljen tako da će svi jednog dana ostati bez krova nad glavom. Na vlast lako dolaze samo provjerene osobe za koje su sigurni da će služiti ovakvom sistemu.

baš sam jučer slušao vijest kako će nas ponovo zadužiti za koju milijardu kako bi popunili "rupu" u proračunu. I sve to stoji. To je službena priča koja nam se neprestano vrti po mainstream medijima. Ali mi nije jasno kako to da nitko iz sabora ne povlači pitanje: zašto jednostavno sami svojim novcem ne popunjavamo deficit nego se moramo zaduživat za dolare? To znači da mi zapravo nemamo svoj novac, imamo neke listiće koji predstavljaju vanjski DUG i ništa više. Više se ne sekiram toliko oko toga, znam da ako se nastavi po ovako totalno krivo postavljenom sustavu da ćemo otići u propast. Ali možda je i to jedini put za bolje, jer kada dotaknemo dno, valjda će neki progledat. Lijepo je Jefferson predvidio još u 19.st.:

Thomas Jefferson:

"Mi moramo izabrati između ekonomije i slobode s jedne strane, ili raskoš i ropstvo s druge strane. Državni dug je najveća opasnost koje se treba bojati. Neophodno je da svaka generacija otplati svoje dugove. Ako američki narod ikada dozvoli privatnim bankama da kontrolira emisiju našeg novca, prvo preko inflacije, a zatim preko deflacije, banke i korporacije koje će izrasti oko njih lišit će ljude njihove imovine a njihova djeca će postati beskućnici u državi koju su njihovi očevi osvojili"


24.12.1913. na badnjak dok su mnogi ljudi kod kuće uz toplu peć jeli puricu, bankari su ipak potajce ostvarili svoj san, ali ovoga puta su svoju PRIVATNU banku nazvali "federalne" rezerve kako bi nazivom zavarali narod te kako se više nebi bunili protiv privatnih centralnih banaka. Od tada pa sve do danas, mala šačica ljudi diktira uspone i padove ekonomije u svijetu. Redom natrpava dugom sve države u svijetu, a kako je teoretski nemoguće vratiti te dugove jer nas zadužuju novcem koji nema pokriće, oni zauzvrat oduzimaju sva prirodna bogatstva iz države.

Neka se svatko zapita, i postavi si pitanje: Na kojem principu radi naš HNB?
fitilj
25.9.2013. 9:14
Lupeži iz Banskih dvora su nesposobni učiniti bilo što da pokrenu hrvatsko gospodarstvo i privredu, ali su kako bi osigurali svoje osobne privilegije i primanja, velemanjstori u zaduživanju i vođenju države u dužničko ropstvo i bankrot
www.dnevno.hr/novac/97482-kad-nema-konkretnih-poteza-bezidejna-vlada-narodu-utrpava-novo-zaduzenje-i-to-jos-zovu-uspjehom.html

Lupeži iz Banskih dvora su nesposobni učiniti bilo što da pokrenu hrvatsko gospodarstvo i privredu, ali su kako bi osigurali svoje osobne privilegije i primanja, velemanjstori u pljačkanju vlastitog naroda nametanjem drakonskih kazni za sve i svašta.
www.dnevno.hr/novac/97442-ako-nemate-energetski-certifikat-kazna-je-10-tisuca-kuna.html
dalje.com/hr-hrvatska/kazne-do-4-500--za-stare-osobne-necete-biti-kaznjeni-ako-ih-ne-koristite/484643
fitilj
24.9.2013. 12:44
Neću da me SDPČ-ovci opet optuže da sam nepristojan, ali ako ovo nije govor osobe koja treba u najmanju ruku pomoć okuliste, ake ne i psihijatra!
www.index.hr/vijesti/clanak/izvjestaj-o-stanju-nacije-milanovic-ustvrdio-da-njegova-vlast-stiti-slabije-i-malobrojnije/702250.aspx
fitilj
20.9.2013. 18:51
Evo novog dokaza da su Zoki i njegova vlada banda lopovska kojoj je jedini cilj pljačka i punjenje vlastite zobnice, a narodu što preko dva visi!
www.index.hr/vijesti/clanak/linic-nas-je-lagao-za-cijene-goriva-vece-trosarine-nemaju-veze-s-eu-nego-s-punjenjem-proracuna/701376.aspx
fitilj
19.9.2013. 16:25
Veličina slova vic dana
HUMORSatiraTri željeTri želje
Zaletio se Milanović autom u drvo. Iz potpuno uništenog BMW-a izvuku ga trojica mladića i masažom srca vrate ga u život. Kad se stabilizirao Milanović obeća da će svakom ispuniti po jednu želju jer su mu spasili život.
- Ja bi crni BMW isti kao ovaj – kaže prvi.
- Nema problema, dobit ćeš ga sutra – kaže Milanović.
- Ja bi htio biti ministar obrane – kaže drugi.
- Ništa lakše, sutra preuzimaš dužnost – odgovori Milanović.
- A šta bi ti pita? - trećeg mladića.
- Invalidska kolica – kaže treći mladić.
- Pa šta će ti kolica` – pita Milanović.
- Trebat će mi. Kad tata čuje koga sam spasio, polomit će mi noge!

Izvor: www.dnevno.hr/humor/satira/96775-tri-zelje.html
fitilj
17.9.2013. 9:44
Voze se Milanović i Linić vladinim avionom iznad Zagreba i razgovaraju.

- `Ajmo baciti iz aviona tisuću eura i usrećimo bar jednog Hrvata - kaže Milanović.

- Imam ja bolju ideju, `ajmo bacit deset novčanica po sto eura i usrećit ćemo deset Hrvata – kaže Linić.

Sluša to pilot i dobaci: – Bacite se obojica iz aviona i usrećit ćete sve Hrvate.

Izvor: www.dnevno.hr/humor/satira/96443-milanovic-i-linic-u-avionu.html
fitilj
16.9.2013. 9:49
Kao što iz niže navedenol linka možemo zaključiti upeži iz Banskih dvora su nakon masovne pljačke hrvatskih građanki i građana zvane legalizacija smislili novu pljačku hrvatskih građanki i građana. DO KADA ĆE NAROD TRPJETI OVE KAKO IH AUTOR NAZVA KLONOVE FRANJE TAHIJA I JOVANA STANISAVLJEVIĆA ČARUGE!
www.novilist.hr/Komentari/Blogovi/Rikoset-Nenada-Hlace/Mrak-drzava
terzo
9.9.2013. 18:13
@fitilj , upotrijebit cu tvoje rijeci ; "ali pametnjekovići kao ti koji su si uobrazili da su posisali svu pamet ovoga svijeta, neravno smatraju da su uvijek u pravu."

Cini mi se da se ovo sve poklapa sa tvojim osobnostima (glede omalovazavanja i svih vrijedanja koje cinis drugima ... koji ne dijele tvoje misljenje) . Niti u kom slucaju te ne zelim napadati ili boze sacuvaj , vrijedati . Ovo gore je samo citiranje tvojih (neodgojenih) razmisljanja . poz.terzo
fitilj
9.9.2013. 16:39
@mirovnjak pišeš:"Ako znamo ovaj broj zar je onda 988 otvaranja previše, i gdje si pročitao da su svi tvrdili kako pišeš istinu"

Sam početak počinješ neistinama i krivim interpretacijama jer otvaranja u ovom trenutku ima 9642 ( u vrhu rekordera otvaranja) a onih 988 koje nazivaš otvaranjem su tzv. people like this ili po naški Sviđa mi se, što bi drugim riječima značilo da se slažu sa naslovom kolumne, i, ili navedenim u tekstu.

Prema tome i ti bi bez obzira koliko ti to teško pada trebao priznati i cijeniti značaj činjenice da je gotovo 1000 ljudi diglo palac gore i izjavilo da im se sadržaj kolumne sviđa i pri tome sa 9642 otvaranja, taj broj otvaranja višestruko pređe uobičajeni broj otvaranje članaka na virovitica.net, a koji je broj prema trenutačnoj statistici od stotinjak ili prema listi najčitanijih 459 do 3712 i onih za druge kolumniste nedostižnih na trenutačnij listi vodećih 6777 otvaranja.

Čak i sama činjenica da je jedan ili drugi korisnik otvorio kolumnu 50 puta govori protiv svih tvojih zaključaka i tvrdnji, što tebi naravno ne ide u glavu, s tim prije što tvrdoglavo nastojiš osporiti istinitost naslova da je Zakon o legalizaciji je nova masovna pljačka hrvatskih građanki i građana!

jer je isti donešen isključivo kako bi se napunile zobnice parazita i đabalebaroša na narodnoj grbači, a ne učinilo nešto što služi općem dobru i zajednici.

Dapaće siromašnim i gladnima nameće se još teže breme zaduživanja i životnih muka, a cijeli je problem sa legalizacijom bespravno izgrađenih objekata mogao riješiti bez mazanje vrata arhitektima i geometrima, i naravno birokraciji koja je upravo najveći krivac da imamo toliko bespravno izgrađenih objekata.

Vidiš mirovnjak i to je tema kolumne i to je razlog za gotovo 1000 puta palac gore i gotovo 10.000 otvaranja, a ne tvoje mudrovanje, kompa geometri i arhitekti za ništ posla pljačkaju narod sa 4-7 eura po kvadratnom metru, a onda ih geometri još dodatno opleti sa 3-4 tisuće kuna za posao koji bi morali raditi državni birokrati, a ne privatni geometri.

Pa ako je već potrebno da to rade privatni geometri onda bi se država trebala pobrinuti da ih plati adekvatno radu i trudu, a ne kao da su vrhunski stručnjaci i specijalisti koji za pišljivo ucrtavanje objekta izmuzu 3-4 tisuće kuna!

I to ti je tema potkrijepljena linkovima i mišljenjima drugih stručnjaka, ali tko su ti stručnjaci za tebe provincijskog mudrijaša koji sve zna bolje, a linkovi su ti pi*kin dim koji te ne zanima!

Ma daj mirovnjak daj mira i smiri se, zar ne vidiš da te nitko ne uzima za ozbiljno!
fitilj
9.9.2013. 15:00
@mirovnjak ako imaš što za reči vezano na gornju temu onda to reci i napiši ispod ovog članka, a nemoj kukavički prenositi svoje slinjenje po drugim člancima i drugim tememe.

I naravno nemoj trpati nikakve Tomice i kojekakve piceboce koje sa temom nemaju ništa, već evo za početak odgovori na pitanje kolege ban88 29.6.2013. 11:57:17

Pitanje za uvažene komentatore:Da li je država kao veliki vlasnik nelegalnih objekata podnijela ijedan zahtjev za legalizaciju jer još prije tjedan dana nije.Javno obznanjeno u emisiji na hrt-u.Jer nije fer da se narod guli ,a oni ne poštuju vlastiti zakon.Inače ja sam platio sve dozvole i naknade prije gradnje kuće i koštale su me oko 45000 kn.Gospodin Mislav Togonal je naveo arenuZagreb,domove zdravlja ,vrtiće,školeitd sve rađeno bez građevne dozvole i kako je moguće da funkcioniraju,a nemaju uporabnu dozvolu niti tehnički pregled,a tim slijedom niti građevnu dozvolu.
fitilj
25.8.2013. 20:08
Zakon o legalizaciji je nova masovna pljačka hrvatskih građanki i građana i zato ovo niže navedeno nije vic, već bolna hrvatska stvarnost koju treba što prije prekinuti i za lupeže koje predvodi njegov kolega desničar Tomislav Karamarko i ljevičar Zoki ponovno otvoriti Goli otok!

Razlike Amerike i Hrvatske
Razgovaraju Amerikanac i Hrvat o razlikama.
Kaže Amerikanac:
"We have George Bush, Stevie Wonder, Bob Hope and Johnny Cash."
Kaže Hrvat:
"We have Slavko Linić, no wonder, no hope and no cash."


atma
2.8.2013. 17:30
@fitilj, odgovor je jednostavan, onda kada više ne požele biti prevareni!
fitilj
2.8.2013. 0:05
@atma žalosno, ali istinito!

No pitanje je kada će žrtvama požuda i pohlepa prekipiti!
atma
1.8.2013. 23:43
@fitilj, vječni neprijatelji požuda i pohlepa nikada se ne mogu zadovoljiti i stalno bukte kao vatra!
fitilj
1.8.2013. 16:33
Kao što vidimo ni masovna pljačka hrvatskih građanki i građana kroz Zakon o legalizaciji i uvođenje certifikata o energetskoj učinkovitosti, ni uvođenju fiskalizacija na tržnicama, povećanje PDV-a, povećanje komunalija, povećanje trošarina na gorivo i cigarete i ostali Slinićevi harači i nameti ne spašavaju šuplji proračun i obranu deficita kojeg stvara nesposobna i izdajnička vlada luzera Zorana Milanovića!

www.dnevno.hr/vijesti/novac/91865-zandar-linic-nije-uspio-nema-povecanja-proracunskog-prihoda-deficit-4-9-milijardi-kuna-veci-nego-lani.html

fitilj
25.7.2013. 12:56
@mirovnjak pa ja sam multikultuan Hrvat koji razumije i donekle govori sve hrvatske dijalekte i narečja, pa tako i ekavicu. Ne vidim u tome problema, ali je očigledno da se ti s tim kao i mnogo čime u mojim komentarima ne slažeš.

No to kao što sam ti već puno puta napisao, nije moj problem.

A što se kako pišeš "kompenzirnja uvredama i objedama" čitaj tvoje komentare pa razmisli što je to kada nekoliko tisuća onih koji su pročitali gornju kolumnu njih 990 koji su rekli da ima se tekst sviđa nazoveš ljudima koji vole čitati gluposti, i koji pogotovo pogotovu vole napade na aktualnu vlast.

Ovo "vole napade na aktualnu vlast", me podsjeća na onu staru komunjarsku mantru o državnim neprijateljima koja ti je očigledno duboko usađenja u način razmišljenja, pa zato i takvi ispadi i nazivanje ljudi neprijateljima, a ne kritičara vlasti.

Vlasti koja je sama sebi svrha, jer je činenemoralni, gramzivi, socijalno neosjetljivi lupeži i nesposobni luzeri, tj. interesne skupine pojedinaca okupljenih u vrhovima političkih stranaka, a sve to je kako već 23 godine opljačkani prevareni i izrabljivani puk osjeća na vlastitoj koži jedini cilj i "dostignuće" nesposobne, korumpirana socijalno neosjetljive i isključivo vlastitom opstojnošću usmjerene i zaokupljene, PONAVLJAM VLASTITOM OPSTOJNOŠĆU USMJERENE I ZAOKUPLJENE VLASTI C JEDINIM CILJEMKAKO OPLJAČKATI VLASTITI NAROD I OSIGURATI SI SVE ONO ŠTO BI NAROD DA MU POLITIČKI OLOŠ I MAFIJA NE USKRAĆUJE I UZIMA IMAO!!
mirovnjak
25.7.2013. 9:20
Fitilj!
Pročitaj tvoj komentar na ekavici. I naglasak da ja samo to razumijem.
No ti nebi bio ti da sve što ne znaš ne kompenziraš uvredama i objedama. samo nastavi. Bez toga ti nebi bio ti.
fitilj
25.7.2013. 7:52
@mirovnjak kolika si ti karakterna bijeda dovoljno govori tvoja laž o prebrojavanju krvnih zrnaca, ali kao što sam već rekao za liječenje tvojih frustacija i tvoje bolesni je nadležna medicina, a ne ja.

Svako dobro pri tvom ozdravljenju i kao što rekoh čuvaj se vrućina onih napolju i ovih u tvojoj glavi koja si uobražava da je pametnija od svih onih ljudi koji kako ti tvrdiš vole čitati gluposti, a pogotovu vole napadati na aktualnu vlast, a koji su pročitali gornju kolumnu i sa 990 lajkova rekli da im se tema kolumne sviđa.

Ali što predstavlja tisuće čitatelja i onih 990 "glupih" protivnika vlasti naspram mišljenja stranačkog odbačenog vojničine iz stranke lupeža koji pljačkaju harače i u propast vode vlastitu državu i narod, a sve to svoje mafijaške mentore i vlastite ničim zaslužene privilegije.

Samo se ti javi mirovnjak, jer bez takvih kao ti bilo bi dosadno!
mirovnjak
25.7.2013. 7:08
Ljudi vole i gluposti. Tema aktualna samo 700.000 nelegalnih objekata govori sve, pa i broj lakova i otvaranja uopće ne govori o stručnosti kolumne. Možda čak obrnuto, ljudi čitaju gluposti, a pogotovu vole napade na aktualnu vlast. Prolaze i gluposti odnosno totalno ne znanje materije o kojoj je izvjesni Tot pisao kolumnu, a ti je uporno braniš.
Ja tebe nisam nijednom uvrijedio, a ti mene bar 50 puta, pa čak i prebrojavanjem krvnih zrnaca, Zar pametnom to ne govori sve.
Uhvaćen si od stručne osobe koja tu problematiku ima u malom prstu da pišeš o čemu nemaš doista blage veze, pa umjesto stručne rasprave, a tu je struka u prvom planu ti ponovo postaješ "FITILJ" koji samo vrijeđa,
Ja te čak ne povezujem sa Stjepanom Totom (to ti je opsesija da dokažeš da su to 2 osobe) no ti ponovo o ad hominen napadima i vrijeđanjima mene osobno i stranke koju ja ni u jednom svom komentaru nisam ni spomenuo, a kamoli branio.
Nemam namjeru braniti ni sebe ni bilo koga od fitilja, jer bi to značilo spustiti se na tvoj intelektualni nivo, a meni doista to ne pada na pamet. Zato po ovoj temi konačno ZBOGOM.
fitilj
24.7.2013. 19:22
@mirovnjak glede činjenice da si vjerni vojnik stranke koja jedino zna kako opljačkati i uništiti vlastiti narod nisam ni neki pamtniji komentar.

A to što mi se stalno ljepiš kao govno na čizmu je tvoj problem, ili bolje rečeno opsesija za čije liječenje trebaš potražiti stručnu pomoč, je s bolesnicima koji se stalno služe adhominem napadima niti želim niti imam što raspravljati.

Da imalo koristiš mozak onda bi ti 990 lajkova i gotovo 900 otvaranja gornje kolumne bilo dovoljno da shvatiš kojiko si u krivu, ali pametnjekovići kao ti koji su si uobrazili da su posisali svu pamet ovoga svijeta, neravno smatraju da su uvijek u pravu.

Čuvaj živce pajdo, jake su vručine i toplotni udar, pogotovo kod onih uzavrelog mozga su opasni!
mirovnjak
24.7.2013. 16:58
Fitilj ti o svemu samo ne o činjenicama koje nisi nijednim komentarom demantirao.
Evo samo par!
Ne znaš koja je vlada donijela zakon.
Ne znaš koja ga je vlada mijenjala isključivo u korist vlasnika nelegalnih nekretnina.
Ne znaš da se u Europskoj uniji ne može prometovati nelegalnim nekretninama i da je zakon neophodan. Dozvoljavam da je mogao biti bolji, ali uz stručne komentare i primjedbe, a ne piskaranje totalnog neznalice ovog zakona i nekakvim kvazi linkovima ljudi koji ovu problematiku jednako znaju kao i ti.
Ne znaš što se kod legalizacije plaća i kome se plaća i koja je jedinica mjere po kojoj se plaća.
Ne znaš koje ovlašten, koje akademsko zvanje za izradu dokumentacije za legalizaciju, a napadaš ta zvanja, tvrdiš da ti je savjetnik magistar geo informatike zvanja kojeg u akademskoj zajednici nema. I još desetke stvari.
Ja sam samo to branio i to nema veze sa SDP-om ili vladom, ja niti sam branio SDP niti vladu pa ni zakon već razum i zdravu pamet koje u kolumni izvjesnog Stjepana Tota nema, kao ni u tvojim komentarima kojima braniš gospodina Tota koji se upustio u pisanju nečega o čemu pojma nema, ali zaista pojma nema.
fitilj
23.7.2013. 18:03
Kako vidim da se mirovnjak ne mir s činjenicom da je Zakon o legalizaciji nova masovna pljačka hrvatskih građanki i građana evo mu malo soli na ranu. www.dnevno.hr/vijesti/novac/91591-zagrebali-smo-ispod-povrsine-i-otkrili-prave-motive-pozurivanja-rjesavanja-dokumenata-za-legalizaciju.html
fitilj
23.7.2013. 7:15
@mirovnjak pajdo bolje bi ti bilo da se kloneš i distanciraš od politike lupeža i narodnih izdajnika koji nas vode u propast.
www.dnevno.hr/humor/karikature/91090-svevisnji.html
www.dnevno.hr/humor/karikature/91380-brod-ludaka.html

A što se dijagnoza tiče pa SDP je bolesnik u raspadu, pa mu dijagnoze nisu ni potrebne!
www.dnevno.hr/humor/karikature/91519-politicar-na-odmoru.html
mirovnjak
17.7.2013. 12:45
O onima koji danima pričaju sami sa sobom i to naglas neki iznose crne dijagnoze, no ja bih se tih dijagnoza klonuo.
fitilj
16.7.2013. 13:41
Pljačkom naroda financiraju se debili i ljenguze koje planduju cijelu godinu, a ne samo dva mjeseca dok je kokošinjac na ljetnom odmoru!
www.dnevno.hr/vijesti/komentari/91053-stoka-iz-sabora-planduje-dva-mjeseca.html
fitilj
16.7.2013. 13:38
Pljačkom naroda financiraju se debili i ljenguze koje planduju cijelu godinu, a ne samo dva mjeseca dok je kokošinjac na ljetnom odmoru!
fitilj
10.7.2013. 8:17
Rezultati te najnovije plačke se prema prvim prognozama zaraditi milijarde kuna! Ukoliko u računicu od 774 000 zaprimljenih zahtjeva ubacimo iznose, dobijemo velike sume koje će uprihoditi i država i lokalna uprava. Samo na upravnoj pristojbi, uprihodit će se više od 54 milijuna kuna.
www.dnevno.hr/vijesti/90823-vrtoglava-svota-u-proracun-drzava-bi-legalizacijom-mogla-zaraditi-milijarde.html

Sav taj novac neće ići za dobrobit naroda, već pokrivanje dugova i financiranje mafije koja je osmislila i provodi ovu najnoviju masovnu pljačku hrvatskih građanki i građana.

Naravno sve to uz nastavak uzimanja novih kredita i zaduživanja, kojima je jedini cilj financiranje lešinara hrvatske demokracije i đabalebaroša i pijavica na grbači sirotinje!
fitilj
7.7.2013. 21:13

Joj gdje mi je onaj moj pajdo sveznadar da nešto gugne o pošetnju ovih komunjara s lijevog krila SKJ KPH. Neštu tu jako smrdi samo se još nije digla pljesan s karaktera "poštenjačina" iz SDP-a! www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/90717-a-sjecate-li-se-gospodine-leko-gdje-su-zavrsili-novci-od-prodaje-bohinjske-vile-radmanu.html
fitilj
6.7.2013. 8:58
PLJAČKA, PLJAČKA I SAMO PLJAČKA KROZ SDP-ovu VLADU NACIONALNIH IZDAJNIKA DRŽAVE I NARODA!!!!
www.vecernji.hr/komentar/579151/
www.poslovni.hr/komentari/autoceste-brisu-samo-dvije-godine-duga-246365
www.poslovni.hr/hrvatska/za-davanje-autocesta-u-koncesije-treba-ici-u-remetinec-246280
www.dnevno.hr/humor/karikature/90576-fiskalni-linic.html
www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/90630-linic-se-sprema-uvesti-fiskalne-blagajne-i-peracima-vjetrobranskih-stakala-na-benzinskim-postajama.html
fitilj
5.7.2013. 8:01
PLJAČKA, PLJAČKA I SAMO PLJAČKA KROZ SDP!!!!
www.dnevno.hr/humor/karikature/90576-fiskalni-linic.html
fitilj
3.7.2013. 16:40
@mirovnjak, bravo pajdo, konačno jedna nestranačka! Što piješ? Kuća časti!

www.index.hr/vijesti/clanak/iscijedili-ste-narod-od-koga-ces-sada-uzeti-novac-linicu/686750.aspx
www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Ministar-financija-najavio-novi-rebalans-proracuna-zbog-izdataka-u-zdravstvu
www.dnevno.hr/vijesti/novac/90540-novi-zakon-o-pdv-u-krojen-je-za-ivicu-todorica-zahvaljujuci-milanovicevoj-vladi-tajkun-bogatiji-za-4-milijuna-kuna.html
mirovnjak
3.7.2013. 12:53
Sve prolazi sve se mijenja jedino je stalno Fitiljeve glupsti, uvrede i komentari bez osnove.
fitilj
3.7.2013. 12:39
@mirovnjak ništa nije vječno pa tako ni ova SDP-ova banda lopovska koja je trenutačno na vlasti. Nadajmo se da će narodu doći iz guzice u glavu i da će se dići protiv lupeža koji ih pljačkaju!
www.dnevno.hr/humor/karikature/90438-koliko-je-vlasti-ostalo-milanovicu.html
mirovnjak
3.7.2013. 12:11
@Fitilj!
Još jedan dokaz jada i bijede tvoje kolumne, ponovo iznos iz rukava, a tvrdnja bez osnova, jer se na komunalni i vodni doprinos ne plaća PDV-e
No završimo polemiku, ovaj zakon sa 30.06.2013 je konzumiran i dalje je bespredmetan.
fitilj
2.7.2013. 22:25
@mirovnjak, dosadan si, ali što ćeš godine i frustracija čine svoj.

Nego reci ti meni kome ide onih 14 milijuna od biljega i 25% PDV-a. Nije valjda onoj sirotinji koju ovi lupeži tako besramno čerupaju!?
mirovnjak
2.7.2013. 21:55
@Fitilj:
ja opet samo činjenice, a ti tvoje optužbe u stilu ja sam rekao da je netko lopov i lopov je i kvit.
Ne pada mi na pamet da nekoga branim ili da tvrdim da je zakon dobar nigdje to nisam napisao.
Ne branim nikoga jer ja nisam odvjetnik da branim "Lopove", kada ih fitilj optuži i odmah osudi, na sreću nema snage inače bi ih odmah strpao u zatvor.
Ne branim zakon jer ima propusta, ali za obranu ili kritiku trebaju činjenice, a ti moj pajdo rigaš vatru na one koji ne uzimaju ni 5% novaca od legalizacije, nisu oni problem već oni koji uzimaju, a mogli su smanjjti namete, no ti uporno ne prihvaćaš moje tvrdnje tko masti brk. No moj pajdo branim svoju struku od jednog laika koji nezna koja je struka nadležna za ovu problematiku već u akademsku zajednicu uvodiš ne postojeći fakultet "GEOINFORMATIKA" na kome si očito ti jedini studirao, a vidi čuda 10 puta te za to prozivam, a ti stalno to zaobiđeš.
Pa zato evo tvoje tvrdnje:
Citat
Od te najnovije pljačke lupeža iz Banskih dvora i s Markovog trga država će isharačiti preko 3 MILIJARDE KUNA ZA FINANCIRANJE PREGLOMAZNOG APARATA I NEUČINKOVITIH DRŽAVNIH PARAZITA I NARAVNO POLITIČKOG OLOŠA NA DRŽAVNOM PRORAČUNU! NARAVNO TO NEBI BILO MOGUĆE DA SU SUDCI I SUTKINJE USTAVNOG SUDA POŠTENI, ČESTITI, ODGOVORNI I MORALNI ZAŠTITNICI VLADAVINE PRAVA I USTAVA RH, A NE POKORNE SLUGE ORGANIZIRANOG KRIMINALA I MAFIJE KOJA JE DOBILA DRŽAVU!
A sada evo istine ;
2 doprinosa vodni i komunalni su 95% troška legalizacije ne računajući izradu dokumentacije, a evo tko ih uzima;
!. komunalni dorpinos za Slatinu službeni glasnik 11/01 gradsko vijeće na svojoj sjednici od 07.12.2001 donijelo odluku o komunalnom doprinosu 5 zona iznosi od 12,16,20,25,30 kn po m3. Za poslovne objekte do 39 kuna.
Gradsko vijeće Virovitice na sjednici održanoj dana 04.02.2001 godine službeni glasnik broj 7/01 komunalni doprinos 4 zone iznosi za stambene objekte 20,25,30,35 kuna po m3 poslovni 5 kuna više.
Čađavica kn/m3 za cijelu općinu bez zona sjednica vijeća od 15.02.2007
Mogao bi ovako sve jedinice lokalne uprave sve su iste samo iznosi različiti.
2. Vodni doprinos Vlada Jadranke Kosor na sjednici od 28.05.2010 odredila iznose od 1,85 kn/m3 zona C gospodarski objekti do 52,50 kn/m3 zona A poslovni objekti NN 78/2010.
Dana 16.02.2010 vlada republike Hrvatske znači ova" lopovska" smanjila vodni doprinos za 50% i iznosi 0,95 kn zona C proizvodni do 26,25 zona A poslovni, Ovaj doprinos se uplaćuje Hrvatskim vodama ide za kapitalne investicije i ni kune onim "TVOJIM LOPOVIMA"
U državni proračun za po tebi neviđenu pljačku od strane vlade naravno aktualne, ide 20 kuna po zahtjevu državne takse, i dio kazni za nelegalnu gradnju kojima su opet osnova ovi doprinosi koje je jedino vlada i to ova "lopovska" samnjivala
Vidiš moj Fitilj ovaj "Lopovski" Zakon po tebi pisala je vlada Ive Sanadera ministrica Dropulić, donijela vlada Jadranke Kosor, ministar Branko Bačić, Popravila vlada Zorana Milanovića ministar Vrdoljak dozvoljavam nedovoljno, naprimjer za objekte do 50 m2 oslobodila izradu dokumentacije izvedenog stanja i odobrila plaćanje u 60 raata.
Pa kako onda moj fitilj nitko drugi nije lopov do li vlade "Luzera" Zorana. Nedaj bože da ja kažem i za jednog ministra i za jednu vladu i za jednog gradonačelnika ili načelnika da je lopov.
To prepuštam tebi da i dalje rigaš vatru na neke koji su najmanje krivi, a sve druge amnestiraš.
Za ADHOMINEN napade Fitilj ja sam prestao, a ti si nastavio no ja se ne protivim jer ja se svoje prošlosti ne sramim.
fitilj
2.7.2013. 16:41
Nije da volim likovati, pardon linkovati, ali nije li to najbolji način da se čitateljima o meritumu rasprave ništa ne suflira, već prepusti da stvore svoje vlastito mišljenje o temi rasprave!? www.agenti.hr/ucinci-i-rezultati-zakona-o-legalizaciji-bespravno-izgradenih-objekata/
www.index.hr/vijesti/clanak/ministar-priznao-zakon-o-legalizaciji-bespravnih-objekta-nije-zakon-struke-nego-za-jednokratnu-upotrebu-/621741.aspx

Prema tome nakon što je ministar priznao da sporni zakon nije zakon struke, već blago rečeno bruke i političkog nasilništva, ili kako u naslovu piše, a plebiscitarna većina građanki i građana smatra da je: "Zakon o legalizaciji je nova masovna pljačka hrvatskih građanki i građana!"

PS, a u dobroj namjeri mom pajdi mirovnjaku:
@mirovnjak pajdo nitko ti ne osporava tvoje pravo na mišljenje, ali nemoj stalno tupiti ko Maksim po divizije. Nije ti ovo pajdo partijski kružok, niti su korisnici virovitica.net učesnici partijskog plenuma kojima ćeš ti stalno iznositi tvoje drugarsko mišljenje. Shvati već jednom da je sve što si do sada stotinu puta papagajski ponovio ušlo u "zapisnik" i basta, gotovo i poštuj opetovane zamolbe korisnika virovitica.net i učesnika diskusije da oslobodiš prostor i posvetiš se temi i prestaneš se motati oko nogu fitilju.

Ako imaš a vidi se da sa bolesnom upornošću imaš sijaset primjedbi, koristi privatne poruke i ne ometaj druge, jer kao što vidišgol si kao prst na virovitica.net. Pmametnom dosta, a sada nadam se i tebi pajdo, za vijeke vjekova bi trebao biti amen.

I ponovno za kraj ponavljam da upornost kojom kolega mirovnjak pada u "ad hominem" trans dovoljno govori o njemu samome i činjenici da se ne može okaniti toga da virovitica.net pretvara u koridu u kojoj se on uporno nameće kao glavna atrakcija, ali ne kao torero!
atma
2.7.2013. 16:11
@fitilj, mirovnjak
Evo jedne poučne priče za Vas dvojicu.
Dakle, bio jednom dr. žabac koji je živio u bari. U posjet mu dođe prijatelj iz oceana, pa se dr. žabac počeo raspitivati o veličini oceana. Napuhnuvši se, upitao je prijatelja - Koliko je velik taj tvoj ocean? Dvostruko? Ne odgovori mu prijatelj - puno veći. Žabac se ponovo napuhnuo i upitao - Koliko, trostruko? Ne, odgovori mu prijatelj - puno, puno veći! Dr. žabac se svaki put još više napuhivao postavljajući pitanja dok se na kraju nije raspuknuo.
Sad moje pitanje. Tko je koji žabac od Vas dvojice?
mirovnjak
2.7.2013. 15:13
@Fitilj! odgovor na komentarod 01.07.2013 u 20,41,21 a komentar od 02.07.2013 u 9,45,45 nije vrijedan komentara za civiliziranog čovjeka.
Sve se više zaplićeš u glib svojih frustacija, no ja ti se u tome ne suprostavljam. Samo ti nastavi
Sve što sam napisao zasnovano je na važećim zakonima ove države i na uzancama struke, ali struke koju ja poznajem, a ne GEOINFORMATIKE", moram priznati da tu struku ne poznam to je tvoj Fakultet.
Ne poznam ni način pisanja kolumni, ali prihvaćam mišljenje ljudi kako bi narod rekao od "PERA". Dobar kolumnist dobro prouči materiju o kojoj piše kolumnu, pa onda u kolumni napiše svoje stavove, a ne kompilaciju linkova i u pravilu svoju kolumnu ne komebntira, već prihvaća činjenicu da je on u njoj sve rekao, a čitateljima ostavlja komentare. Za to rado čitam kolumne koje su pisane na način kako sam naveo, a linkovi me se ne tiču jer oni ne predstavljaju mišljenje kolumniste već nekog trećeg, a nemaju uporište u zakonima i struci.
Za to se slažem sa mišljenjem velikog dijela akademske zajednice koja kaže da je tajnik tvog političkog miljenika (jedinog političara u povijesti ove države kojeg nikad nisi negativno ocijenio ili nazvao lopovom) plagirao svoj diplomski rad. No tvoj miljenik kaže da je on samo komplimirao tuđe radove.
To je tvoje i njegovo pravo da prepisivanje linkova ili tuđih radova nije plagijat, već kvalitetan diplomski ili seminarski rad ili kolumna.
Ja od tebe nikada neću tražiti da kriterije koje panično tražiš za sebe, a to je ne diranje u životopis primjenjuješ kada govoriš o drugima. Neću jer ti onda ne bi bio Fitilj već normalan sugovornik, ne bi onda vrijeđao prostačio, a bez takvog Fitilja ovaj portal ne bi bio toliko zanimljiv. Zbogom moj Fitilj. samo ti linkaj a zanemaruj činjenice zasnovane na zakonima i struci i samo ti i dalje u akademsku zajednicu uvodi zvanja i fakultete, na kojima si jedino ti studirao.
mirovnjak
2.7.2013. 14:46
@ Stole!
Ja sam građevinski inženjer, a prvi dio pitanja je iz te oblasti, ja nisam sveznalica pa ću ti odgovoriti na prvi dio pitanja.
Dugo vremena u bivšem sustavu, a jedno vrijeme i u Hrvatskoj za priključak na komunalije i za ucrtavanje izgrađenih objekata nije bila potrebna uporabna dozvola. Ali činom priključka ili ucrtavanja nije automatski izvršena legalizacija.
Ovo što ti navodiš je vrlo čest slučaj radeći posao koji radim na tjednoj razini se susrećem sa tim slučajevima.
Po meni tu kuću treba legalizirati, ali je dovoljno samo snimka izvedenog stanja bez geodetske podloge. No za potvrdu ovog mišljenja trebalo bi da netko stručan pogleda te papire.
Ostalo nije dio posla kojim se bavim.
fitilj
2.7.2013. 9:45
Lupežima i bandi lopovskoj na vlasti nije ni na kraj pameti uspostava vladavine prava, već samo smišljaju kako će opljačkati vlastiti narod i osigurati koruptnoj birokraciji i političkoj oligarhiji punjenje njihovih valova! Treba osigurati lokalnoj i državnoj ološi njihove plaće i privilegije, namaknuti novac za financiranje stranaka i stranačkih derneka, trošenje novca s državnih kartica, plaćanje hotela, putnih troškova i žderačina političkih đabalebaroša, vozikanja skupocjenim limuzinama, luksuzne letove ekskluzivnim avionskim klasama, korištenja državnih limuzina za privatne potrebe, za isplate otpremnina i menađerskih ugovora lupežima koji su i onako opljačkali i uništili firme koje su vodili, za plaće i mirovine političkih parazita i i i ..........., a za to će uplaniranih 3 milijarde kuna dobro doći, bar za prvu ruku dok ne smisle novu pljačku!
www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/119162/Default.aspx

Da nije tako onda bi se država prva držala zakona i bila dobar primjer svojim građanima i legalizirala svoje nezakonito izgrađene objekte, a ne krenula u pljačku onih koje je već bezbroj puta opljačkala. Nekretnine u vlasništvu RH nikad dosad nisu u cijelosti popisane, podaci o njima nisu objavljeni, niti su izvršene projekcije i procjene njihove uporabne, odnosno gospodarske vrijednosti. Čak ni poljoprivredna zemljišta, šume i šumska zemljišta, građevinska zemljišta, zgrade, stanovi, ceste, javna vodna dobra i drugo, do danas nisu cjelovito evidentirana, sistematizirana niti procijenjena. Zemljišne knjige nisu usklađene s katastarskim stanjem, odnosno svega je pet posto usklađenih zemljišnoknjižnih i katastarskih čestica. Nekretnine u vlasništvu RH nikad dosad nisu u cijelosti popisane, podaci o njima nisu objavljeni, niti su izvršene projekcije i procjene njihove uporabne, odnosno gospodarske vrijednosti. Čak ni poljoprivredna zemljišta, šume i šumska zemljišta, građevinska zemljišta, zgrade, stanovi, ceste, javna vodna dobra i drugo, do danas nisu cjelovito evidentirana, sistematizirana niti procijenjena. Zemljišne knjige nisu usklađene s katastarskim stanjem, odnosno svega je pet posto usklađenih zemljišnoknjižnih i katastarskih čestica.
www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Legalizacija-na-cekanju-Vecina-drzavnih-zgrada-nema-sredene-papire
stole123
1.7.2013. 22:10
mirovnjak ,daj objasni kad si već u tome kuća koja ima sve priključke, kuća koja je upisana kao kuća u gruntovnici,kuća koja je sa svim gospodarskim zgradama ucrtana u katastru nije legalna,
druga stvar, angažirana snaga u elektri, ako znamo da u eu, nepostoji čak skupa i jeftina struja, ako znamo da nepostoje trotarifna brojila,ako znamo da ne postoje limitatori, kako to samo u hrvatskoj postoji, i kako objasniti onima koji su pravili ugovor sa elektrom, o isporuci struje, da sada imaju manju zakupljenu snagu, to jest od 2000 godine jer je tada nastala u hrvatskoj, točnije rečeno 2 mjeseca pred dolazak sdpea sa račanom na čelu. ajde ti to objasni, ili gdje je i kome vraćen novac od elektre a koji su imali zakupljenu snagu pa odjavili firme, i još nešto, danas sam dobio informaciju da od danas priključak vode ide besplatno, a uskoro i plina, a što je sa onima koji su to isto platili po 1000 eura, kako je rekao atma. za one koji su legalno gradili i one koji su na divlje gradili, ajde mirovnjak ti to objasni da demantiraš kolegu fitilja da država legalno pljačka svoje građane, pozdrav
fitilj
1.7.2013. 20:41
@mirovnjak ti opet po starom, nemaš što pametnoga za reći, ali ti furtom grlom u jagode. Okani se čorava posla, ne kači se tamo gdje ti nije mjesto, imaš linkove s podatcima i ova tvoja baljezganja su naprosto smješna i samo dokazuju koliko si ogranićen i tvrdoglav.

Žalim te mirovnjak, jer svakom svojim komentarom dokazuješ da su birači imali pravo što nisu birali sektu kojoj pripadaš. Iskreno te žalim i bilo bi dobro da poslušaš savjete drugih učesnika diskusije i prestaneš mi se ljepiti i motati oko nogu, te opstruirati raspravu i pobijati činjenice protiv kojih osim tvoje vlastite teorije zavjere, nisi dao ni jedan jedini dokaz, nasuprot niza linkova u kojima se nedvojbeno potvrđuju svi navodi iz gornjeg članka i niza tvrdnji napisanih u komentarima, ili pak izražene potporom lajkanja i naravno preko 7200 otvaranja gornjeg teksta, ali što je sve to naspram pameti jednog frustriranog mirovnjaka kojem smetaju linkovi i koji ne uvažava mišljenje većine, već uporno brani lupeže i bagru koja samo misli i smišlja način kako će si obezbijediti ničim zasluženi novac i privilegije i koja donosi zakone kojim čereći vlastiti narod.
www.index.hr/vijesti/clanak/ugladjeni-kriminal-europske-hrvatske-sprega-lopovskog-kapitalizma-i-politickog-cinizma/686422.aspx
www.index.hr/vijesti/clanak/hrvati-nemaju-puno-razloga-za-slavlje-zemlju-izjedaju-korupcija-i-kriza-vise-od-pola-mladih-je-nezaposleno/686263.aspx

I kao što sam u predhodnom komentaru napisao: "Važno je da se je politička oligarhija ovih dana slaveći prodaju naroda u roblje neoliberalnog kapitala, debelo nažderala i nalokala šampanjca na proslavi koja je koštala preko 6 milijuna kuna, naravno istih onih kuna koje su lupeži iz Banskih dvora i Markovog trga haračem i nametima oteli opljačkanom i gladnom narodu!"
www.index.hr/vijesti/clanak/sinoc-se-u-zagrebu-elita-oblokavala-sampanjcem-plesuci-na-krvavom-piru-a-sirotinja-danas-preklinje-linica-da-joj-se-smiluje/686383.aspx

I molim te potraži stručnu pomoć jer ja ti pomoći ne mogu, makar se uporno ljepio i motaš oko mojih nogu!
UooH
1.7.2013. 20:08
Izgleda da mirovnjak ima neki geodetski obrt pa mu ovo sve ide na ruku.
mirovnjak
1.7.2013. 18:48
@ Fitilj nisam očekivao ništa drugo do li ovo što si napisao ili novi arsenal uvreda.
No moram prethodno potkrijepiti još jednom činjenicom zasnovanoj na zakonu.Jedinica obračuna svih davanja lokalnoj zajednici Hrvatskim vodama i Državi je prostorni metar objekta koji se legalizira. Tako da prognoza, a kamoli tvrdnja bilo kakvog iznosa koji će biti ubran graniči sa naučnom fantastikom dok se ne vidi broj zahtjeva po regijama i jedinicama lokalne uprave i veličina objekata.
fitilj
1.7.2013. 18:37
Američki predsjednik Barak Obama je govoreći o snazi jednog lidera kao što je bio Nelson Mandela rekao da je Mandelina borba protiv apartheida prokrčili put prema slobodi i mogućnostima i mnogo dalje od granica Južne Afrike. Citiram: »Nelson Mandela nam je pokazao kako hrabrost jednog čovjeka može pokrenuti svijet«, rekao je Obama«.

Mi u Hrvatskoj nažalost nemamo našeg Mandelu koji bi animirao mase opljačkanih i prevarenih i poveo ih u borbu protiv korupcije u vlasti.

Umjesto toga kroz sustavnu pljačku „zakonodavnu“ koju provode lupeži iz Banskih dvora i Markovog trga siromašni postaju iz dana u dan sve siromašniji, a ratni i poratni profiteri, tajkunske pijavice, politički ološ i lupeži, birokracija i njihove aparatčiki, sluškinje i slugani iz dana u dan sve bogatiji.

E moj narode, gdje nam je čast, obraz i poštenje kada tako kukavički i podlo bježimo od preuzimanja odgovornost za sudbinu naše djece koja sa ovakvom vlasti nema svijetle budućnosti!

Važno je da se je politička oligarhija ovih dana slaveći prodaju naroda u roblje neoliberalnog kapitala, debelo nažderala i nalokala šampanjca na proslavi koja je koštala preko 6 milijuna kuna, naravno istih onih kuna koje su lupeži iz Banskih dvora i Markovog trga haračem i nametima oteli opljačkanom i gladnom narodu!
mirovnjak
1.7.2013. 18:21
Znam da će me @Fitilj ponovo počastiti sa svim epitetima iz njegovog privatnog arsenala na način kako me počastio kada sam mu napisao da akademski naziv njegovog osobnog savjetnika Geoinformatičar ne postoji niti se studira ni na jednom sveučilištu ili učilištu u Hrvatskoj, a da i postoji samo dvije struke sudjeluju u gradnji od prostoornog planiranja do uporabne dozvole a to su arhitekti i građevinski inžinjeri. No moram istine radi ipak reći slijedeće:
Ne demantiram nijednu tvrdnju predhodnika i ako bi s obzirom na struku mogao puno kompetentnije o ovome no neću već samo iznosim slijedeće činjenice:
1. Još se ne zna koliko je zahtjeva podnešeno (rok istekao jučer) a kamoli njihova struktura po vrstama objekata i mjestima njihove gradnje i veličini, a dva osnovna davanja su i po sto puta različita.
Na primjer vodni doprinos uredbom vlade je smanjen za 50% i novi iznosi se primjenjuju od 16.02.2012 godine i ovisno o vrsti objekta i mjestu gradnji kreću se od 0,95 Kn/m3-26,25 kn/m3 (proizvodni objekti zona C - poslovni objekti zona A) Ovo se ne plaća državi već Hrvatskim vodama sa strogom namjenom za izgradnju novih objekata.
2. Komunalni doprinos (ova 2 doprinosa su osnova za preko 80% troškova) ne određuje vlada već isključivo općine i gradovi gdje kompletan iznos ostaje lokalnoj upravi izuzev dijela kazne za bespravnu gradnju (opet osnova ova 2 doprinosa) U nekim općinama se uopće ne plaća a u nekim se kreće i do 300 kn/m2 (zagreb i priobalje)
3. Trošak od 50 kuna po zahtjevu ide županijama ili gradovima iz sjedišta županija koji sami imaju urde za izdavanje dozvola znači i za legalizaciju, a samo 20 kn takse po zahtjevu ide direktno u državni proračun.
Mogao bih još puno argumenata, ali tu ću stati.
fitilj
1.7.2013. 11:04
Čitava ova tragična priča o ovom zakonu kojim će se za prvu priliku u krvotok koruptne države ubrizgati preko tri milijarde fiškog novca kojim se neće financirati gospodarstvo, poljoprivreda i otvaranje novih radnih mjesta, već isključivo preglomazni i koruptni državni aparat, nesposobna i lijena birokracija i naravno politički đabalebaroši iz Banskih dvora i Markovog trga koji će i dalje uživati u bagarelnom iću i piću, basnosnovnim primanjima i privilegjama koje su si sami izglasali.

Cijela ova priča o sramotnoj raboti čerečenja i pljačke hrvatske sirotinje je puno dublja i kompleksnija, a po pitanju primjene i provedbe tog lupeškog zakona upućen je i apel mnogim zastupnicima, poznatim po busanju u tobožnja dušebrižnička prsa boraca za demokraciju, opće dobro i interese osiromašenih i opljačkanih građanki i građana.

Na popisu onih kojima je upućen apel da se zauzmu za neprimjenjivanje ovog lupeškog i pljačkaškog zakona se nalaze Klub nezavisnih zastupnika ; Klub zastupnika Hrvatske demokratske zajednice ; Klub zastupnika Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata ; Klub zastupnika Hrvatske stranke umirovljenika ; Klub zastupnika Hrvatskih laburista - Stranke rada, Klub zastupnika Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje, Klub zastupnika Istarskog demokratskog sabora, Klub zastupnika nacionalnih manjina, Klub zastupnika Samostalne demokratske srpske stranke, i naravno Klub zastupnika Socijaldemokratske partije Hrvatske. Naravno kao što je poznato upućen je gluhima i slijepima, upućen je onima kojima ni na kraj pameti ne pada da režu granu na kojoj sjede i ustaju protiv pljačke hrvatske sirotinje.
.
Lista onih "uvaženih" narodnih deputata na koje je apelirano da se zauzmu za neprimjenjivanje ovog lupeškog i pljačkaškog zakona je povelika i na noj se nalaze: RUŽA TOMAŠIĆ, DRAGUTIN LESAR, DAMIR KAJIN, DINKO BURIĆ, JOSIP KREGAR, ĐURO POPIJAČ, MILORAD PUPOVAC, MIROSLAV TUĐMAN, Tomislav Karamarko, VLADA RH, ali i tu se je ispostavilo da je upućen upućen gluhima i slijepima, da je upućen onima kojima ni na kraj pameti ne pada da režu granu na kojoj sjede i ustaju protiv pljačke hrvatske sirotinje.

A NE IZIĐE LI NAROD NA ULICU I NA TAJ NAČIN SPRIJEČI NASTAVAK PROVEDBE TOG SRAMOTNOG PROTUUSTAVNOG ZAKONA I PLJAČKE HRVATSKE SIROTINJE OVIH POČETNIH TRI MILIJARDE HARAČA ĆE DOBITI SVOJ NASTAVAK KOJIM ĆE GRAMZIVI, POHLEPNI IZDAJNICI VLASTITOG NARODA OD ČOVJEKA NAČINITI PROSJAKA! OD ČOVJEKA S KROVOM NAD GLAVOM, NAČINITI BESKUČNIKA!

vb-iostalebudalastine.com/index.php?option=com_content&view=article&id=195&Itemid=208
mirovnjak
1.7.2013. 8:43
Još samo ovo pa možda zadnje.
Ako nije umjesna kritika da glavni komentator u ime kolumniste promaši 2 akademska zvanja jedino nadležna za ovu problematiku, a uvede treće koje ne postoji u akademskoj zajednici i ni u jednom komentaru se na tu činjenicu ne osvrne onda ja neznam što je umjesno.
Umjesto isprike tim po kolumnistu obezvrijeđenim strukama kolega komentator je za Fitilja "lopov, Govno, Majmun prebrojavaju mu se krvna zrnca.
No sada nešto i o zakonu.
Nije idealan, ali je bio neophodan prije najmanje 15-20 godina, nažalost sada je došao pod mus pisala ga je Dropulićka usvajao Bačić, dopunjavao Vrdoljak, a provodi Taritaš. I to puno govori.
Ima velikih propusta, ali kritike laika, a pogotovu kritike u zadnjim danima njegove primjene su u najmanju ruku apsurdne.
Još Stole tebi.
Po običaju si ne informiran i sve gledaš iz svog osobnog kuta, radim posao kojim sam često u kontaktu i sa populacijom kojoj očito pripadaš koja je prevarena potvrdama o suglasnošću za mijenjanje nekretnina jer se tada nije sagledavalo što se mijenja, odobravalo se mijenjanje mačka u vreći jer je bio cilj da jedni odu, a drugi dođu i ništa više.
Kada bi ušao u ovu problematiku vidio bi da je bar trećina kuća ne legalna, gospodarski objekti u Dalmaciji cijeli mali hoteli, apartmani u kojima se proizvodi i stvara biznis i oni su predmet legalizacije, a objekti o kojima ti pišeš niti ih je problem legalizirati (objekti do 50 m2 naknada simbolična), a nikome neće ništa biti ako se i ne legaliziraju
fitilj
1.7.2013. 0:33
Od te najnovije pljačke lupeža iz Banskih dvora i s Markovog trga država će isharačiti preko 3 MILIJARDE KUNA ZA FINANCIRANJE PREGLOMAZNOG APARATA I NEUČINKOVITIH DRŽAVNIH PARAZITA I NARAVNO POLITIČKOG OLOŠA NA DRŽAVNOM PRORAČUNU! NARAVNO TO NEBI BILO MOGUĆE DA SU SUDCI I SUTKINJE USTAVNOG SUDA POŠTENI, ČESTITI, ODGOVORNI I MORALNI ZAŠTITNICI VLADAVINE PRAVA I USTAVA RH, A NE POKORNE SLUGE ORGANIZIRANOG KRIMINALA I MAFIJE KOJA JE DOBILA DRŽAVU! www.slobodnadalmacija.hr/Split-%C5%BEupanija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/200886/Default.aspx

Tema je kompleksna i treba je detaljno proučiti, a ne kao neki lokalni fičfirići i uobražena stranačka spadala i jalušni diletantitrkeljati o materiji s kojom nisu upoznati, a smetaju ima linkovi na temu, stručnim raspravama i mišljenjima stručnjeka i analitičata i poznavatelja djelovanja vlasti koja ne vodi računa o zakonima i ustavu RH i naravno nmogućnostima naroda kojeg su opljačkali i doveli na prosjački štap, a sada mu novim nametima i haračima žele oduzeti i onu zadnju crkavicu kojom bi školovali svoju djecu ili kupili kruh nasušni i mlijeko koje im ga i onako jedva da i bez tih novih nameta mogu priuštiti.
blog.vecernji.hr/zastupnica-citatelja/2011/05/29/legalizacija-bespravne-gradnje-ili-nesposobnosti-drzavnog-aparata/
www.vecernji.hr/vijesti/legalizacija-bespravne-gradnje-za-papire-100-000-kuna-clanak-293320
www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/72101-legalizacijske-muke-pismo-grupe-gradana-predsjedniku-premijeru-gradonacelniku-crkvi-dzamiji.html
fitilj
30.6.2013. 23:40
@atma nije točno da na tobožnje nelegalne objekte država i lokalno uprava ne naplaćije sve potrebne i nepotrebne namete, harače i dađbine. Svi vlasnici tobožnjih nelegalnih objekata plaćaju sve komunalne i druge namet, ito godinama od prvoga dana. Prema tome država, ili lokalna uprava i samouprava, tj vodovod, Elektra sa strujom i plinom, gradske toplane, porezi na vikendice, komunalne i raznorazne infra strukture de desetljećima uredno naplaćuju, štoviše sudovi iako ne postoje građevinske dozbole na tim "nepostojećim" nelegalnim građevinama provodi ovrhe, pa ih čak i prodaje iako prodajni objekti nemaju građevinsku dozvolu i tako dalje da ne nabrajam gdje sve država i sudovi krše Ustav i zakon i nikome ništa, a sada gle vraga svi ti objekti nelegelni, iako je za priključenje na struju, vodu, plin i svu ostali infrastrukturu, gle oet vraga koja je u vlasništvu države, plaćeni svi doprinosi dađbine i troškovi priključenja i održavanje.

e pa hebiga tko je tu lud! Očigledno narod kojem pohlepni i gramzivi lupeži iz Banskih dvora i Markovog trga žele isisati i zadnju kap krvi!
atma
30.6.2013. 23:17
@stole123, mislim, vjerujem, možda, ...
To nisu argumenti!
stole123
30.6.2013. 23:05
atma , dali ti znaš onu pjesmu od škore, tko je gazda u dvorištu, pa sada po tvojem razmišljanju treba nam naplatiti i zrak koji udišemo, mislim da su političari pretjerali sa raznim zakonima i izmišljenim radnim mjestima, već sam pisao ,problem su poljski Wc,svinjci,drvarnice,štagljevi, i takve gluposti koje se sada traže da se legalizuju,
atma
30.6.2013. 22:59
Činjenica je da za nezakonite zgrade nisu plaćeni dužni doprinosi, a što je na štetu svih građana koji su gradili u skladu sa zakonom i zajednice u cjelini. To je gola istina, a sve ostalo su samo izgovori.
stole123
30.6.2013. 22:54
fitilj pa to je neizbežno, samo je pitanje dana kada će se to i desiti, samo mislim da će u hrvatskoj biti puno gore nego u grčkoj, narod šuti i trpi a kad tome dođe kraj bit će svega i svašta, samo ne dobroga,to vrijeme me pomalo i plaši jer svi koji budu imali bit će mete pozdrav
fitilj
30.6.2013. 22:30
@siniša prpić nažalost kao što vidiš sa poremećenom i frustriranom osobom ne možeš voditi ozbiljnu raspravu.

Mirovnjak leti kao bik na crvenu krpu i njemu ne znači ništa što je u samo 24 sata koumna potukla sve rekorde virovitica.net i u samo 2 dana dobila na virovitica.net nikada ni približno postignuti broj lakova "sviđa mi se", a na Facebok, već danas nakon samo tri dana dobila rekordnih 910 lakova "sviđa mi se".

@atma ja se samo mogu izviniti za postupke mirovnjaka koji kao što je vidljivo ima problema na samo s kućnim redom, već i nekim osobnim frustracijama u pogledu različitosti mišljenja, jer je mirovnjak produkt jednog sistema u kojem je vrijedilo ono tko nije za taj je protiv, a klasni su neprijatelji završavali u Lepoglavi ili na Golom otoku, a danas kada to nije moguće moj pajdo mirovnjak bi ih najrađe razapeo, ili kao što mu je ovdje navika prozivao u nadi da će im na taj način naškoditi i nanijeti štetu.

Loše navike iz jednog vremena kada su se kritičari njegove partije, a sada njegove stranke SDP-a, tog lijevog krila KPJ SKH, otpuštali s posla, progonili, hapsili, montiranim političkim procesima uništavale čitave obitelji političkin neistomišljenika i kritičara.

I onda se u slatinskoj gradskoj organizaciji SDP pitaju zašto su pored ovakvih mirovnjaka izgubili izbore i zašto je HDZ već 23 godine na vlasti. Pa tko će pametan glasovati za stranku čiji elitni član pljuje na mišljenje gotovo tisuće ljudi!

Inače mislim da odgovor je na tvoje pitanje sadržan u nizu komentara pogotovo u onom komentaru sa: www.facebook.com/pages/isTinainfoHR/319230714851398
i smatram da se niukom slučaju na radi o degradaciji onih koji su imali sreću i strpljenje i prije svega dostatna sredstva da podnesu hirove lijene i neučinkovite birokracije čekajuči da im se ista smiluje i izda građevinsku dozvolu, au međuvremenu su troškovi izgradnje višestruko porasli, a mnogi su bili prisiljeni rješavati svoje stambeno zbrinjavanje, koje je bilo pitanje biti ili ne biti, a ne čekati da im mukotrpno zarađeni novci u čekanju na potrebne papire umjesto za igradnju kuće budu dostatni za malo veći svinjac, ili kokošinjac.

@atma neznam koliko ti je godina, ali upitag starije generacije što je značilo izgraditi kuću za par mjeseci, a što s tim istim ili duplom svotom novca za godinu ili dvije. Upitaje se samo su diljem Hrvatske više o 50-60 posto kuća neužbukane i nesređene izvana, a ta zlokobna i teško dočekana građevinska dozvola čak propisuje i uređenje fasade i okoliša i štošta drugoga, što mnogi nisu uspjeli dovršiti za svoga života.

A zašto, pa vidimo da je to zato što sit gladnom nije nikada vjerovao, a ovi današnji lupeži ne samo da ne vjeruju opljačkanom i prevarenom narodu, već mu financirajući preglomazni, preskupi i neučinkoviti državni aparat i birokraciju i zadovoljavajući vlastitu pohlepu i bezočno visoka primanja i ničim zaslužene privilegije izrabljuju da besvjesti, a sirotinja šuti i trpi, umjesto da kaže dosta bandi lopovskoj i iziđe na ulicu, jer ukoliko to ne učini ostati će bez krova nad glavom!
stole123
30.6.2013. 22:23
atma. nisu najveći gubitnici oni koji su legalno gradili. nisu u pitanju objekti koji služe za stanovanje, u pitanju su ,štagljevi,šupe,kokošinjci i svinjci, te garaže, pa čak i montažne ili drvene, jer nitko nije sebi dopustio da pravi kuću za stanovanje bez dozvole, mada i te dozvole koštaju previše, otprilike polovicu kuće, što je sramotno,
atma
30.6.2013. 21:44
@fitilj
@mirovnjak
Molim Vas da se prestanete prepucavati i vratite na ovu vrlo važnu temu. Još me uvijek nitko nije argumentirano uvjerio da su legalni graditelji najveći gubitnici u ovoj priči.
siniša prpić
30.6.2013. 21:27
vmirovnjak, promaklo Vam je nešto što meni nije...., kaže @fitilj ( 29.6.2013. 23:05:39 )
"@stole123 moj pajdo i u mnogim stavovima i razmišljenjima o stanju u držani moj istomišljenik mirovnjak, ti je stari politički lisac, ali od glave do pete pošten čovjek."
Mioslim da ova izjava vrijedi više od svih prepucavanja. Pozdrav !
mirovnjak
30.6.2013. 21:16

Fitilj!
@mirovnjak molim te primi moje pokorno i duboko izvinjenje što prije iznošenja svog mišljenja nisam kontaktirao tebe, već sam proučio i prihvatio, teoriju, stajališta, mišljenje i po meni logično obrazloženje cijele materije proučene od strane magistara inženjera geodezije i geoinformatike, dakle po mom mišljenju kompetentnog stručnjaka za prostorno planiranje i građenje.
Ovo je tvoj citat od 28.06.2013 od 10,17,58
Ti si jedini čovjek koji ne zna, a sebi uzima za pravo da cijeni njihovu struku i znanje da su za prostorno planiranje građenje i projektiranje, jedino ovlašteni arhitekti, i građevinski inženjeri, a ne inženjeri geodezije i "GEOINFORMATIČARI".
Toliko o tvojoj kompetentnosti i kompetentnosti tvojih savjetnika.
No sada o kulturi dijaloga.
Možeš se napinjati do mile volje ja tebe nikada neću uvrijediti na bilo kome osobnom nivou, a kamoli ne daj bože da si banda lopovska profiter, a kamoli na etničkom ili ne daj bože nacionalnom, što činiš ne trepnuvši okom.
Ispričavam se što sam samo pročitao da se radi o istoj osobi koja je pisala ovu kolumnu i koja ju je do sada 20 puta komentirala sa daleko više teksta nego svi ostali komentatori zajedno.
Mislio sam da ćeš prihvatiti ono što je svima jasno i biti velik recimo kao Ljubo, Goran i masa drugih kolumnista kada napišu kolumnu pa istu komentiraju pod imenom pod kojim je napisana kolumna. No u pravu si u pravilima portala piše ako se netko srami svoga imena da ga ne treba odavati, pa se ja ispričavam još jednom.
No nadam se da ćeš naći snage pa se i ti ispričati tisućama poštenih i stručnih ovlaštenih inženjera arhitekture i graditeljstva koje si na ovom portalu obezvrijedio odnosno obezvrijedio njihovu struku znanje i poštenje koristeći savjete magistra "GEOINFORMATIKE" zvanja za koje prvi put čujem i ako sam fakultetski obrazovan. Iz zvanja ispada da se on bavi informatizacijom zemlje, pojasni ljudima što je taj studirao i gdje.
fitilj
30.6.2013. 20:50
Može i bez biljega
dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/zahtjevi-za-legalizaciju-mogu-se-predati-jos-samo-sutra---292704.html
jedna.
30.6.2013. 8:43
Ušutjeli kritičari ili su im je ovih 800 lajkova i 6000 otvaranja zastali u grlu. Zna li tko što o ovome misli Ljubo. Kad je Ljubo dobio 6 lajkova nešto je buncao o Pulicu i Nobelu.
stole123
30.6.2013. 0:11
fitilj jednom prilikom ću napisati javno koje sam sve probleme nailazio . pozdrav
stole123
30.6.2013. 0:05
fitilj ako nekad nije trebala građevinska za neku šupu, zašto sad treba, i zašto nije ucrtana kao postojeća iz vremena kad nije trebala građevinska,rekao sam i pri tom ću i ostati, neću ništa legalizirati,a neka najave kad će doći rušiti, meni je dojadilo da plaćam tuđe zajebancije,i tuđe propuste, pozdrav
fitilj
29.6.2013. 23:33
@stole123 točno tako jedino su u HDZ-u iskusniji i pokvarenije lupeži, a pravna država ne funkcionira!!

No vratimo se meritumu stvari i gornjoj kolumni koja je izazvala pravu buru ne samo ovdje, već i na Faceboku. Kolumna je preuzeta na nizu Facebok stranica pa sam tako našai i niz zanimljivih komentara koji potvrđuju sadržaj kolumne i niz komentara koje sam napisao.

evo zanimljivig komentara sa:
www.facebook.com/pages/isTinainfoHR/319230714851398

Cijeli cirkus koji se momentalno događa je zapravo slika onoga što nam je ostavila prošlost! I to ona koja je tako dobro funkcionirala, a zatim kako smo nastavili!!
Citiram tekst jednog prijatelja koji mi je na pitanje "pa zar su svi na divlje gradili?" pokušao objasniti kako i šta se događa i njega citiram:

Skoro sve. Najviše je Yuga nelegalno gradila sama sebi. Preko 100 g...odina nereda.
I dobije se i struja i voda i kanalizacija i sve, a onda kažu: Građevina vam je u katastru, ali to ne znači automatski da jei legalna!??
Cijela sela nemaju dozvole za ulice.
Krivi su tajkuni sa kućama od 4-5 katova, oni su proguravali svašta, samo neka bude po njihovom.
Ja bio u katastru i vidio "sheetove" crtane rukom po godinama. Svaka godina drugačija. Naravno, nigdje moje ulice. I kaže službenica: "Nova Gradiška je crna".
Znači, nema podataka. Ovi s vikendicama uz more su proguravali mitom sve i svašta.
Tajkuni su prepisivali tuđe zemlje (sad idu tužbe) preko korumpiranih službenika (većina dobila otkaz prekasno, kad su napravili previše štete).
Ako država stvarno želi istjerati (a ne samo šou), treba 20 godina bez prestanka raditi, a ne samo godinu-dvije kako bi opravdala EU fondove, a opet se plati svaki zahtjev.
Pa kuda su otišli ti EU novci, kad svaki papir košta oko 100 kuna!??
A komisija 200 kn, projektant 1000 kn najmanje itd...
Nije trebalo graditi bez dozvole, ali moglo se to i nadzirati.
A nikome se nije dalo, pa se toleriralo svašta.
Skupi se toga od 1968 (kad je donesen prvi pravni akt o legalizaciji) pa do 2013. A tek kuće prije 1968, sve do iz 16. stoljeća i prije, to je tek posao...
Promijenila su se dva zakona i dva puta produživani rokovi.
Mislim, mada moram provjeriti, kako se na prvi rok javilo samo 7% procijenjenih ilegalnih vlasnika građevina.
Na ovaj je sad navala, ljude uplašilo.

Ono što je zanimljivo, kad smo htjeli legalizirati našu kuću do kraja ( tamo negdje 90-ih) smijali se službenici, kao "nitko to ne radi", dakle "ne treba".
Šupa uz kuću je ispod 50 kvadrata, za što jedno vrijeme nije trebala građevinska (jednostavna građevina), sad odjednom treba (neka, treba reda, samo što nisu odmah to tako napravili) i sad svi masno zarađuju, od države s biljezima, preko geodeta, arhitekata (projekat treba i za kvadratnu šupu koja stoji već preko 20 godina) pa sve do raznih banaka s "kreditima za legalizaciju". Za te "ne treba jamac", jer je garancija nekretnina sama. Plus 8% kamata.
Katastar, skoro ga uopće ni nema. Mene je zaprepastilo, cijela sela nisu ucrtana, ništa. Nije se dalo službenicima. Ali komunalnu naknadu uredno naplaćuju. I kuće imaju kućni broj. Ali ih nema nigdje evidentirane.
Ljudi imaju dokumente, kako imaju "voćnjak", "oranicu", "livadu" sa strujom, vodom, kanalizacijom, plinom. Luksuzni neki voćnjaci, oranice i livade!!!!!!
Moje naselje recimo; 90-ih je spojeno iz sela u grad (integrirano i postalo gradska četvrt). Postoje podatci poslije 90-ih, ali prije toga - nema ništa.
Dakle, kuća građena s kraja 50-ih godina nigdje evidentirana (mada imam dokumente neka dva katastarska primjera iz 70-ih), a nije ni šupa evidentirana izgrađena taman mrvicu prije spajanja. Nemam originalnu građevinsku (jer prije 1968 nije ni bilo takvog akta), samo kupoprodajni ugovor, koji, prema takvom zakonu, ne vrijedi.
Zato ima za nas posebna procedura prije 1968 (bez roka), pa dok sve to prođe na red, već će sve nas crvi izjesti i lijesove u grobu...

Bio sam na katastru 4x, u arhivi 2x (ne mogu mi pomoći, jer nemam "originalne dokumente"), u zemljišnoknjižnom odjelu 2x (dobio vlasnički list, bar je zemljište automatizmom i zbog prostornog plana iz 2009 od "oranice" postalo "građevinsko zemljište") i u urbanističkom odjelu 1x.
Znači, 4 odjela, i oni svi nepovezani !?? Svaki ima neke svoje podatke, koje treba uskladiti.
Slali su me svugdje, ali nitko ne zna u biti ništa konkretno.
To je sad samo osobni primjer, drugi ljudi imaju svakakve priče.
Kad se na katastru čeka red od 5:10 do 7:30 za broj, a zatim od 9:30 (kad počnu raditi) do oko podneva dok se dođe na red čuju se svakakve priče. Ljudi čekaju i pričaju o svom jadu, što će drugo.
Što je najtužnije, u osnovi mi nitko od njih ništa pametno nije rekao. Jedino net i iskustva drugih. Fejsu hvala. Što li će tek jadni stariji ljudi, koji ne mogu čekati i kojima je sve to previše.
stole123
29.6.2013. 23:21
fitilj ako je to tako u sdpeu ,u tom slučaju netreba ni raspisivati izbore, jer ta šakica ljudi oko predsjednika stranke nemože ni dobiti izbore, nešto slično je i u ostalim strankama pa su zato i izgubili izbore, dok se to ne promjeni netreba ni trošiti novac poreznih obveznika na tu šakicu ljudi koji očekuju da dođu na vlast i da samo sprovode naredbe svojih šefova iz zagreba, nisam niti jednom posumljao u mirovnjaka da je nepošten ali takvi bi trebali biti oni u vrhu stranke a ne samo većnici u gradovima, a sada više nego ikad dolazi ona tvrdnja da je sdp isti kao i hdze.nikakve razlike
fitilj
29.6.2013. 23:05
@stole123 moj pajdo i u mnogim stavovima i razmišljenjima o stanju u držani moj istomišljenik mirovnjak, ti je stari politički lisac, ali od glave do pete pošten čovjek.

Svima nama teško pada poraz, a pogotovo kada se ispostavi da su izdajnici upravo oni kojima smo vjerovali. Jovana Žnidarec je po mom skromnom mišljenju čekala pogodnu priliku da unovči položaj koji je dobila i učinila je to u trnutku kada su joj "akcije" imale najveću cijenu na HDZ-ovoj burzi kupovanja političkih konvertita.

A zašto je to tako, odgovor je jednostavan. Kao i druge gradske stranačke organizacije i slatinska gradska organizacija je obični uskotračni klan grupice ljudi okupljenih oko predsjednika gradske podružnice, ili ogranka i tu je krug zatvoren za ostatak stručnih, poštenih i marljivih ljudi koji razmišljaju svojom glavom, a ne da se šupkaju predsjedniku gradske organizacije, podružnice, ili kako se već nazivaju svi ti partijski i stranački kružoci, ili organizacije.

I to je to, što umiljatije janje, to je sigirnije mjesto na listi! I upravo zbog koalicije sa klijentelističkim HNS-om i politikom rotacije podobnih stranačkih kadrova slatinski je SDP izgubio i ove izbore!
stole123
29.6.2013. 22:41
fitilj napisao sam mirovnjaku pa čekam odgovor. kod jovane, mislim da je mirovnjak došao u ćorsokak i da sad ili mora priznati da nema demokracije u sdpeu ili smisliti dobar odgovor za njegove tvrdnje prije izbora i sadašnjih pozdrav
fitilj
29.6.2013. 22:35
@stole123 trenutačno nisam u Slatini pa ne mogu o tome ništa konkretno komentirati. No direktor slatinskog Duhana je Dražen Vujčić njegov stranački pajdo i nesuđeni član ekonomskog tima čije je usluge htio koristiti u slučaju da je postao slatinski gradonačelnik.

Inače u sjećanju mi je ostalo niz mirovnjakovih komentara, evo jednog:

mirovnjak 20.4.2013. 13:13:43
--------------------------------------------------------------------------------

I još nešto!
Promijeniti će se to da će doći ljudi koji svi do jednoga kruh zarađuju u realnom sektoru, nitko od njih niti bilo tko od članova njihove obitelji nije od politike dobio radno mjesto, ili su nezaposleni ili rade u realnom sektoru, gdje se prihvaća samo struka i pamet i gdje nema političke podobnosti.

Eto vidiš po toj tvrdnji ispada da ni Dražen Vujčić bivši predsjednik gradske organizacije SDP-a i bivši dožupan iz redova SDP, nije došao iz redova politike.
stole123
29.6.2013. 22:09
alo fitlj pa dobro treba malo mirovnjaka pitati kako to kad imamo toliko nezaposlenih u slatini kako upravo gospodin perić dobije posao u duhanima slatinskim, kako pa zar je on jedini stručan u slatini, a do neki dan je bio kandidat za gradonačelnika,
fitilj
29.6.2013. 21:22
@atma da napisao sam i stojim iza toge, ali sam zamolio Gorana da ne briše njegov komentar, jer ga smatram dokazom zašto slatinski birači nemaju povjerenja u slatinsku gradsku organizaciju SDP-a.
fitilj
29.6.2013. 13:18
@ban88, @atma, @lukica pa svi znamo da mafija koja je opljačkala i pokrala narod i državu i bivši komunisti ne trebaju strahovati od kršenja zakona, jer imaju Mladena Bajića i čitavo hrvatsko pravosuđe na svojoj strani.

Dok su oni krivokletnici iz Državnog odvjetništva, Vrhovnog i Ustavnog suda njihove sluge pokorne, a ne institucije koje rade svoj posao luzer Zoki i njegovi janjičari iz Banskih dvora i sa Markovog trga mogu mirno kršiti Ustav RH i njene zakone i raditi kao i njihovi prednici iz desnog krila KPJ, KPH, jer kao što je komunistički šegrt Zoran Milanović zaprijetio:
www.politikaplus.com/novost/75569/milanovic-o-kazni-drzavne-revizije-zakon-cemo-ispostivati-a-nakon-toga-ga-promijeniti
www.politikaplus.com/novost/76292/sve-po-zakonu-naravno-ako-nikako-drugacije-ne-moze-onda-cemo-mijenjati-zakon

Da atma "Zapanjujuće je kako narod sve to može gledati i trpjeti. Zapanjujuće!!!2, ali kada pogledaš kako ovi sitni fičfirići i podguznjaci SDP-a čereče njihove kritičare možeš si tek zamisliti što rade njihovi šefovi s Iblera, gradskih i Županijskih središnjica koje imaju utjecaj u kadroviranju i zapošljevanju!

Pogledajmo samo na kako niske grane je spala novinarska struka, a udar na kritičare sa internetskih portala je iz dana u dan sve jaći!
www.index.hr/vijesti/clanak/hnd-nakladnicima-ne-radite-pritisak-na-novinare-zbog-statuta-i-manjeg-pdva/685876.aspx
www.057info.hr/vijesti/2013-04-10/057-mediji-u-raljama-hdz-mafije
atma
29.6.2013. 12:55
@fitilj, pa zar niste napisali da Vas mirovnjak uopće ne zanima!?
lukica
29.6.2013. 12:36
@ban, pitanje Vam je na mjestu, ali bojm se da odgovora neće skoro biti. Naime, imovina RH nije uvedena u zajednički registar pa iz toga proizlazi da se zapravo ni ne zna što je u posjedu RH. Čini mi se da za vlast vrijede drugačija pravila igre, ipak je ovo demokracija. www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Legalizacija-na-cekanju-Vecina-drzavnih-zgrada-nema-sredene-papire
atma
29.6.2013. 12:13
@ban88, jedna od dobrih definicija demokracije je teror manjine nad većinom, pa otuda i odgovor na Vaše pitanje.
Pa zar nije Zoki, nakon što je SDP novčano kažnjen, bez ustezanja ustvrdio - "Promijenit ćemo zakon, jer možemo!"
Zapanjujuće je kako narod sve to može gledati i trpjeti. Zapanjujuće!!!
ban88
29.6.2013. 11:57
Pitanje za uvažene komentatore:Da li je država kao veliki vlasnik nelegalnih objekata podnijela ijedan zahtjev za legalizaciju jer još prije tjedan dana nije.Javno obznanjeno u emisiji na hrt-u.Jer nije fer da se narod guli ,a oni ne poštuju vlastiti zakon.Inače ja sam platio sve dozvole i naknade prije gradnje kuće i koštale su me oko 45000 kn.Gospodin Mislav Togonal je naveo arenuZagreb,domove zdravlja ,vrtiće,školeitd sve rađeno bez građevne dozvole i kako je moguće da funkcioniraju,a nemaju uporabnu dozvolu niti tehnički pregled,a tim slijedom niti građevnu dozvolu.
fitilj
29.6.2013. 10:03
U svezi komentara @mirovnjak od 28.6.2013. 12:32:38 i 28.6.2013. 17:50:57

@Gorane iako po tko zna koji puta u komentaru mirovnjak 28.6.2013. 12:32:38 i 28.6.2013. 17:50:57 moj pajdo mirovnjaka krši pravila portala, molim te nemoj brisati te komentare.

I molim te oprosti mu što se je opet "uneredio" iako si mu već toliko puta brisao komentare, ali što ćeš slab mu mjehur pa mu uvijek iznova pobjegne!

Nemoj brisati te komentare neka ostanu kao dokaz nepoštivanja kućnog reda portala čiji smo gosti, ali se moj pajdo mirovnjak uvijek iznova zaboravi kulturno ponašati.

Nemoj brisati te komentare i zbog toga da se vidi kako elitni predstavnik slatinskog SDP-a poštuje pravo na anonimnost svojih sugrađana koji bi mu se nedaj Bože trebali s povjerenjem obratiti kada bi imali nekakvih problema.

Nemoj brisati te komentare i zbog toga da se vidi koliko se moj pajdo mirovnjak bavi "ad hominem" čerečenjem neke osobe, a ne meritumom stvari o kojoj te osobe pišu svoja razmišljanja i kritike, bez dlake na jeziku i straha od odmazde kojekakvih mirovnjaka koji na ovaj način zastrašuju ljude i žele ih ušutkati u njihovoj hrabrosti da popu kažu pop, a bobu bob.

Nemoj brisati te komentare i zbog toga da se vidi kako elitni predstavnik slatinskog SDP-a, (a možeš si misliti koliko je žući i srđbe u glavama njegovih pretpostavljenih na Ibleru) reagira na članak "Zakon o legalizaciji je nova masovna pljačka hrvatskih građanki i građana!", tj. pljačku koju provodi njegov klan i mafija iz Banskih dvora i Markovog trga, a kao što se može vidjeti ta je kolumna napravila pravu malu revoluciju "lajkanja" na Faceboku (www.facebook.com/virovitica.net) i oborila sve rekorde na virovitica.net po broju "lajkanja", te u nepuna 2 dana završila na čelu najčitanijih članaka, što je samo po sebi dokaz da postoji kritična masa, koju je samo potrebno probuditi!

Da bi se to postiglo potrebno je učiniti samo ono što slatinski SDP nije uspio učiniti u proteklih 23 godine i zato cmizdri da nema potporu građanki i građana Slatine, a kako i bi dobio potporu i povjerenje, kada mu elitni članovi nisu u stanju poštivati tuđe pravo na privatnost, vlastito mišljenje, kritiku, a kamo li kućni red ovog portala kojeg bi ta bahata, rasrošna, gramziva i ništ koristi dasbalebaroška oligarhija najrađe uništila i ugasila!

Zato Gorane molim te nemoj brisati te komentare mog pajde mirovnjaka, neka ostane kao trajno sjećanje pokušaja linča korisnika ovog portala koji je trn u oku lokalnih fičfirića, luftbremsera i političkih smutljivaca koji su uvjereni da će u nedogled pljačkati narod!
stole123
29.6.2013. 0:18
pa nije da ljudi žele biti prevareni , ali to nekima momentalno odgovara pa varaju narod masovno,a zamisli one stare bakice koje i neznaju dali im je sve legalno ili nije, pojave se iz neke agencije, za legalizaciju a one daju poslednje što su ostavile za sahranu da im se nebi rušilo, na kraju ispadne da im je sve legalno a mafija im pokupila novac, već je neko rekao da je geodetima upala žlica u med, i sad koriste gužvu da uberu što više para, a ministrica još objavi nećemo produžiti rok. a bakice plaćaju nekima nepotrebno zar to nije sramota,
atma
29.6.2013. 0:12
@stole123, slažem se. Često ponavljam, ali vrijedi ovo ponoviti. Ljudi žele biti prevareni i lupeži to jedva dočekaju.
Pozz
stole123
29.6.2013. 0:11
atma nije samo to u pitanju (certificiranje) ima tu još toliko gluposti koji nam dolaze uz izgovor o eu, da to nije normalno. a da su narodu objasnili što nas sve sledi nitko nebi dao glas za eu, a i ovako sumljam da nisu namješteni glasački listići,(onih koji nisu izišli na izbore )
stole123
29.6.2013. 0:06
atma , slažem se ali zašto nije uvedeno pravilo,kao u srbiji,mađarskoj i još nekim drugim zemljama, 500 kuna i sve je legalizirano, ovako ispada da je u pitanju samo pljačkanje sirotinje, u redu je za vile na moru i kuće, ali svinjce ,garaže,štagljeve,drvarnice, i ostale gluposti tako naplaćivati je čista pljačka,
atma
29.6.2013. 0:01
@stole123, da ne bi bilo zabune, ja ne podržavam ovaj glupi zakon o legalizaciji. Problem nije jednostavan i trebalo ga je pametnije rješavati.

@fitilj, energetsko certificiranje je sljedeća velika pljačka.
stole123
28.6.2013. 23:54
fitilj ima tu puno nelogičnosti, i puno drugih problema, kod mene je sve ucrtano a ispada da ništa nije legalno, iako je sve ucrtano i u katasru i u gruntovnici, a ucrtano je 1985 godine , a sad neću ništa podnositi za legalizaciju, duga priča koju me mrzi pisati, jednom ćemo je ispričati kad dođe vrijeme za to, pozdrav
fitilj
28.6.2013. 23:44
@kišni i @stole123 ne samo to već čitava arhitekturska papirologija ili "elaborati" su samo alibi za ničim zasluženi honorar, jer ono što u tim papirima piše i stanje na objektu nemaju blage veze jedno s drugim, i kada bi se recimo drugi dan kuća srušila zbog loše građevinske izvedbe i nekvalitetnosti utrošenog materijala, recimo za temelje ili polču na objektu, arhitekt ne snosi nikakvu odgovornost, jer ono sto u njegovom elaboratu piše i izvedba objekta nemaju blage veze jedno s drugim.

Da stvar bude još sramotnija i skandaloznija žrtva ove legalizacijske pljačke stoljeća moraju iz svog džepa izdvojiti 3-4 tisuće kuna za geometra koji će nakon što im birokracija izda rješenje objekat ucrtati u karte.

Građanke i građani moraju platiti privatnog geometra koji će njihove "legalizirane" u većini slučajevima već ucrtane objekte ucrtavati u službene državne mape, dok će prekobrojna i ništ koristi državna birokracija ispijati kave po birou i odlaziti na pijac i otresati se na stranke čiji kruh jedu!
stole123
28.6.2013. 23:35
atma. slažem se donekle sa tvojim razmišljanjem ali mi nađi jedan primjer tko ima legalno izgrađen ,štagalj,neku šupu i tako dalje , što se tiče objekata za stanovanje u redu ali nađi jedan slučaj tko je tražio građevinsku dozvolu za svinjac, i slične objekte,
stole123
28.6.2013. 23:08
kišni potpisujem tvoj komentar.
a pitanje za mirovnjaka.
dali on smatra da pojedini sdpeovci trebaju imati privilegiju pa legalizirati vilu u vatančićima na krku, i to 20 metara od mora, i trebaju platiti isto po m2 kao i štagalj u slavoniji. razlika je to ogromna. mirovnjak nije i nebi smjelo biti isto štagalj u slavoniji i vila sa 6 garaža na moru.
Nikola Huljak
28.6.2013. 21:28
Je, istina je da su takve velike razlike u cijenama po m2. znam jer sam i sam surađivao sa jednim kolegom koji radi legalizaciju, pomagao sam mu crtat bla, bla.. nema točno određene cijene. on naplaćuje 20kn po m2. a nekad kad vidi kako ljudi žive se smiluje i spusti na 17kn. No kad ide predavat projekt uvijek mu vraćaju nazad i kaže da mora ispravit nešt, i tako gubi na vremenu. jebu ga u zdrav mozak u biti. A glupo je što, recimo ako imaš na zemlji u dvorištu postavljene solarne kolektore, moraš i za to platiti legalizaciju. nema nikakvih pravila. neki dobro gule kožu ljudima na tome.
kišni
28.6.2013. 20:52
pa naravno da se radi legalizacija jer ovoj gospođi gore treba nova stipendija jer njen sin vozi neki brodić u to se ne kužim pa mora se dijete baviti sportom, no gdje se mogu izjednačavati stari štagljevi u slavoniji sa nelegalno izgrađenim apartmanima. Tako vam osoba koja je zaradila ogromne novce na nelegalnim apartmanima kaže pa da treba legalizirati pa naravno da treba kada je apartmane isplatio barem 100 puta a što će u slavoniji sa kokošinjcima koji ne donose eure ali spadaju u istu kategoriju kao i apartmani na moru, a većina naših velemoža ima izgrađene objekte po parkovima prirode pa nikome ništa, ali ne morate se brinuti jer štono bi rekao jedan moj dobar prijatelj bosanac svi smo mi papci pa nas može guziti ko god hoće.
fitilj
28.6.2013. 20:30
@atma evo najboljeg odgovora ne tvoje pitanje, a na koje sam pitanje iako to nekim pojedincima ovdje ne odgovara, već pojasnio.

Sama struka kaže:"Nije u redu, ističu arhitekti, da je predložena procedura ista za sve objekte bez obzira na njihovu namjenu. Tako da su u isti koš strpani oni koji su gradili kako bi riješili svoje egzistencijalno pitanje s ekonomskim subjektima i profitnom gradnjom."

Cijeli članak pod naslovom "Legalizacija bespravne gradnje je druga pljačka nakon privatizacije!" a iz kojeg je naslova razvidno da autori dijele stajalište izraženo u gornjem naslovu može se pročitati: www.dnevno.hr/vijesti/nekretnine/29457-legalizacija-bespravne-gradnje-je-druga-pljacka-nakon-privatizacije.html
fitilj
28.6.2013. 20:03
Evo novog dokaza za pljačka građanki i građana kroz birokraciju www.dnevno.hr/vijesti/nekretnine/90193-birokracija-ponovno-nasanjkala-gradane-samo-za-biljege-kod-legalizacije-nekretnina-naplatila-im-14-milijuna-kuna.html

PS: Više je nego očigledno da neki pojedinci kao što je mirovnjak svim silama nastoje ušutkati kritičare ove lupeške vlasti, pa im im između ostaloga silno smeta stavljanje linkova kojima se uakzuje na lupešku rabotu luzera Zokija i njegovih podrepaka iz Banskih dvora i potrčkarala i glasačke mašinerije s Markovog trga.

Uporno nastoj zaplašiti korisnike virovitica.net prozivajući imena, što je u naravi slanje poruka da će sve svoje kritičare u nedostatku argumenata, ili kao u mom slučaju ne djelovanja zastrašivanja napadati "ad hominem".

No ja im mogu samo poručiti; uzalud vam trud svirači i možete mi se ljepiti koliko god hoćete za čizmu, ili mi se motati oko nogu, ali me nečete spriječiti da izrazim svoj stav i mišljenje o mafiji koja je umjesto naroda dobila državu, a narog kao poslušne uvce umjesto da iziđe na ulicu i protjera bandu lopovsku u zatvor i robiju gdje pripadaju, samo sagine glavi i trpi nove namete i nove kalvarije kao što gornji naslov članak i gornji primjer ubiranja 14 milijuna kuna harača dokazuje.

Pri tome moram naglasiti da me mirovnjak kao osoba apsolutno ne zanima, štoviše smatram ga ne samo jenom marginalnom i na slatinskoj političkoj sceni apsolutno beznačajnom osobom koja je nažalost godinama samo kočila napredak SDP-a i zauzimala mjesto onim osobama koje su bile u stanju ubrzati demokratske procese u slatinskoj gradskoj organizaciji, ali upravo zbog takvih kadrova kao što je mirovnjam odustajali od svojih ideja i zato imamo ovakav slatinski SDP koji ni nakon 24 godine nije uspio steći povjerenje slatinskih birača. I neće ni uspjeti toliko dugo dok ih se povezuje s tipovima kao što su mirovnjak koji nije u stanju shvatiti da je doba prozivki i zastrašivanja padom komunizma ostalo iza nas.
fitilj
28.6.2013. 18:32
PS:
@mirovnjak unatoč poodmaklim godinama i opetovanim upozorenjima da ako imaš što za komentirati komuniciraš sa registriranim članovima virovitica.net. Preporučam ti da kada već iz bezbroj brisanja tvojih komentara zbog nepoštivanja pravila portala nisi ništa naučio, za sva pitanja i nedoumice što se tiče pravlila komentiranja ubrati sa vlasniku portala i Uredništvu.

Nije vrag da je tako pametnoj, obrazovanoj i politički elokventnoj osobi teško komuniciraiti sa sugovornikom čiji su ga komentari pogodili u živac. Ako to nisi u stanju uzmi tabletu za smirenje ili se ne petljaj tamo dje nisi dorastao držati svoje živce pod kontrolom!
fitilj
28.6.2013. 18:05
@mirovnjak teško je objasniti majmunu da se drži pravila portala, a pogotovo onda kada majmunu svako malo padne mrak na oči pa se zaboravi ponašati onako da mu se ne brišu komentari.

Zato mirovnjak kada obrišeš pjenu s usta javi se!
mirovnjak
28.6.2013. 17:50
Od Stjepana Tota se ne može ništa drugo očekivati do li Stjepan Tot, frustrirani čovjek koji čim se iznesu argumenti on se vraća svom životu izvan civilizacije i tako počne prostačiti kao u komentaru od 15,41,01.
Ajde Stjepane demantiraj me i odgovori tko od komentatora još osim tebe na bilo kom portalu komentira svoje kolumne ako se one mogu uopće tako nazvati, na način kako ti to radiš?
zigi7darko
28.6.2013. 16:54
Ha-ha, poznato je da se kada fitilj izgori do kraja dogodi eksplozija.
Bijaše ovo eksplozija istine do kraja, pa kom pravo kom krivo.
A Vama "fitilj", lijepi pozdrav i s ve dobro želim!
fitilj
28.6.2013. 16:26
@Marko Radić cijene po m2 se kreću od 4-7 eura ovisno o tome kako se pogodiš. tu ti je još nekih 3000 kuna da geometar poslije sve papirologije ucrta kuću u katastarke karte i još ono što moraš platiti lokalnoj upravi.

Kost je u tome što sva papirologija koju izrađuje arhitekt ne vrijedi ni pišljivog boba, već je sve puka procedura i izvlačenje novaca.

No to je drugi par rukava u ovoj masovnoj pljački hrvatskih građanki i građana, a po diktatu evropskih komesara.

No čudno je kako se ti evropski komesari nisu sjetili nametati nam uvjete da nas neće primiti dok se vlast ne pobrine zato da se brutosocijalni doprinos po glavi stanovnika uskladi sa brutosocijalnim doprinosom stanovnika EU!

@atma naravno da oni koju si ishodovali gređevinske dozvole nisu budale, već dobrim djelom srećkovići koji su imali dobre veze, kuma Srbina, ili ih je jednostavno nužda natjerala da si kršeći zakon naprave krov nad glavom ne čekajući da im troškovi izgradnje kuće prerastu u dvostruke, trostruke i još veće izdatke.

Da većina njih je kršila zakon upravo zato što ni sam zakon nije štitio njih od javašluka i nerada koruptne birokracije.

Svaka batina ima dva kraja, i zato smatram da je nepošteno i kurvinjski je da se ova "legalizacijska" sada lomi samo na leđima građanki i građana, a ne i onih koji su puno veći krivci za ovakvo stanje i toliki broj "nelegalnih" objekata.
fitilj
28.6.2013. 15:41
@mirovnjak kada se budeš prestao ponašati kao govno na čizmi javie se za nastavak rasprave, a do tada baj, baj!
Marko Radić
28.6.2013. 15:26
@mirovnjak, priznajem da ne znam kolika je cijena sve papirologije da bi se legalno izgradio neki objekt, ali ako je cijena legalizacije ista ili nešto veća to je u redu. Ali ako je cijena puno veća to treba vidjeti onda gdje i zbog čega je takva jer je nemoguče da neki plačaju 20kn, a neki 50kn za sličan objekt iste namjene.

mirovnjak
28.6.2013. 15:03
Zadnih par komentara otvaraju prave teme koje je kolumnist propustio otvoriti uzimajući sebi za pravo da sudi o stvarima o kojima nema apsolutno pojma i to ne samo da sudi već izrijekom presuđuje.
Cijena od 50-60 kuna za dokumentaciju po m2 je bezobrazno visoka cijena, za to bi bilo dobro koji imaju dokaze za takvu cijenu da objave imena onih koji je naplaćuju i pozovu građane da takve zaobilaze, jer sada ima vremena za sve one koji su podnijeli zahtjev.
Marko Radić
28.6.2013. 14:29
@Nikola Huljak, svaki objekt treba biti legaliziran bez obzira na namjenu, a cijena je prikladna za objekte koji su ilegalno izgrađeni (kao što sam rekao ranije, to je ujedno i kazna). Ali da, slažem se da su trebali standardizirati legalizaciju objekata prema namjeni, ovako je sve vrlo kaotično, ali na kraju krajeva bolje i kaotično nego da oni koji su bespravno i protuzakonito napravili nešto prođu bez plačanja jer bi to tek onda bila pljuska u lice svima koji su uredno sve platili i tek bi onda bili budale i gubitnici kako je Atma napisao.
Nikola Huljak
28.6.2013. 14:23
Poštovanje @Marko Radić. moj susjed je platio legalizaciju za kuću oko 60 000kn sve zajedno. Što je previše, jer onaj tko radi legalizaciju to je mogao napraviti za dan, dva, prema tome sva ta papirologija je precijenjena. kod nas u gradu ima oko 10 firmi koje se bave legalizacijom (između ostalih i CIP) i cijene po metru2 su vrlo različite od jednih do drugih. Kako je moguće da jedni naplaćuju 20 kn po metru2 a drugi 50 ili 60kn po m2?? Pa to su razlike od 300%. Istina je da i ako se treba legalizirat, to uopće nije uredno napravljeno. Sviđa mi se kako je to mađarska napravila, jedna cijena je za kuću, druga za garažu, treća za vikendicu itd bla, bla, ugl sve cijene su standardizirane. A ako nemaš namjeru prodavat kuću u kojoj živiš, netrebaš ju legalizirat sve dok ju ne planiraš prodat.
atma
28.6.2013. 14:13
Ispričavam se, od 25. lipnja 1991.
atma
28.6.2013. 14:10
@fitilj, OK, sve građevine koje su sagrađene od 25. lipnja 2001. do današnjih dana po zakonima RH moraju imati dozvolu za građenje.

Neka me netko argumentirano uvjeri da nisam u pravu kada postavljam sljedeće ključno pitanje:
Što je s onima koji su legalno i zakonito izgradili svoje građevine na način da su prije same izgradnje uredno ishodili sve potrebne dozvole i, naravno, platili sve potrebne doprinose? Oni su zapravo u cijeloj ovoj priči pravi gubitnici, budale, koje su vjerovale u institucije ove tkz. pravne države.
Marko Radić
28.6.2013. 14:01
Ne želim previše debatirati oko legalizacije, ali bi ipak htio napisati svoje razmišljanje oko toga čisto iz razloga što se ne slažem sa mišljenjima da je to pljačka naroda, preskupo itd...

1: Osobe koje su nelegalno (kriminalno, kršeći zakone) izgradile objekte su direktno oštetile državu neplačajući potrebne dokumente, a time i indirektno svakog građana RH jer je država raspolagala sa manje sredstava nego što je trebala. Stoga ako je itko `opljačkao` ikoga, to su onda oni koji su bespravno gradili.

2: Da je preskupo i treba biti jeftinije ili čak besplatno je krajnje krivo razmišljanje. Mislite li da je fer prema svim građanima koji su uredno sve platili da svi koji su se švercali besplatno sada prođu jeftinije ili besplatno? Legalizacija im omogučava da riješe papire da sve bude legalno, a cijena je ujedno i kazna za nepoštivanje zakona.

Po meni, jedino što bi trebalo je omogućiti ljudima fleksibilnost oko plačanja i vremena da sve srede jer nisu svi u mogučnosti riješiti legalizaciju u roku. Ali na kraju to treba biti provedeno.
mirovnjak
28.6.2013. 12:32
TOT!
3 stvari:
1 nije primjereno biti glavni komentator svojih kolumni, a ako se i komentiraju onda se to radi pod imenom pod kojim je kolumna napisana, a ne pod nekakvim nickovima od strane iste osobe.
2.Geodezija kao znanost nema veze sa prostornim planiranjem i građenjem i nema ama baš nikakvih kompetencija u toj sferi.
Ona samo ono što je napravljeno registrira u zemljišnim knjigama, a po mišljenje o zakonitosti izgrađenog nosi geodetski elaborat u urede za graditeljstvo bilo gradske ili županijske i traži mišljenje. Tek nakon pozitivnog mišljenja taj je elaborat provediv.
3. Po tebi je 25.06.1991 godine trebalo isprazniti sve zatvore jer su svi zatvorenici kršili zakone bivše države, a u novoj državi ne vrijede zakoni bivše , a ako tome nije tako onda pitanje:
Kakva je razlika u kršenju zakona o građenju i prostornom planiranju od bilo koga drugog zakona donesenih u istoj državi?
Za to moj Stjepane dobro je puno znati, ali ne sve, jer jedan filozof napisa: Citiram. "Najmanje zna onaj koji sebi daje za pravo da sve zna"
Ja pišem o onome za što sam se školovao i što desetljećima radim.
Za to ne trebaš ti mene ništa pitati već samo upotrebljavati razum, a svakom razumnom je jasno da čovjek koji nema blage veze sa nekom strukom, pa ma koja ona bila ne može kompetentno raspravljati, a kamoli bezuvjetno ljudima iz te struke nametati svoje laičko mišljenje.
fitilj
28.6.2013. 11:20
Ah ti "prokleti linkovi!" Iz njih se može saznati sve ono što je "ljubiteljima" i "poklonicima" istine trn u oku!
www.slobodnadalmacija.hr/Crna-kronika/tabid/70/articleType/ArticleView/articleId/62194/Default.aspx
www.057info.hr/vijesti/2011-09-04/legalizacija-obiteljske-kuce-u-zadru-stajat-ce-10000-kuna
fitilj
28.6.2013. 10:17
@mirovnjak molim te primi moje pokorno i duboko izvinjenje što prije iznošenja svog mišljenja nisam kontaktirao tebe, već sam proučio i prihvatio, teoriju, stajališta, mišljenje i po meni logično obrazloženje cijele materije proučene od strane magistara inženjera geodezije i geoinformatike, dakle po mom mišljenju kompetentnog stručnjaka za prostorno planiranje i građenje.

Izvinjavam se i ponizno te molim da mi oprostiš na slobodi, koju preklinjem te nemoj proglasiti bezobrazlukom što se ovako nedostojan konverzacije sa stručnjakom tvog kalibra usuđujem izraziti mišljenje da treba biti u stanju trezveno pročitati sve ono što je autor taksativno i logično pojasnio u linkovima i naravno sve to razumjeti
vb-iostalebudalastine.com/index.php?option=com_content&view=article&id=193&Itemid=206
vb-iostalebudalastine.com/index.php?option=com_content&view=article&id=193&Itemid=206

Molim te mirovnjak da oprostiš meni nepismenom i priglupom laiku da zastupam isto mišljenje kao spomenuti magistar inženjer geodezije i geoinformatike, koji me je, kao što iz tvog komentara da zaključiti zaveo i naveo da donosim krive zaključke.

@mirovnjak oprosti mi jer mi nije bila namjera svojim komentarom unijeti pomutnju, paniku i kaos u struci, a kamo li da se zbog mog komentara mijenjaju čak i uđžbenici iz građevne regulative na građevnom fakultetu.

Moj Bože koji bi ja grijeh još činio, da me moj spasitelj @mirovnjak nije na vrijeme upozorio! Hvala ti @mirovnjak, bezgranično hvala!
UooH
28.6.2013. 10:07
Geodetski lobi sretno trlja ruke, novca nikad vise, sramotno, trebalo je to sve biti jeftinije.
Seljaci.hr
28.6.2013. 9:56
Mi smo se ogradili i bili protiv toga, na ovakav način, naravno...

Trebalo je to napraviti jeftinije za građane...
mirovnjak
28.6.2013. 9:35
Citat Fitilja 27.06.2013 22,59,09
"Prema tome sve građevine i objekti koji su postojali na dan 25. lipnja 1991. su legalna i legitimna štećevina novonastale republike i prema tome legalne i legitimne građevine i objekti na prostoru novonastale države koje su kao takve od strane DRŽAVNE GEODETSKE UPRAVE RH trebale biti ucrtane u zemljišne knjige novonastale RH"! Završen citat!
Ovo mi je struka i volio bih kada bi autor članka i Nick Fitilj koji je očito ista osoba kao sveznalica kontaktirao nekoga pravnika (suca, odvjetnika, stručnjaka za prostorno planiranje i građenje ) koji bi mu navodeći zakonska uporišta, a ne linkove nekakvih kolumni ili članaka potvrdio ovu tvrdnju.
Ovom potvrdom cijela kolumna bi dobila na težini.
U 45 godina u struci pročitao sam tisuće stranica zakona iz ovog područja odslušao na stotine seminara i predavanja i nigdje nisam našao uporište za ovu tvrdnju.
Za to uljudno molim uvaženog g-dina Tota da ovu tvrdnju potkrijepiti, jer će se ako on to dokaže u struci u kojoj radi na stotine uvaženih stručnjaka sve stubokom promijeniti, čak i uđžbenici iz građevne regulative na građevnom fakultetu.
Povezivati državnu geodetsku upravu sa legalnosti gradnje je kao povezivati studij medicine sa atomskom fizikom.
Legalnost gradnje i evidentiranje u katastarskim planovima su 2 dijametralno suprotna posla. Čak se i studiraju na različitim fakultetima.
fitilj
27.6.2013. 22:59
@atma mišljenja sam da se kao prvo treba raszlučiti što je pravna štećevina nakon raspada Jugoslavije i proglašenja novonastale države Hrvatske. Mislim da po tom je pitanju auro jasno definirao pravno stanovište iz kojeg nedvojbeno proizlazi da je pravna štećevina novonastale RH sve ono sto je postojalo u prostoru i granicama RH na dan njenog odcjepljenja od Jugoslavije. Osobno smatram da tu nema pravnih ni bilo kakvih drugih dvojbi.

Prema tome sve građevine i objekti koji su postojali na dan 25. lipnja 1991. su legalna i legitimna štećevina novonastale republike i prema tome legalne i legitimne građevine i objekti na prostoru novonastale države koje su kao takve od strane DRŽAVNE GEODETSKE UPRAVE RH trebale biti ucrtane u zemljišne knjige novonastale RH!

Prema tome fakt i činjenica je da je DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA RH sve do 2010 godine spavali i krala Bogu dane do eksponaže aerofotogrametrijskog snimka kada je snimljeno aktualno stanje prema kojem se stanju može zaključiti jVšluk hrvatske birokracije, čije se troškove niukom slučaju ne može staviti na teret građanki i građane, već isključivo vlasti institucija i birokracije koja nije radila svoj posao već ispijala kavu!

Taj zakon o legalizaciji nikada nebi došao u saborsku proceduru, a kamoli da bi bio izglasan da je Ustavni sud popunjen stručnim, i poštenim sutkinjama i sudcima, a ne spadalim i lupežima u službi političke oligarhije koja je kao i mafija kojoj služi umjesti naroda dobila državu!!!!!!
penetrator
27.6.2013. 22:49
milf
stole123
27.6.2013. 22:42
svaka čast gospon stjepan si je dao truda da obrazloži sve u detalje. samo mi nije jasno gdje je našao ovako lijepu i zgodnu damu da je stavi na početak, pa na nju ni bicikl nebi naslonio,.
zigi darko potpuno si u pravu, to je baš bezobrazna pljačka naroda koji je već na koljenima, u srbiji su sve uveli i legalizirali za 500 kuna. a kod nas neznaju koliko bi to naplatili,vjerovatno razmišljaju da im narod obezbedi plaće do kraja mandata,(ako ostanu do kraja) jer su sve već uništili sve izvore prihoda.
fitilj
27.6.2013. 22:26
@lukica upravo sam sinoć slušao emisiju o tome. Kuće, stanovi, zgrade i svi objekti u kojima se stanuje i nusu namjenjeni prodaji ne moraju imati sporni certifikat.

Ona je potreban tek onda kada se kuća, stan, zgrada ili objekat u kojem se stanuje namjerava prodati ili iznajmiti.

To recimo znači da se etažirani objerkat, ili stan u zgradi koja nema potrebni certifika može koristiti bez problema do onogtrenutka do kada se vlasnik, ili vlasnici ne odluče na iznajmljivanje ili prodaju.

Upravo iz toga je razvidno da se kao i kod lušeških nameta na tobožnju legalizaciju obkakata koji su proglašenjem samostalnosti i neovisnosti RH pravna stećevina države i njenog naroda, radi o haraču i nametu na zdravu pamet, ili privatno vlasništvo na kojem lupeži žele haračiti i ubirati novac za financiranje birokracije i mafije koja je na vlasti.

Sve bi to bilo drugačije da na Markovom trgu ne sjede lupeži i mafija kojas čereči vlastiti narod.

Tu posebno uključujem sudce Ustavnog suda koji su sramota za stzruku kojoj pripadaju, a ne štite postulate vladavine prava i naroda čiji kruh jedu, već služe političkim lupežima i mafiji.
atma
27.6.2013. 22:21
@lukica, moja tvrdnja nije pametovanje već samo komentar na tvrdnju autora:

"Svi izgrađeni objekti do datuma „eksponaže aerofotogrametrijskog snimka" imaju se smatrati „LEGALNIM i ZAKONITIM OBJEKTIMA" u fizičkom prostoru."

Slažete li se Vi s ovom tvrdnjom?
lukica
27.6.2013. 22:03
@atma, hvala.
lukica
27.6.2013. 21:49
@fitilj, spominju se stanovi i zgrade, a što je sa kučama?
atma
27.6.2013. 21:44
Legalan i zakonit objekt u fizičkom prostoru RH je onaj objekt koji je sagrađen sukladno dozvoli za građenje. Treba li tu nešto pojasniti?
fitilj
27.6.2013. 21:39
@lukica točno ali ne da slijedi već je procedura završena, jedino je do 2016 godine odgođeno ishođenje energetskog certifikata za objekte ili dio objekata koji će se iznajmljivati.

I tu je rok do 30. lipnja 2013 godine, a nakon tog roka je predviđeno naplaćivanje kazna!
www.convexo.hr/energetsko-certificiranje-zgrada/zasto-energetski-certificirati-zgradu
www.convexo.hr/energetsko-certificiranje-zgrada/energetsko-certificiranje-opcenito?showall=&start=2
energetski-certifikat.info/support.html

PS: Skračenica DGU je za DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA
lukica
27.6.2013. 21:09
U glavi mi "zvoni" izreka "namet na vilajet". Slažem se da treba uvesti reda, ali po kojoj cijeni? U susjednim zemljama je to cca 100 eura. Čini mi se da mi sada , retrogradno, plačamo sve ispijene kave do 1968. g. Kao u lošoj reklami, ni to nije sve, sljedi novi namet- energetski certifikat. dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/nova-pravila-svi-koji-kupuju-ili-prodaju-nekretninu-morat-ce-imati-energetski-certifikat---289677.html
fitilj
27.6.2013. 20:49
@zigi7darko točno tako, imali smo jedan preglomazni neučinkoviti državni aparat koji je sastančio i ispijao kave.

No, pitam se ako je to bilo tako u onom trulom komunizmu kako da to bilo moguće nastaviti u demokraciji koja kao što ovaj primjer dokazuje nije nikada istinski saživila i post avnojskoj Hrvatskoj!
zigi7darko
27.6.2013. 20:27
Da, doživljavam to kao bezobzirnu pljačku ovog ispaćenog naroda.
U trenutku kada su gotovo svi, osim političke oligarhije i njihovih poltrona na koljenima, nametnuti ovo je strašno.
Naravno da se mora napraviti reda, ali pametni ljudi, koji imaje imalo sluha rade to drugačije.
Pa, tko je zapravo kriv što ima toliko bespravno sagrađenih objekata, tko je to godinama tolerirao.
Isto tako bih mogao reći, da državna administracija koja se bavi ovom problematikom isto tako "proklinje" legalizaciju.
Zašto?
Jedan "nestašni" novinar je napisao, da zapravo nikada i nisu radili osmosatno radno vrijeme kao sada.


Još iz kategorije Kancerogena korupcija i politička prostitucija