Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Aktualnosti

Zajedno u borbi protiv trgovine ljudima

        31.10.2013.         1718 pogleda
Zajedno u borbi protiv trgovine ljudima

U organizaciji Službe organiziranog kriminaliteta PNUSKOK-a, Uprave kriminalističke policije i Službe prevencije Ravnateljstva policije, te PU virovitičko - podravske, u srijedu, 30. listopada, u Postaji granične policije u Terezinom Polju, održan je stručno-edukativni susret policijskih službenika kriminalističke, granične i temeljne policije, uključujući i rukovoditelje iz svih policijskih postaja PU virovitičko - podravske. 

Edukativni dio susreta vodila je Sandra Veber, voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije, te policijski službenici PNUSKOK-a Olga Bijelić i Mihael Šprajc. 

Tema ovog  interaktivnog radnog susreta bila je usmjerena na trgovanje ljudima, s ciljem usvajanja najboljih praksi i metoda za učinkovito postupanje na području identifikacije žrtava trgovanja ljudima, kao i detektiranja ove vrste kriminaliteta. Istaknuta je važnost proaktivnog, preventivnog i represivnog djelovanja, međusobne razmjene informacija i suradnje, kako među različitim rodovima policije tako i s drugim nadležnim tijelima i institucijama i organizacijama civilnog društva, kao i potrebe stalnog razvijanja međunarodne i regionalne suradnje. 

Isto tako, naglašena je potreba preventivnog djelovanja u cilju senzibilizacije potencijalnih žrtava trgovanja ljudima i ukazivanja na opasnosti i rizike potencijalno ranjivih skupina ove vrste kriminaliteta. Ovom prilikom od operativnog sastava PU virovitičko - podravske, zatraženo je pojačano djelovanje na području identifikacije žrtava trgovanja ljudima.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti