Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Županija

Zajednički protiv vandalizma i nasilja

  Glas Slavonije           02.11.2011.         3141 pogleda
Zajednički protiv vandalizma i nasilja

SLATINA - Načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić održao je sastanak s vlasnicima ugostiteljskih objekata te s predstavnicima organizacija zainteresiranih za promjenu neprihvatljivih ponašanja, posebice mladih. Povod sastanku bila je sve učestalija pojava asocijalnog ponašanja mladih, vandalizma alkoholiziranih građana i narušavanja javnog reda i mira. Bez namjere prozivanja načelnik je podsjetio ugostitelje na zabranu točenja alkoholnih pića osobama mlađim od 18 godina i poštivanje odredaba Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Unatoč djelovanju gradskog Povjerenstva za prevenciju, zamijećeno je učestalo razbijanje boca, prevrtanje i uništavanje koševa za otpatke, zadržavanje srednjoškolaca u ugostiteljskim objektima, iskazivanje agresivnosti, pa i prijetnji profesorima. Mladi iznose alkoholna pića iz ugostiteljskih objekata i stvaraju nered razbijajući boce po gradu. Načelnik Sertić najavio je gradsku odluku o zabrani konzumiranja alkoholnih pića na javnim mjestima, osim u dane posebnih manifestacija.
- Time ćemo vratiti konzumente u objekte u kojima su kupili piće, a uz pojačani rad inspekcijskih službi spriječiti i prodaju alkoholnih pića u prodavaonicama. Uspostavljanje reda u nadležnosti je policije pa u slučaju incidenta ugostitelji ne mogu dijeliti pravdu. Oni nikome ne mogu zabraniti ulazak u javne objekte, ali njihova je dužnost u incidentnoj situaciji pozvati policiju, naglasio je Sertić. Ugostitelji su također iznijeli niz problema s kojima se susreću u radu i koje ne mogu sami riješiti, a uglavnom se odnose na dolazak već alkoholiziranih posjetitelja i na štetu koju čine. Predstavnici srednjih škola naglasili su velike materijalne štete koje čine građani mlađe dobi pod utjecajem alkohola u kasnim noćnim satima, poput uništavanja ograda, kidanja sadnica drveća, prometnih znakova pa i videokamera. Osim ugostitelja, na sastanak o problemu alkoholiziranosti mladih odazvali su se samo predstavnici slatinskih srednjih škola.

Najslabija karika - roditelji

U lancu osoba koje skrbe o maloljetnicima te ustanova i objekata u koje oni zalaze, roditelji su ocijenjeni najslabijom karikom. Mnogi od njih ne vode računa o vremenu i izgledu svoje djece pri povratku kućama poslije izlaska i ne ukazuju na štetnost njihova neprimjerenog ponašanja.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Đora Đorđević
5.11.2011. 1:17
pppppppppppppppp
zenga2008
2.11.2011. 18:21
Ugostitelji nikome ne mogu zabraniti ulaz u objekte, ali mogu ne prodavati alkohol maloljetnicima!!!! A oni ugostitelji koji to čine - koliko ih je kažnjeno??
Imam dojam da je ovaj problem posljedica općeg nemara, od roditelja pa do nadležnih službi i ustanova...


Još iz kategorije Županija