Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  PP Orahovica

Zahtjev za objavom ispravka glavnom uredniku te nakladniku medija- elektroničke publikacije www.virovitica.net

  pp orahovica           29.10.2023.         1386 pogleda
Zahtjev za objavom ispravka glavnom uredniku te nakladniku medija-  elektroničke publikacije www.virovitica.net

U elektroničkoj publikaciji www.virovitica.net 4.listopada 2023. objavljen je članak pod naslovom Ministrica Vučković pomogla moćnom poduzetniku uvesti iz BiH zabranjeno bilje, a u kojem članku je većina informacija prenesena iz medija www.telegram.hr, te se obrađuje tema uvoza sadnica lijeske. Društvo Poljoprivredno poduzeće Orahovica d.o.o. ističe da nije uvezlo „zabranjeno bilje iz BiH“ niti je resorna ministrica ikakvom intervencijom „pomogla uvesti moćnom poduzetniku zabranjeno bilje“, a tendencioznim smatramo povezivanje navodne nabave informatičke opreme od strane ministarstva poljoprivrede s PP Orahovica.

Ističemo da nije bilo riječi o „propustima uvoznika pri prvom pokušaju uvoza“ nego o administrativnoj greški pri ispunjavanju zahtjeva. Društvo je u zakonom propisanoj proceduri, upravnom postupku, podnijelo zahtjev mjerodavnoj upravi u Ministarstvu poljoprivrede za izdavanjem Rješenja u skladu s odredbama članka 50. Zakona o sjemenu, sadnom materijalu i priznavanju sorti poljoprivrednog bilja“, a Ministarstvo poljoprivrede je u redovnoj proceduri izdalo rješenje. Stoga smatramo da ovdje nema govora o ikakvom urgiranju ili pomaganju društvu PP Orahovica ili vlasniku udjela u društvu od strane bilo kojeg dužnosnika ili donošenju „presedanskog rješenja“ ikakve vrste nego o uobičajenoj proceduri u zakonom predviđenom postupku.

Nije točno da je društvo ignoriralo upite o traženju dozvole za uvoz lijeske s nasada u Derventi, nego je odgovorilo na sve novinarske upite o toj temi elektroničkom poštom. Ujedno ističemo da je mjerodavno ministarstvo izdalo pisano priopćenje na temu uvoza sadnica lijeske iz Bosne i Hercegovine, u kojem je demantiralo navode iz medija www.telegram.hr.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije PP Orahovica