Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Zagrebancije s Mikešima

ZAGREBANCIJE S MIKEŠIMA Točno mjesec dana je prošlo otkako je vaš prijatelj Siniša Palm pronađen mrtav - gdje smo danas?

  Iva Anzulović           03.07.2019.         4958 pogleda
ZAGREBANCIJE S MIKEŠIMA Točno mjesec dana je prošlo otkako je vaš prijatelj Siniša Palm pronađen mrtav - gdje smo danas?

Na današnji dan prošlog mjeseca, kratko poslije podneva, zemljom se munjevito proširila rijetko mučna vijest - pročelnik ureda Grada Virovitice Siniša Palm pronađen je mrtav uz obalu Drave. Dva sata kasnije, zagrmjela je iz ureda Gradonačelnika obavijest kako je gradonačelnik u petak ustanovio kako iz gradske blagajne nedostaje 17 milijuna kuna i upravo Sinišu Palma smatra krivim za taj manjak.

Optužbu gradonačelnika na račun Palma propustila je jedino njegova obitelj koja je u to vrijeme bila u autu na putu do mjesta gdje je Sinišino tijelo pronađeno i za to doznala dan kasnije, tijekom samog posljednjeg ispraćaja na gradskom groblju.

Danas u 17.30 po hitnom postupku je sazvana sjednica gradskog vijeća sa samo jednom točkom dnevnog reda - donošenjem odluke o ovlastima Gradonačelnika koji želi slobodu sam izabrati i zaposliti vanjske suradnike koji će istražiti gdje je nestalo 17 milijuna kuna vaših novaca. A koji je sam pod istragom zagrebačkog USKOK-a.

Brojna pitanja bez ijednog odgovora

"Gospođo Iva, mi smo zadnji doznali, svi su znali osim nas", rekli su mi dan nakon ukopa u kući Sinišine majke Jadranke gdje je Siniša živio sa njom. Bez ičijeg osobnog izraza sućuti, bez telegrama sućuti, bez ikoga tko je došao na verestovanje u dom obitelji Palm iz ureda Grada Virovitice, obitelj je posljednji puta ispratila svog voljenog sina, brata, šogora, ujaka Sinišu nakon što su ga od petka tražili po okolici grada.

Iako mu je svećenik poželio spokoj vječni, Siniša je daleko od toga, kao i obitelj, kao i Virovitičani. Uvjerila sam se u to one subote kada se mnogo mojih novih sugrađana odazvalo mom pozivu za dostavom pitanja koja imaju vezano uz slučaj Palm a na koja ni danas, mjesec dana kasnije, nemamo odgovora.

Zašto je Sanja Kirin majci Jadranki u subotu, dan nakon što se Siniša nije pojavio doma, odgovorila na sms poruku kako ništa neuobičajeno nije bilo u petak na poslu a sam Siniša da je rekao kako uzima godišnji odmor? Kako je moguće da Sanja Kirin nije znala kako je Siniša dobio otkaz u petak a sam Ivica Kirin, njen suprug i poslodavac, rekao je novinarima kako je još u četvrtak oko 17 sati dobio obavijest iz banke o sumnjivim transakcijama sa gradskog računa?

Kojim dokazima Ivica Kirin raspolaže kako je Siniša Palm bio kockar? Zašto ih ne objavi javnosti? Zašto nije učinjena obdukcija tijela Siniše Palma? Zašto je Melita Sirovica, pročelnica ureda za zdravstvo županije, priznala kako je neizvršena obdukcija propust, njoj prvi takav slučaj, pa kasnije izjavila kako je obdukcija skupa i županija nema novaca?

Zašto je Ivica Kirin na aktualnom satu izjavio kako je spreman on osobno i Grad platiti obdukciju? Zašto majka Jadranka nije vidjela tijelo sina već ga identificirala putem fotografije? Zašto su policajci majci Jadranki rekli "kako nema potrebe za obdukcijom jer je visio četiri dana"? Odakle policajci znaju da je Palm visio četiri dana a uzrok smrti nije utvrđen?

Zašto je mrtvozornica Kepka plakala Sirovici na telefon dva dana nakon očevida i priznala propust? Zašto je Kepka zvala kolegu Zorana Popovića sa mjesta uviđaja i tražila savjet što učiniti? Zašto policija nije u petak oduzela osobno računalo Palma, kada je Kirin ustanovio nedostatak 17 milijuna kuna? Zašto je Ivica Kirin dva sata nakon pronalaska tijela Palma objavio vijest o nedostatku 17 milijuna a ne odmah u petak?

Kako je Ivici Kirinu promakao nedostatak 17 milijuna ako se proračun izvršava po zakonitostima i planu provedbe? Zašto je istragu nad Ivicom Kirinom preuzeo zagrebački USKOK a predmet je u nadležnosti Općinskog državnog odvjetništva u Virovitici? Zašto Ivica Kirin želi ovlast kako bi sam izabrao i zaposlio vanjske suradnike koji će istraživati nestanak 17 milijuna? Zašto nitko od nadležnih već mjesec dana ne daje nikakav konkretan odgovor?

Tuđman, dildo i kak' me virovitički hadeze raspizdio u manje od godinu dana

Otkad sam došla sa klincima živjet' sim', svako mi je, al' svako u gradu pričal isto - ono kak' se "u Virovitici nemreš zaposlit' ak' to oni ne odobre, nemreš posao ni pokrenut' ni imat bez njih, niš' se u ovom gradu ne radi mimo njih". Odma' sam pitala da koji su to oni jer sam pomislila kak' nad Viroviticom letaju nekakvi vilenjaci, čarobnjaci ili bajkovita bića, kaj ja znam.

Ispostavilo se kak' oni nisu ni vilenjaci ni bajkoviti junaci već obični vulgaris - lokalni hadezeovci. Ma čarobno. Njihova "čarolija" leži upravo u njihovom djelovanju. Proračunato, strpljivo i dosljedno, naime, hadeze je kroz 30 godina postojanja na nacionalnoj razini dogurao do statusa jedine kriminalne organizacije u svijetu kojoj se istovremeno sudi u zemlji kojom i vladaju. Za čestitat', kaj ne?

Počeli su tijekom Domovinskog rata tijekom kojeg su opstruirali naoružavanje, privatizacijom za kunu uništili industrije stvarane desetljećima a nakon rata podijelili 450 000 Spomenica i odličja svima kako bi obezvrijedili doprinos iskonskih heroja kojih su se bojali. Andrija Hebrang je dao pozatvarati sve vrhunske odjele za psihološku pomoć i do danas je na sebe ruku diglo preko 3500 branitelja dok je sva imovina njihove domovine koju su branili prodana za šaku škuda. I zato je Tuđman ispred Gradske knjižnice dobil dildo u ruke na Dan državnosti.

U ovom gradu, vele mi, ti lokalni hadezeovci djeluju na način da prate 'ko je kaj objavil na fejsu pa zovu i prijete kako će oduzeti koncesiju ukoliko ta osoba ne makne svoju objavu, pa ucjenjuju za posao a nerijetko i šakama objašnjavaju kakvo ponašanje očekuju od svojih sugrađana. Sjećam se, ipak, kak' mi po dolasku sim iz Zagreba nije bilo jasno kak' to šačica hadezeovaca može zajebavati toliko mnogo divnih ljudi u tako malom gradu?

Naime, u Zagrebu se nemrete srest' sa žgadijom na cesti. Nemrete se srest' ni u njihovom uredu čak, a ovdje ipak naletite svaki dan na nekoga od njih. I to dvaput. I nemaju šofere, tjelohranitelje, svitu koja ih prati di god prdnu i ulijeva im hrabrost da hodaju uopće cestom među ljudima koje su pokrali. Jok. U ovom gradu imaju pratnju samo kad padaju s nogu pijani za šankom pa sjedaju u auto bez da trepnu oni ili policija pa ih netko sa šanka isprati eventualno doma da ne bi sebe ili nekoga ubili putem, ako uopće i tada.

To vam uskoro može bit' turistička ponuda za zagrebačke hoštaplere, taman kad vam se brza cesta izgradi; "Dođite k nama na neometanu zabavu po cestama, vaša vas rakija već čeka a ako ubijete nekoga putem, ne brinite - obdukcije se u ovom gradu ne rade." Smiješno? Ni najmanje, jer točno u tom smjeru odlazi ovaj sjajan grad ukoliko se sve okolnosti smrti Siniše Palma ne istraže, objave i dobiju pravni epilog. Odmah. Dok još nečije dijete ne nađete kako visi uz Dravu i ovakvim tekstom obilježavate mjesec dana od tog događaja.

Hvala svima koji su mi se javili sa korisnim informacijama o slučaju Palm do sada, hvala svima koji su mi se javili sa brojnim izrazima podrške i želje da se slučaj Palm riješi, hvala svima koji vjeruju kako je kraj strahovlade u predivnoj Virovitici itekako moguć.

Javljajte mi se i dalje, molim vas, arogantna i bezobrazna volim vas, zaljubljena u vaš grad i način života.

Vaša zagrebačka novinarka
iva.anzulovic@gmail.com
mob: 092 3178 499

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

rodjo orban
6.7.2019. 20:06
Zsdravo Iva ..
Szve ce to posteno pravoszudje da oszakoni ...
https://www.youtube.com/watch?v=-AFH-4Ip7kU
Zeljko Grdic
3.7.2019. 13:57
Neka se dokaze da nije ubijen,naravno od mjerodavnih
Sumnja nije grijeh,vec je pokazatelj inteligencije..
-OSHO-


Još iz kategorije Zagrebancije s Mikešima