Banner
Večernji list: Hrvati po gorivo opet u BiH
Saborska oporba: Hrvatska nema jasnu strategiju protiv covida
Plenković: Cijena benzina ograničava se na 11,10, a dizela na 11 kuna
Bačić: HDZ nije ni zločinačka niti kriminalna organizacija
Plenković: Sanadera meni prišit neće nitko !
Jandroković: Nosim politički teret, ali ne i odgovornost za ono što nisam kriv
Raspudić: Koruptivni vuk HDZ-a ne mijenja ni ćud, ni dlaku

  Aktualnosti

Zagrebačka HVIDR-a podnijela tužbe protiv Đakića

        26.11.2014.         2646 pogleda
Zagrebačka HVIDR-a podnijela tužbe protiv Đakića

Predsjednik Zajednice udruga HVIDR-e Grada Zagreba Mirko Ljubičić Šveps podnio tužbe radi smetanja posjeda protiv HVIDRE RH i njezinog predsjednika Josipa Đakića, te povjerenika Zlatka Majića kojeg je imenovao Đakić. Ljubičić je u priopćenju optužio Đakića da je nezakonito i protustatutarno raspustio zagrebačku HVIDR-u, zbog čega je njezino Predsjedništvo sazvalo skupštinu koja će odlučiti o daljnjem članstvu u republičkoj HVIDR-i na sjednici zakazanoj za 12. prosinca u prostorijama zagrebačke HVIDR-e u Slovenskoj ulici.

Glavni odbor HVIDR-e RH je 14. studenog bez ikakve obavijesti ili poziva protuzakonito i mimo ovlasti odlučio raspustiti tijela zagrebačke HVIDR-e i imenovati Zlatka Majića povjerenikom koji treba sazvati izvanrednu izbornu skupštinu zagrebačke HVIDR-a. Nakon toga je Majić na nezakonit način ušao u prostorije zagrebačke HVIDR-e u Slovenskoj ulici, tvrdi Ljubičić.

Đakićeva HVIDR-a je, tvrdi Ljubičić, protupravno provalila u prostorije zagrebačke HVIDR-e, onemogućila joj redovan rad i poslovanje, a svakim danom joj nanosi materijalnu štetu i narušava njezin ugled. Ljubičić napominje kako je zagrebačka HVIDR-a dragovoljan punopravni član HVIDR-e RH, a Skupština zagrebačke HVIDR-e je vrhovno tijelo udruge po Statutu i Zakonu o udrugama, pa jedino Skupština može imenovati i razriješiti tijela Udruge.

Đakić i njegova ekipa u Glavnom odboru sami su sebi dali nadzakonske i apsolutne ovlasti raspuštanja svih udruga HVIDR-a, osnovanih i registriranih kao samostalne i punopravne pravne osobe čije je poslovanje i rad regulirano Zakonom o udrugama, a članstvo u njihovoj Zajednici je volja i odluka skupštine udruge, smatra Ljubičić.

Naglasio je kako je HVIDR-a RH jednostranim odlukama grubo narušila autonomiju i pravnu osobnost zagrebačke HVIDR-e, koja se dragovoljno učlanila u HVIDR-u RH, pa iz nje isto tako može istupiti.

Zagrebačka HVIDR-a nije nikakva ustrojbena jedinica, podružnica i sl., već pravna osoba registrirana u nadležnom Registru udruga koja ima svu autonomiju poslovanja, poručuje Ljubičić.

Josip Đakić kaže da je zagrebačku HVIDR-u raspustio sabor HVIDR-e RH, a sve drugo su Ljubičićeve netočne i neprecizne informacije. "Kada neka od članica HVIDR-e ne funkcionira, republička HVIDR-a poduzima korake koje joj je naložio njezin Sabor kao najviše tijelo, Glavni odbor provodi njegove odluke, a kao predsjednik moram provoditi odluke Sabora i Glavnog odbora, kaže Đakić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

guru
27.11.2014. 10:57
Zašto ovi u Zagrebu ne slušaju JOPU. Pa valjda Jopa zna kako se ruši vlada. Nije on najbolje plačeni saborski zastupnik valjda zato što ne zna kako se obračunati sa onima koji ne slušaju.
Gospodine iz Zagreba dobro si prošao što nisi bio negdje za šankom ili negdje na katu pa da slučajno padneš. Ovo je več napredak da se angažiraju Klemovi zaštitari.
jedna.
27.11.2014. 9:23
Šveps može biti sretan da ga Jopa nije sreo na stepenicama!


Još iz kategorije Aktualnosti