Capak: Zaraženo 17 djece do devet godina, ukupno 41 mlađi od 20
Vrdoljak: Vladin paket gospodarskih mjera u četvrtak
Agencija za elektroničke medije okupila radijske spotove za borbu protiv epidemije
Sindikat i Matica umirovljenika traže dostavu mirovina poštom
Nedostatak osnovne zaštitne opreme u primarnoj zdravstvenoj zaštiti
Zavod Andrija Štampar uveo drive in dijagnostiku koronavirus
SDP predlaže jednogodišnji moratorij na otplatu kredita

  Županija

Zagrebačka banka i VPŽ, potpisale ugovor o donaciji vrijedan 4 milujuna kuna

        12.04.2011.         2763 pogleda
Zagrebačka banka i VPŽ, potpisale ugovor o donaciji vrijedan 4 milujuna kuna

U prostorima Virovitičko-podravske županije u Virovitici, predsjednik Uprave Zagrebačke banke Franjo Luković i virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, potpisali su Ugovor o dodjeli donacije. Navedenim ugovorom dogovoreno je da će u sljedeće četiri godine, zaključno sa 2014., Zagrebačka banka donacijom od ukupno 4 milijuna kuna pomoći u realizaciji društveno korisnih projekata županije (opremanje i izgradnja škola i zdravstvenih ustanova, tekuće i investicijsko održavanje školskih i zdravstvenih objekata, druga kapitalna ulaganja te pomoć udrugama koje se bave društveno korisnim radom). Svečanosti potpisa ugovora nazočili su, između ostalih i saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e Josip Đakić, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, član Uprave Zagrebačke banke Milivoj Goldštajn, zamjenik župana Zdravko Dijaković, predsjednik Skupštine Virovitičko-podravske županije Josip Novogradec, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije Mario Čajkulić, direktor Segmenta srednja poduzeća Zagrebačke banke Damir Brkić, direktor Regionalnog centra Srednja Hrvatska Zagrebačke banke Siniša Ljubić,...

Dodatno, potpisan je i ugovor o korištenju Cash poolinga Zagrebačke banke - obračunskog objedinjenog vođenja računa, što ga je prva na hrvatskome tržištu uvela upravo Zagrebačka banka, koji će Virovitičko-podravskoj županiji i ostalim korisnicima, osigurat pozitivne efekte u dijelu financijskog poslovanja. U njemu će uz županiju biti uključene institucije, Opća bolnica Virovitica, Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije, Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije te osnovne i srednje škole. Riječ je o financijskom modelu kojim se na razvijenim financijskim tržištima služe različite korporativne riznice i riznice jedinica lokalne samouprave kako bi jednostavnije i uspješnije upravljale likvidnošću u smislu optimiziranja kamata, transparentnijih informacija te bržeg i boljeg praćenja novčanih tokova uz jednostavniju administraciju. Pored dobitka u većoj transparentnosti, dodatna prednost jest i primjena tzv. step-up kamate - koja na dnevnoj bazi, ovisno o visini sredstava na računima, donosi i za svakog pojedinog klijenta primjerenije i moguće veće prinose od kamatnih stopa. Stoga će cash pooling osigurati proračunu županije značajne uštede.

Zagrebačka banka posluje s 25 tisuća klijenata u Virovitičko-podravskoj županiji i vodeća je financijska institucija na ovom području sa 30-godišnjim prisustvom. Sudjelovala je u svim najznačajnim infrastrukturnim projektima Virovitice kao i u izgradnji nove zgrade Opće bolnice Virovitica, te kreditirala u sklopu svih programa za razvoj malog poduzetništva.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

guru3977
14.4.2011. 12:49
index

Kako je virovitički župan zbog četiri milijuna kuna izreklamirao banku

Normalno je da je banka tu izjavu iskoristila za promociju, ali nije normalno da je župan svoju javnu funkciju iskoristio u reklamne svrhe. To je presedan i drastična zlouporaba pozicije župana....

Ime banke u ovom slučaju nije bitno. Ona je učinila što se od nje očekuje: zakupila je medijski prostor za propagiranje svojih aktivnosti. Učinila je to transparentno i bez skrivenog oglašavanja, kakvog inače ima na svakom medijskom ćošku. Problem je u županu koji je prodao svoju funkciju za financijsku donaciju. Zamislite Milana Bandića u toj ulozi.

nije li ovo namjerno učinjeno?????????
Još iz kategorije ŽupanijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.