Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Zdravstvo

Za sufinanciranje najma stanova i stambenih kredita liječnicima, stomatolozima i i magistarima farmacije 520 tisuća kuna

  vpž/foto Kristijan Toplak           21.01.2022.         2211 pogleda
Za sufinanciranje najma stanova i stambenih kredita liječnicima, stomatolozima i i magistarima farmacije 520 tisuća kuna

Ravnatelji zdravstvenih institucija s područja Virovitičko-podravske županije (Dinko Blažević, Opća bolnica Virovitica, dr Ivica Fotez, Doma zdravlja, Lahorka Weiss, Zavoda za hitnu medicinu) i župan Igor Andrović potpisali su ugovor o sufinanciranju najamnina smještaja liječnicima, stomatolozima i magistrima farmacije.

U proračunu je za tu namjenu planirano 384 tisuće kuna. Bolnici će pripasti 180, a Domu zdravlja 132, a Zavod za hitnu medicinu 72 tisuća kuna. Iznosi su okvirni, mogu se mijenjati na mjesečnoj razini i prilagođavati broju liječnika. Prošle je godine isplaćeno oko 355 tisuća kuna za 25 liječnika.

Osim toga Županija provodi i mjeru sufinanciranja kamata na stambene kredite, a idući tjedan biti raspisan javni poziv. Prošle je godine za tu namjenu izdvojeno oko 140 tisuća kuna za 28 korisnika.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravstvo