Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Zdravstvo

Za sufinanciranje najma stanova i stambenih kredita liječnicima, stomatolozima i i magistarima farmacije 520 tisuća kuna

  vpž/foto Kristijan Toplak           21.01.2022.         2079 pogleda
Za sufinanciranje najma stanova i stambenih kredita liječnicima, stomatolozima i i magistarima farmacije 520 tisuća kuna

Ravnatelji zdravstvenih institucija s područja Virovitičko-podravske županije (Dinko Blažević, Opća bolnica Virovitica, dr Ivica Fotez, Doma zdravlja, Lahorka Weiss, Zavoda za hitnu medicinu) i župan Igor Andrović potpisali su ugovor o sufinanciranju najamnina smještaja liječnicima, stomatolozima i magistrima farmacije.

U proračunu je za tu namjenu planirano 384 tisuće kuna. Bolnici će pripasti 180, a Domu zdravlja 132, a Zavod za hitnu medicinu 72 tisuća kuna. Iznosi su okvirni, mogu se mijenjati na mjesečnoj razini i prilagođavati broju liječnika. Prošle je godine isplaćeno oko 355 tisuća kuna za 25 liječnika.

Osim toga Županija provodi i mjeru sufinanciranja kamata na stambene kredite, a idući tjedan biti raspisan javni poziv. Prošle je godine za tu namjenu izdvojeno oko 140 tisuća kuna za 28 korisnika.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravstvo