Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Slatina

Za sanaciju i proširenje odlagališta otpada 4,7 milijuna kuna

  sLATINA.HR           18.07.2009.         1621 pogleda
Za sanaciju i proširenje odlagališta otpada 4,7 milijuna kuna

SLATINA - Za sanaciju i proširenje gradskog odlagališta otpada u Radosavcima uložit će se ove godine 4,7 milijuna kuna od čega 60 posto osigurava Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a 40 posto Grad Slatina.

Budući da je troškovnik za 882 tisuće kuna veći od planiranih sredstava, Fondu je upućen dodatni zahtjev za financiranje u istom omjeru. Radovi će obuhvaćati izgradnju platoa za reciklažno dvorište, preguravanje i zbijanje otpada na odlagalištu, izvijestio je tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš.

Govoreći o radovima na izgradnji slatinske obilaznice Roštaš je rekao da je do sada na tome projektu, prema planu, na trasi srušeno četrnaest od osamnaest kuća. Od preostale četiri, dvije će se koristiti tijekom radova za smještaj radnika koji će graditi obilaznicu. Pri kraju je izmještanje instalacija, 80 posto trase je iskolčeno i grade se pristupne ceste do trase obilaznice i potencijalnih arheoloških nalazišta.

Naime, pod nadzorom Arheološkog instituta iz Zagreba, uz najavljenih sedam, treba ispitati još pet lokaliteta za koje se pretpostavlja da su smješteni na dva kilometra trase buduće obilaznice.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

xxll
20.7.2009. 11:25
NABAVA, NABAVA, NABAVA...??????
PA MI NE MOŽEMO PROPASTI DA I HOĆEMO?

Nesposobnoj upravi milijuni za nagradu

Ukoliko bude razriješen dužnosti, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Ivan Mravak trebao bi dobiti više od milijun kuna, a ostalih pet članova oko 800.000 tisuća kuna.

Prijenosom dionica Janafa te zaustavljanjem plaćanja faktura dobavljačima HEP je 2008. poslovnu godinu završio s 31 milijunom kuna dobiti, pa ni ne čudi što su Mravak i ekipa sebi izborili klauzule o bonusima. Međutim nije jasno zašto je Nadzorni odbor tvrtke izglasao njihovo prihvaćanje.

Riječ je o ljudima pod čijim je vodstvom HEP lani na trgovanju strujom izgubio više od milijarde kuna. Otkriveno je da su sklapali iznimno nepovoljne ugovore – kupovali struju po cijeni od 83 za mWh, a prodavali je po 20 eura.

Predstavnik radnika Jadranko Berlengi kaže da je u godini dana rada u NO-u stekao dojam da Uprava nadzire Nadzorni odbor umjesto da je obrnuto.

REZIME:
MRAVKOVA RAČUNICA
HEP struju plaća po 83 €, a prodaje za 20,5 €
xxll
20.7.2009. 9:09
"Budući da je troškovnik za 882 tisuće kuna veći od planiranih sredstava,"
A TKO JE NESTRUČNO I NEODGOVORNO RADIO PROJEKTNU DOKUMENTACIJU DA BI SE TROŠKOVI SANACIJE "POPELI" ZA 882 TISUĆA KUNA. ZAR SE NE MOŽE DOBITI VIŠE INFORMACIJA ZA TAKO VELIKU LOVU, DA NE ISPADNE POPUT OVOGA SLUČAJA?????

Zašto jeftinije kad može skuplje!
U postupku javne nabave za zaštitu instalacija na autocesti Zagreb - Split - Dubrovnik, dionica Dubrovnik - Doli, HAC je izabrao izvođača koji je bio skuplji 16 milijuna kuna!

Odlukom koju je 8. lipnja potpisao predsjednik uprave Hrvatskih autocesta Jurica Prskalo, posao je dobio Dalekovod, koji je na javnom natječaju ponudio cijenu od 43,492.104,60 kuna, bez PDV-a.

Za isti posao zajednički ponuditelji Montmontaža - Plinovodovod i Elsa Gornja Radgona tražili su 27,310.417,26 kuna, također bez PDV-a. Iako je Montmontaža dala znatno nižu cijenu – točno 16,181.687,34 kune manje, odbijena je iz strogo formalnih razloga, piše Jutarnji list.

Montmontaža je posao izgubila zbog formalne pogreške. U ponudi za natječaj izostavila je jedinične cijene za dvije stavke, pa je povjerenstvo za odabir, u zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda, ustvrdilo da je ponuda "neprihvatljiva".

Ako se uzme u obzir ukupna vrijednost projekta, pogreška je banalna – vrijednost pogreškom izostavljenih stavki iznosi 19.600 i 11.000 kuna.

U Montmontaži su priznali pogrešku, ističući da je ukupni iznos ponude ostao isti, tj. 27,310.417,26 kune. Smatraju da je odluka HAC-a "suprotna načelima na kojima se temelji Zakon o javnoj nabavi, načelima svrsishodnog gospodarenja kao i dobrih poslovnih običaja".

Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave direktor Montmontaže - Plinovod Zdenko Lalić 24. lipnja je podnio žalbu, zahtijevajući da se prihvati njihova ponuda.

Jutarnji list tri je dana pokušavao dobiti odgovor HAC-a može li zanemarivi iznos od oko 30.600 kuna, do čega je došlo pogreškom u prepisivanju 35 stranica Troškovnika, biti razlogom prihvaćanja ponude Dalekovoda, koja je čak za 16 milijuna kuna veća od ponude Montmontaže i Else.

Nakon tri dana stigao je samo šturi odgovor, u kojem nije objašnjeno zbog čega je u kriznim vremenima odbačena povoljnija ponuda, već "napomena" da je predmet na Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave s obzirom na to da je uložena žalba.

DO KADA BUDEMA RADILI SVE TAJNO I NETRANSPARENTNO??????
xxll
20.7.2009. 7:51
"ušao je na svoj 18-ti rođendan svjesno i odgovorno u hdz. Zar to nisu reference. Eto negdje prije izgrdio na pasja kola rukovodstvo "Zdenke". "
DA LI ITKO ZNA KAKO SE OTKUPLJIVANJE MLIJEKA BUDE DALJE ODVIJALO, POŠTO JE ŽUPAN "OTJERAO" PREDSTAVNIKE ZDENKE.
kritika
19.7.2009. 16:43
Ima župan pravo misliti što hoće, ali bi morao objasniti građanima zašto onoliki strojevi i onoliki ručkovi i onoliki bespotrebni troškovi samo da bi on i društvo održalo govore sve na račun poreznih obveznika. Zar je i tada a i sada bilo problem reći građanima. Predaleko se otišlo da bi se trajno stalo sa gradnjom, ali recesija je neće biti ispunjeni rokovi, ali će se graditi. Nama snage ni gradonačelnik to reći ni na ovoj konferenciji za tisak, samo to sada nije problem jer ova priča ne košta ništa, a ona iz 5 mjeseca koštala je stotine tisuća kuna.
kota 211
19.7.2009. 9:27
Nemojte tako "kritika", pa naš je župan mlad (najmlađi župan), perspektivan, neiskvaren, poslušan, ušao je na svoj 18-ti rođendan svjesno i odgovorno u hdz. Zar to nisu reference. Eto negdje prije izgrdio na pasja kola rukovodstvo "Zdenke". Do njegovog dolaska sve je stajalo, pedeset godina živjeli smo u "špilji", a eto sada sve krenulo.
kritika
19.7.2009. 8:52
Ako traju još uvijek pripremni radovi, zašto onda otvaranje glavnih radova 4 dana prije izbora, oni silni strojevi, dovoz i ponovni odvoz koštao je stotine tisuća kuna, pa švedski stol u duvanu, sve da bi gradonačelnik i župan održali govore i župan se pohvalio da do njih dvojice na projektu obilaznice nije nitko ništa radio, što je naravno laž, naime izmjenu plana za sadašnju trasu pokrenuo još gradonačelnik Levar, plan usvojen, a lokacijska dozvola dobivena 2004 godine.
Nije problem Županova laž, već novci poreznih obveznika ovog grada i to sve samo za to da bi netko održao predizborni govor.


Još iz kategorije Slatina