Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Turizam

Za razvoj turizma na selu, subvencioniraju se kamate na kredite u iznosu od šest posto

        23.04.2009.         1166 pogleda
Za razvoj turizma na selu, subvencioniraju se kamate na kredite u iznosu od šest posto

Ministar turizma Damir Bajs potpisao je s predstavnicima Hrvatske banke za obnovu i razvitak i 14 poslovnih banaka ugovore o poslovnoj suradnji na kreditnom programu "Razvoj turizma na selu" u sklopu kojeg Ministarstvo turizma subvencionira kamate tako da za poduzetnike koji žele razvijati turističku ponudu na seoskim gospodarstvima kamate iznose 2 posto. Ministar je prilikom potpisivanja ugovora s bankama istaknuo da Ministarstvo kamatnu stopu od ukupnih 8 posto subvencionira sa šest posto. U sklopu tog programa fizičke i pravne osobe mogu zatražiti kredite od 10 do 300 tisuća eura s rokom otplate do 15 godina uz poček do dvije godine. Programom se želi potaknuti razvoj seoskoga turizma kao dopunske, ali i osnovne aktivnosti na poljoprivrednim gospodarstvima. Krediti će se davati za obnovu starih tradicijskih kuća, za gradnju novih te za ugostiteljske kapacitete i dodatne sadržaje.
U Hrvatskoj je premalo objekata seoskog turizma s obzirom na potencijale, tek njih 360, te je namjera ovim programom  pridonijeti povećanju ovakvih objekata. Svemu navedenom težinu daje i ovogodišnja odluka hrvatske Vlade da će se za program "Razvoj turizma na selu" sljedećih godina izdvojiti 155 milijuna kuna državnog novca za subvenciju kamata. Program se provodi u suradnji s HBOR-om, HAMAG-om i poslovnim bankama. Nastavno na provedbu Master plana turizma Virovitičko-podravske županije koja se njime odredila kao županija koja će poticati sve oblike turizma u županiji, ovaj program je vrlo povoljan instrument za financiranje turističkih projekata.Za dodatne informacije možete se obratiti u Razvojnu agenciju VIDRA (www.ravpz.com).

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

zagi
26.4.2009. 20:46
Seljaci iz Slavonije i Baranje traktorima dolaze u Zagreb
"Na prošlom prosvjedu u prosincu odaziv je bio slab, ali mi smo bili zadovoljni jer su građani došli bez da ih je na to pozvala neka organizacija čiji su članovi", kaže Dell`olio, te dodaje kako na ovim prosvjedima očekuje puno veći odaziv. Deset govornika koji će izaći na pozornicu na Trgu bana Jelačića već je dogovoreno, otkrio nam je Dell`olio, te rekao kako će za mikrofon stati dva sindikalna čelnika, ali i novinari, pisci, srednjoškolci, studenti... U Zagreb bi također trebao doći veliki broj seljaka iz Slavonije i Baranje, koji će u metropolu stići svojim traktorima, a očekuje da će na ulicama vidjeti i veliki broj studenata, posebno s Filozofskog fakulteta, iako organizatore blokade još nije kontaktirao jer trenutno imaju posla preko glave. ...
IZGLEDA DA ĆE SE SVI SELJACI POČETI BAVITI TURIZMOM KAKO JE KRENULO?????


Još iz kategorije Turizam