Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Poljoprivreda

Za razvoj stočarstva tri OPG-a dobila 4,2 milijuna kuna

  Petar Žarković/ Glasslavonije Foto: ravidra.hr           05.01.2017.         1763 pogleda
Za razvoj stočarstva tri OPG-a dobila 4,2 milijuna kuna

Tri obiteljska poljoprivredna gospodarstva na slatinskom području dobila su značajne iznose potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva.
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dostavila je OPG-u Branka Karamarkovića iz Ilmin Dvora u općini Čađavica Odluku o dodjeli sredstava za provedbu Podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ za Operaciju 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“. Korisniku je dodijeljena potpora u iznosu od 1.872.171,57 kuna, uz intenzitet potpore od 70 posto ukupno prihvatljivih troškova. OPG Karamarković dobivena sredstva uložit će u modernizaciju i razvoj stočarske i mljekarske proizvodnje na svome poljoprivrednom gospodarstvu.


Sjajnu vijest od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dobio je i OPG Nikole Vukovskog iz Slatine. Stigla je naime, Odluka o dodjeli sredstava za provedbu Podmjere 4.1., Operaciju 4.1.1. u iznosu od 1.354.252,16 kuna, uz intenzitet potpore od 90 posto od ukupnih prihvatljivih troškova. OPG Vukovski dobivena sredstva uložit će u modernizaciju i razvoj svinjogojske proizvodnje na svome poljoprivrednom gospodarstvu.


Koncem prosinca OPG-u Mije Barišića iz Voćina Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je 90 posto od ukupno prihvatljivih troškova odnosno 955.601,71 kn za provedbu Podmjere 4.1.1. OPG Barišić dobivena će sredstva uložiti u modernizaciju i povećanje konkurentnosti ovčarske proizvodnje na svome poljoprivrednom gospodarstvu. U sva tri slučaja doprinos EU sredstava je 85 posto, a Republike Hrvatske 15 posto od ukupno dodijeljene potpore. Sve projektne prijave u suradnji s prijaviteljima izradila je Razvojna agencija Virovitičko-podravske županije VIDRA.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda