Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Gospodarstvo

Za radnike KIO Keramike Tadija trčao od Zdenaca do Orahovice

  V.Grgurić/Glas slavonije           03.11.2011.         1990 pogleda
Za radnike KIO Keramike Tadija trčao od Zdenaca do Orahovice

Petoga dana prosvjeda radnike bivše KIO Keramike maratonom od Zdenaca do Orahovice podržao je poznati hrvatski maratonac i hrvatski branitelj Tadija Opačak iz Zagreba. Uz Tadiju cijeli maraton istrčao je i orahovački branitelj Vlado Brbot, a jednu dionicu toga puta istrčali su orahovački branitelj Zvonko Borda i bivši radnici KIO-a Mato Koleno iz Orahovice te Ivica Barukčić iz Zdenaca. Koloni potpore prijključile su se i radnice KIO-a vozeći bicikle - Ivanka Prša, Ivanka Vučinić, Stana Čugura i Snježana Bardač.
- Pozivam sve hrvatske branitelje koji su hrabro obranili i oslobodili našu državu da danas stanu i čuvaju vaše dostojanstvo, čuvaju dostojanstvo svih radnika koji su obešćašćeni. Želim vam danas poručiti da se kao braća, kao prijatelji složite i dođete u Zagreb i tamo nastavite prosvjed, a ujedno pozivam sve branitelje i domoljube iz Zagreba da vas i tamo podrže - rekao je radnicima KIO Keramike Tadija Opačak, koji je stigao samo u majici i kratkim sportskim hlačama, a dočekali su ga radnici u zimskim jaknama.
Prosvjed i borbu radnika KIO Keramike za ostvarivanje svojih prava podržala je i Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Orahovica te mnogi građani, tvrtke i poduzeća grada i susjednih općina Čačinci, Zdenci i Crnac.
- I na ovaj smo način željeli podržati radnike KIO Keramike. I ja sam istrčao jednu dionicu u ime Koordinacije udruga iz Domovinskog rata i želim radnicima da što prije dobiju ono što su pošteno zaslužili i zaradili - rekao je sudionik maratona te član Koorodinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Orahovčanin Zvonko Borda.
Marijan Vučinić, član udruge djelatnika i vjerovnika bivše KIO Keramike, poručio je kako radnici od države ne traže novac, nego samo način da im se pomogne i da do svoga dođu. Također, Vučnić je zahvalio medijima na praćenju prosvjeda te svima koji na bilo koji nači pomažu radnicima u ovoj teškoj situaciji. 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo