Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Poljoprivreda

Za poljoprivrednike pripremljeno 100.000 brošura o Europskoj uniji

  Zdenka Rupčić/Glas Slavonije           16.03.2013.         1346 pogleda
Za poljoprivrednike pripremljeno 100.000 brošura o Europskoj uniji

Od ove godine Zajednička poljoprivredna politika EU-a zamjenjuje dosadašnji nacionalni sustav potpora u poljoprivredi, a dio isplata potpora vrši se iz proračuna Europske unije - piše Glas Slavonije. Radi pravovremenog informiranja svih poljoprivrednih proizvođača o potporama koje se mogu ostvariti za 2013. godinu, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i ove je godine u 100.000 primjeraka izdala brošuru "Priručnik za poljoprivredna gospodarstva".

Kako navode u Agenciji za plaćanje, priručnik obuhvaća sve informacije o promjenama koje su nastupile u odnosu na prošlu godinu, kriterije prihvatljivosti zemljišta i kategorije stoke za plaćanja, način ostvarivanja, dodjelu i vrstu prava na plaćanja te sankcije u slučaju kontrolom utvrđenih nepoštovanja pravila.

Priručnik će u tiskanom izdanju od sljedećeg tjedna biti dostupan i u svim regionalnim uredima Agencije za plaćanja, ispostavama Hrvatske poljoprivredne agencije te podružnicama Poljoprivredne savjetodavne službe u svim županijama.

Iz Agencije pozivaju poljoprivrednike da preuzmu primjerak Priručnika te se i na taj način informiraju o svojim pravima i obvezama prije podnošenja samog zahtjeva za potporu u 2013. godini. Inače, kako je navela Leticija Hrenković, voditeljica Odjela za odnose s javnošću, odaziv poljoprivrednika u kampanji za izravna plaćanja za 2013. godinu vrlo je velik. - U samo devet dana od početka roka za podnošenje zahtjeva za izravnu potporu već je 7.800 poljoprivrednih gospodarstava podnijelo jedinstveni zahtjev - kazala je Leticija Hrenković.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda