Divjak: Ukidanje mature posljednja opcija, esej se neće pisati u svibnju
Zbog kršenja samoizolacije naplaćeno 130.000 kuna kazni
Sindikat policije pozvao građane da izbjegavaju konfrontacije s policajcima
Dijabetičari pozdravljaju odluku da se ortopedska pomagala propisuju elektronski
UNICEF dostavio četiri tone zaštitne i medicinske opreme u Hrvatsku
MZO: Raspisan natječaj za znanstvenike u borbi protiv koronavirusa
Snaga predlaže obustavu plaćanja i zabranu otpuštanja

  Poljoprivreda

Za poljoprivrednike pripremljeno 100.000 brošura o Europskoj uniji

  Zdenka Rupčić/Glas Slavonije           16.03.2013.         940 pogleda
Za poljoprivrednike pripremljeno 100.000 brošura o Europskoj uniji

Od ove godine Zajednička poljoprivredna politika EU-a zamjenjuje dosadašnji nacionalni sustav potpora u poljoprivredi, a dio isplata potpora vrši se iz proračuna Europske unije - piše Glas Slavonije. Radi pravovremenog informiranja svih poljoprivrednih proizvođača o potporama koje se mogu ostvariti za 2013. godinu, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i ove je godine u 100.000 primjeraka izdala brošuru "Priručnik za poljoprivredna gospodarstva".

Kako navode u Agenciji za plaćanje, priručnik obuhvaća sve informacije o promjenama koje su nastupile u odnosu na prošlu godinu, kriterije prihvatljivosti zemljišta i kategorije stoke za plaćanja, način ostvarivanja, dodjelu i vrstu prava na plaćanja te sankcije u slučaju kontrolom utvrđenih nepoštovanja pravila.

Priručnik će u tiskanom izdanju od sljedećeg tjedna biti dostupan i u svim regionalnim uredima Agencije za plaćanja, ispostavama Hrvatske poljoprivredne agencije te podružnicama Poljoprivredne savjetodavne službe u svim županijama.

Iz Agencije pozivaju poljoprivrednike da preuzmu primjerak Priručnika te se i na taj način informiraju o svojim pravima i obvezama prije podnošenja samog zahtjeva za potporu u 2013. godini. Inače, kako je navela Leticija Hrenković, voditeljica Odjela za odnose s javnošću, odaziv poljoprivrednika u kampanji za izravna plaćanja za 2013. godinu vrlo je velik. - U samo devet dana od početka roka za podnošenje zahtjeva za izravnu potporu već je 7.800 poljoprivrednih gospodarstava podnijelo jedinstveni zahtjev - kazala je Leticija Hrenković.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije PoljoprivredaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.