Počinje prikupljanje potpisa liječnika za povlačenje suglasnosti za prekovremeni rad
DHMZ: Djelomice sunčano uz porast naoblake
HAK: Na mostovima i nadvožnjacima moguća poledica
Ribić: Ne očekujem da će Vlada posegnuti za zabranom štrajka
Peović: Hrvatskoj su potrebne korjenite promjene
Sladoljev (Most): Zakon o navijačima je licemjeran i kontradiktoran
Ministarstvo pravosuđa kreće s energetskom obnovom zgrade Općinskog suda u Virovitici

  Slatina

Vujčić Komradu: „Snizite cijene komunalnih usluga“

  Vinko Gazd           30.08.2009.         2532 pogleda
Vujčić Komradu: „Snizite cijene komunalnih usluga“

SLATINA - Zanimljiv, no ne i baš lako ostvariv prijedlog, uputio je na sjednici Gradskoga vijeća KOMRAD-u SDP-ov vijećnik Dražen Vujčić. Naime, tijekom rasprave po točki o poslovanju ove slatinske tvrtke, komentirajući izvješće, postignute rezultate i porez na dobit koju ta gradska komunalna organizacija mora platiti, rekao im je da snize cijene komunalnim uslugama i tako pridonesu ublažavanju posljedica recesije. Snizi li KOMRAD cijene za deset posto, rekao je, imat će manje prihode, ali i manje poreza na dobit pa su, u tom pogledu na istom. Ipak, dobili bi građani koji i ovako jedva spajaju kraj s krajem.

Obrazlažući izvješće, na ovaj je prijedlog odgovorio Antun Srbić, direktor KOMRAD-a. Rekao je kako je tvrtka kojoj je na čelu uistinu radila mnogo, puno ulagala, investirala. Na papiru je, također, puno i zaradila. Međutim, u stvarnosti, krajnje su im ozbiljan problem tvrtke i pojedinci koji ne plaćaju svoje obveze. Drugim riječima, po računu su dužni prikazati prihod, na njega platiti porez, a tog novca u stvarnosti - nema. To je jedan od razloga zbog kojeg Vujčićev prijedlog ne može tako lako proći. Osim toga, rekao je Srbić, trenutačne cijene komunalnih usluga u Slatini su među najnižima u Hrvatskoj. Za usporedbu je naveo podatak kako odvoz kućnog smeća po domaćinstvu kod nas stoji 25, a u Virovitici prosječno 60 kuna. Dodao je kako već sada gledaju pomoći građanima u krizi te ne naplaćuju kamate na neplaćene račune.

Tvrtka i ove godine posluje dobro pa je različitim udrugama, sportskim kolektivima i kulturno-umjetničkim društvima s područja grada darivala ukupno više od 350 tisuća kuna, što je između 15 i 20 posto ukupne dobiti Komrada. Govoreći o antirecesijskim mjerama ukazao je kako su građanima već pomogli kod primjene novoga poreza na dodanu vrijednost (PDV) od 23 posto. Učinili su to tako da su snizili cijene svojih usluga zbog čega novi porez nije prouzročio poskupljenja te su cijene ostale iste. - Za sad je teško govoriti o smanjivanju cijena kao antirecesijskoj mjeri, jer, imamo izrazito velikih poteškoća s naplatom i teško je reći do kada će to moći funkcionirati ovako, zaključio je Srbić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

chegy63
2.9.2009. 16:49
Slažem se s Božom
mišo111
2.9.2009. 8:31
Usporedbe cijena vode, odvodnje i odvoza smeća ne mogu se uspoređivati među gradovima, jer svaki grad ima na drugi način riješenu proizvodnju vode, pa samim time i cijenu proizvodnje, zatim različiti su transporti konfiguracija terena, udaljenosti itd. Moguće je da netko sa daleko manjom cijenom stvara ekstra dobit, a drugi sa puno većom cijenom neminovni gubitak.
Slažem se sa onima koji kažu da se od te ekstra dobiti veliki dio izdvaja za poreze državi i da tu ekstra dobit treba svesti na najmanju moguću mjeru.
zenga2008
31.8.2009. 11:14
a kad smo već kod usporedbi, stopa nezaposlenosti u slatini je 25%, a u npr orahovici je cca 5%...
zenga2008
31.8.2009. 11:11
Bez obzira na usporedbe s ostalim gradovima, Komrad očito ostvaruje ekstraprofit, plaća na to porez i novce iz slatine šalje u zagreb..
zzzz
30.8.2009. 17:37
Za usporedbu je naveo podatak kako odvoz kućnog smeća po domaćinstvu kod nas stoji 25, a u Virovitici prosječno 60 kuna. "

ZAR JE TO MOGUĆE?????? ISPADA DA VIROVITIČANI IMAJU CJENU KAO U EU??????
zzzz
30.8.2009. 17:32
Za usporedbu je naveo podatak kako odvoz kućnog smeća po domaćinstvu kod nas stoji 25, a u Virovitici prosječno 60 kuna. "


Još iz kategorije SlatinaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.