Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Aktualnosti

Vrijedne ruke volontera Njemačko-hrvatske Zajednice iz Karlsruhe-a

  eg           27.11.2015.         2697 pogleda
Vrijedne ruke volontera Njemačko-hrvatske Zajednice iz Karlsruhe-a

Rijetke su udruge koje su se osnivale devedesetih godina prošlog stoljeća, u praskozorje rata u našoj domovini, a koje se do dana današnjeg bave humanitarnim radom. Jedna od tih rijetkih udruga je Njemačko-hrvatska Zajednica iz Karlsruhe-a na čelu s dugogodišnjom predsjednicom Mirjanom Diminić. Marljivi volonteri ove udruge samo su u proteklih dvadesetak dana utovarili devet šlepera. Oni šalju diljem Hrvatske električne bolesničke krevete, invalidska kolica, hodalice, štake kao i razna druga ortopedska pomagala i aparate.

U Hrvatskoj postoji jako velika potreba za takvim pomagalima, a u mnogim krajevima organizirane su posudionice u kojima osobe odnosno obitelji mogu posuditi takva pomagala te kad im više ne treba, vratiti pomagalo koje onda dobije slijedeći korisnik. Osim posudionica zahvalni primaoci su i bolnice te domovi umirovljenika.

Ovih devet šlepera upućeno je: jedan u Talasotherapiju u Opatiju jedan u Dom umirovljenika "Alfredo Stiglic" u Puli, zatim dva u ortopedsku bolnicu u Rovinju. Po dva šlepera su donirana za Crveni kriż u Županji te za Caritas u Koprivnici.

Zahvaljujući Antunu Kralju velikom prijatelju Udruge osoba s invaliditetom Virovitice i Društva multiple skleroze irovitičko-podravke županije, deseti šleper je u pripremi, a donacija ide oboljelima u Virovitičkom kraju.

Ovo je hvale vrijedan angažman. Nakon svakog utovara slijedi druženje uz jelo i piće u prostorijama Njemačko-hrvatske Zajednice u Kaiserallee 12 d u Karlsruhe-u.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti