Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Politika

Vrh SDP-a podupire samostalnost organizacija za isticanje kandidata na lokalnim izborima

        15.09.2012.         1906 pogleda
Vrh SDP-a podupire samostalnost organizacija za isticanje kandidata na lokalnim izborima

Glavni odbor SDP-a prihvatio je danas zaključak kojim podupire statutarnu i političku samostalnost općinskih, gradskih i županijskih organizacija SDP-a te njihovu odgovornost za isticanje kandidata za izvršne i predstavničke funkcije lokalne i regionalne samouprave, priopćeno je iz SDP-a.

Na drugoj sjednici Glavnog odbora SDP-a, održanoj danas u sjedištu stranke na Iblerovom trgu, izabrana je Statutarna komisija na čelu s predsjednikom Vladimirom Šepčićem.

Članovi Statutarne komisije su: Ingrid Antičević Marinović, Marijan Cesarik, Peđa Grbin, Ivan Hanžek, Sanja Ožić, Damir Rimac, Ivana Saucha te Branko Tušek, navodi se u priopćenju.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
18.9.2012. 14:23
Kolega guru preko 90 posto njih slokalnih političara su odavno potrošeni, ali se nažalost čvrsto drže u sedlu tako da će i ovi izbori biti pretakanje iz šupljeg u prazno.

Po pitanju tvog izbora želim ti da si u pravu, iako ne dijelim tvoje mišljenje da se kod stranke koja na političkoj sceni djeluje već 5 godina, radi o novoj stranci i novim ljudima.
guru
17.9.2012. 11:19
Sva je sreča da na lokalnim izborima glasamo za poznate osobe. Mnogi od njih su odavno potrošeni, neki javno priznali da su naš novac krali za stranku.
Neki nam se zbog raznih razloga ne dopadaju pa me baš zanima kako velike stranke razmišljaju po kojim će kriterijima odabrati ljude za čelne pozicije.
Ja sam svoje opredjeljenje izrekao odavno . Zanima me samo srednji put sa novim ljudima poput HSPD i Prpiča.
fitilj
16.9.2012. 20:22
Kolega guru da SDP poštuje volju članstva na nižim razinama ne vjerujem da bi Nada Čavlović Smiljanac došla na tako visiko mjesto koje joj je garantiralo ulazak u sabor.

No bit svega je da se na lokalnim izborima i onako mogu kandidirati samo oni koji stanuju na području izborne jedinice, pa je samim tim ta odluka samo prodavanje magle o nekoj "demokratizaciji" partitiokratskog određivanja lokalnih kandidata.
guru
16.9.2012. 16:42
Fitilj ovaj puta mislim da nisi u pravu . Do sada se pokazalo da SDP najviše poštuje članstvo na nižim razinama.Upravo zbog takovog načina slobode koaliranja na prošlim smo izborima imali koaliranje SDP sa HSU gdje se jedan kandidat HSU na opčinskoj listi sa HDZ a na županiskoj sa SDP.Zatim nešto neprirodno SDP I HDSSB.
Nadajmo se da ovaj puta birači neće biti u siruaciji da glasaju za takve neprirodne koalicije.
Pero što se tiče tvog komentara malo mi je nejasan.
Prpič je predsjednik HSPD-a pa će vjerovatno on izači na izbore sa svojom strankom kao predstavnik trečeg puta.
run-dmc
16.9.2012. 16:10
Samo Svemogući zna tko sve na koga skače u štenari hrvatske politike.
mastermind
16.9.2012. 13:50
A koji izbori nisu bili "kupleraj"?
miško
16.9.2012. 11:03
Dobro kažeš vobrado, kupleraj. To je valjda jedino u ovim banan državama da zajedno koaliraju stranke s posve različitim programima i predznacima.
Jedina prava stranka u novijoj Hrvatskoj povijesti bila je onaj prvi HSLS. Zato i nisu opstali jer su došle hijene, rasturili ih i navabile stado na zlo.
fitilj
16.9.2012. 10:15
koja idiotarija i glupost da glavni odbor SDP-a prihvaća zaključak kojim podupire statutarnu i političku samostalnost općinskih, gradskih i županijskih organizacija SDP-a te njihovu odgovornost za isticanje kandidata za izvršne i predstavničke funkcije lokalne i regionalne samouprave.

Nije li taj statut prihvaćen na Konvenciju stranke koja je najviše tijelo svake stranke!?

Kakvo sada laprdanje da je glavni odbor SDP-a odlučio poštivati ono što je zagarantirano Statutom stranke, tim temeljnim aktom stranke!?

Samo dokaz da papir sve podnosi pa tako i ovaj zaključak glavnog odbora SDP-a, koji će kao i predhodnih godina ostati mrtvo slovo na papiru, jer će lokalne liste skrojiti luzer Zoki po vjernosti svojih psića i kujica, a ne po tobožnjoj samostalnosti gradskih i županijskih organizacija SDP-a na terenu.

Na kraju krajeva i do sada su gradske i županijske organizacija SDP-a mogle predlagati kandidate, ali odluke o tome tko će i na kojem će mjesti izborne liste tko biti nisu donosila vodstva gradske i županijske organizacija SDP-a, već gazda u Zagrebu!

Tako bijaše na početku- tako će bit i na kraju!
pero1234
16.9.2012. 8:45
Biti će zanimljivo vidjeti koga će SDP u VT kandidirati za gradonačelnika? Vrlo lako bi mogli Prpića.
vobrado
16.9.2012. 0:28
Eto ti ga na! Izgleda da će predstojeći izbori za lokalne vlasti biti čisti "kupleraj!", tj. svatko će moći koalirati sa svakim! I to je to! STRAŠNO!


Još iz kategorije Politika