Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Sport

Vožnja zahvale, treći dan - Sinj, Imotski...

        31.07.2012.         3591 pogleda
Vožnja zahvale, treći dan - Sinj, Imotski...

U sklopu vožnje zahvale Voćin - Škabrnja - Dubrovnik u ponedjeljak su posjetili Sinj gdje su položili cvijeće na spomen obilježje poginulim braniteljima u Domovinskom ratu i zapalili svijeće. Vožnja je poveznica 20 godina agresije na grad Dubrovnik te dio projekta povezivanja svih dijelova domovine koji su u ratu pretrpjeli najveće tragedije. U svojoj trećoj etapi na putu dugom 850 kilometara hrvatski branitelji iz županije Virovitičko-podravske od Škabrnje stigli su do Sinja, gdje su položili vijenac i zapalili svijeću kod spomen obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu iz Cetinskog kraja. U ime domaćina dočekali su ih predsjednik sinjske HVIDR-e Pavlović sa suradnicima te gradonačelnik Sinja Ivica Glavan i njegov zamjenik Zoran Vujanović sa suradnicima.

Nenad Križić predsjednik zajednice udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije kazao je kako vožnjom žele još jednom ukazati na stradanje Hrvata 1991. godine u Voćinu i Četekovcu, koji su odmah iza Vukovara i Škabrnje. Stoga su i spojili ova tri mjesta stradalnika - Vukovar prošle godine, a Škabrinju i Dubrovnik ove.

'Vožnja traje ukupno četiri dana, dok je četvrti dan predviđen za prisustvovanje na svečanosti u gradu Dubrovniku i posebno simboličan dolazak na tvrđavu Srđ. Naravno da u ovoj vožnji zahvale Sinju pripada posebno mjesto gdje trebamo stati i odati dužno poštovanje svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. Čast nam je što na neki način možemo povezati naš u ratu stradali Voćin i herojski Sinj, i to preko naše Gospe Voćinske i Čudotvorne Gospe Sinjske. S krunicama oko vrata s likom voćinske i sinjske Gospe borili smo se za našu slobodu. Ovom prigodom zahvaljujemo se domaćinima na toplom i srdačnom prijemu.'

Oko 19 sati vožnja je završena dolaskom u mjesto Grubine nadomak Imotskog gdje je biciklistima gostoprimstvo pružio g. Pere Karin sa svojom obitelji od večere i prenoćišta uz druženje i razgovor tijekom večere sa bivšim ministrom vanjskih poslova Miomirom Žužul. 

Predsjedništvo ZU HVIDR-a
Virovitičko-podravske županije 
                                                                                       

                                         

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

konjica
2.8.2012. 16:38
Točno dragi fabijane , konjica je logićan rezultat procesa koji si opisao bilo u deminutivu ili u augmentativu ,jedino gramatički "fališ" piše se otac i majka ili tata i mama...i bitno se razlikuje od keve i čaleta...no u svakom slučaju dečkima čestitka ,a nama kockastima u srcu na ponos što nam ih bog sačuvao u misiji promicanja istine o domovinskom ratu
branitelji
2.8.2012. 10:28
E Fabijane,sad si se baš predstavio u punom svjetlu....Nije nevažno radi budučih kimentara.
Fabijan
2.8.2012. 9:24
Od tate konjine i majke kobiletine ispadne - konjica.
konjica
1.8.2012. 10:48
.....možda bi tebi bilo draže da ih je srelo društvo koje se vraća sa proslave godišnjice ubijanja Hrvata u Srbu....
konjica
1.8.2012. 10:43
bolje da su našli na njega nego na Gazimira......
Templarius
31.7.2012. 21:06
a gdje ste strikana miomira nasli...


Još iz kategorije Sport