Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Crna kronika

Vozač automobilom na ravnoj cesti usmrtio Mandu Pokornik (60)

  D. Šantoši/Večernji list/Foto:M. Šantoši/Pixsell           21.01.2012.         3347 pogleda
Vozač automobilom na ravnoj cesti usmrtio Mandu Pokornik (60)

Na ravnom dijelu županijske ceste između sela Zdenci i Bankovci u petak oko 17,30 sati dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je od zadobivenih ozljeda preminula Manda Pokornik (60) iz sela Bankovci. Prema neslužbenim izvorima ona se kući vraćala gurajući bicikl, pa je u jednom trenutku zastala, položila bicikl na cestu i pored njega kleknula...Iz suprotnog pravca naišao je automobilom vozač A.C. (63) iz Nove Bukovice. Policija je utvrdila da je A. C. prednjim dijelom automobila udario je u Mandu P. koju je, zbog siline udara, odbacio desetak metara dalje od bicikla na asfalt, a automobil se zavustavi oko 35 metara dalje.

- Mimoilazio sam se s automobilom koji je dolazio iz suprotnog pravca, pa nisam nikoga vidio na cesti, ispričao je policiji vozač A.C. protiv kojega je policija, zbog sumnje da je neprilagođenom brzinom kretanja vozila uvjetima na cesti prouzročio prometnu nesreću sa smrtnim posljedicama, podnijela kaznenu prijavu. Policija je potvrdila da je Manda P. na sebi imala tamnu odjću te da na stražnjem dijelu bicikla nije bilo reflektirajućeg obilježja. Starica je poginula petstotinjak metara od svoje kuće u Bankovcima u kojoj je živjela sama, a u dvorištu je držala dva psa.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

100noga
23.1.2012. 22:52
Ja ču dodati da sam imao sličnu situaciju samo je gospodin koji je nastradao (nije poginuo) imao 1,98 u krvi, prelazio cestu na dijelu gdje je to pješacima omogučeno pješačkim podhodnikom a on ga nije koristio... bla bla bla ... i da ne duljim. Ja sam vozio 12 km/h više od dozvoljenog. Kratko i jasno kriv sam i dobio sam istu kaznu kao i onaj koji je u tunelu s kamionom "samljeo" troje nedužnih ljudi. Samo ču reči da su nam sudovi nikakvi a suci korumpirani.
SAŠA
23.1.2012. 21:19
Ova pljuska se u sve razumi to je sigurno neki pučki pravobranitelj , jadna majko kad takvi pametan svoje komentare djeli na vt netu
slavujj
23.1.2012. 19:20
Dogodila se tragedija ,nema potrebe da se prepucavate,jer iz teksta ovog novinara nikad se ne mogu sagledati jasne činjenice, starica (60) nije bila propisno osvijetljena a vozač koji "nije starac" (63)vjerojatno nije prilagodio brzinu i eto tragedije ,
ali ljudi moji,pa to se može dogoditi svakome od nas
Ivana27
23.1.2012. 19:02
Bilo kako bilo,bake Mande vise nema,nepotrebno je raspravljati.Ocevid ce pokazati svoje.Dosta strasno je da je zivot ostavila na cesti.Pocivala u miru.
NOVI
23.1.2012. 18:10
Očigledno da je malo nejasno,što je starija gospođa radila na suprotnoj strani od one gdje je trebala biti vjerojatno se neće ni znati,i tu je grešku skupo platila.
Opet je isto tako jasno da je vozač po daljini odbacivanja i dužini koćenja bio u prekoraćenju dozvoljene brzine,te samim time podliježe kaznenoj prijavi.
Obrtnik
23.1.2012. 15:27
jedno je sigurno,ovakvo što se ne događa namjerno,već sticajem nesretnih okolnosti. a svi vi koji urlate na vozače,samo ću reći..........ne daj Bože nikome da se to desi. jer i vi ste vozači
MMMM
23.1.2012. 14:52
U članku su iznjeli činjenice, da je osoba imala prsluk i svjetlo, to bi sigurno pisalo i vise ne bi bilo teme za raspravu da li je nesretni slučaj. A i ja kao vozačica koja svaki dan vozi barem sat i pol, mogu reći da u mraku, pogotovo kada ti nadolazi vozilo, ne vidiš ništa skoro osim rasvjetnih stupića pored ceste i ako je nešto osvijetljeno (auto, traktor,bicikl). Jako puno se dešava sudara sa neosvjetljenim traktorima koji idu doma kad padne mrak, pa ako se ne može uočiti traktor (ako i imaš prilagođenu brzinu, a zasljepljen si svjetlima auta koji nadolazi) ne mozes sigurno uočiti ni osobu na podu.
EL GATO NEGRO
22.1.2012. 23:39
PLJUSKA o čemu ti pričaš, kakvo vrijeđanje??? bolje pogledaj svoje komentare, nemaš pojma o čemu pričaš ali glavno da pljuješ po vozačima. Očito ti smeta što sam ja iznio jače argumente od tebe pa ti sad pričaš o nekakvome primitivizmu i napadima.
pljuska
22.1.2012. 19:49
EL GATO NEGRO čemu taj tvoj primitivizam kojim spuštaš diskusiju na razinu vrijeđanja i osobnih napade? Zar smatraš da si time u pravu?
EL GATO NEGRO
22.1.2012. 17:42
Alo PLJUSKA, slika automobila je samo ilustracija. Ako ga je gurala, znači tretira se kao pješak, trebala se kretati lijevom stranom u smjeru svoga kretanja a ne desnom. Ako ti na osobnom automobilu nešto od svjetlosne signalizacije nije ispravno, organi vlasti te mogu kazniti, a biciklistima da oproste što nemaju ni reflektirajuće objekte (mačje oči), niti reflektirajući prsluk, obuku crninu i sad bi trebao ti njega vidjeti???, pri tome ti ne pomaže ni da se voziš 40km/h i još pri tome ako te zaslijepi vozilo iz suprotnog smjera (to navodim prema informacijama iz članka, a dali je to vozilo izmišljeno ili ne, o tome nije na nama da istražujemo). Vidim da samo iskaljuješ nekakve svoje frustracije prema vozačima, kao profesionalni vozač znam o čemu pričam jer sam svakodnevno na cesti i vjerojatno imam više km u rikverc nego ti naprijed.
Vritnos
22.1.2012. 16:19
Zgubidane, apsolutno si u pravu. Ovo je izraz krajnjeg nepoštovanja novinara prema osobi starije dobi. Svaka osoba pa i ona sa 80 ili više godina je gospođa ili gospodin, a nikako starac ili starica.
pljuska
22.1.2012. 14:59
EL GATO NEGRO pogledaj sliku i sjeti se da nismo u Engleskoj i da se kod nas vozi desnom stranom.

Ovo sa svjetlom štima, naravno ukoliko je točno da mu je u susret dolazilo vozilo.

Međutim nesretna žena sigurno nije bez razloga klekla pored bicikla, ali ona je to učinila na svojoj i vozaču suprotnoj strani kolnika.

Vidiš EL GATO NEGRO da je vozač prilagodio brzinu uvjetima vožnje i pogotovo činjenici da ga je navodno zaslijepilo vozilo koje je dolazilo iz suprotnog pravca onda bi vjerojatno imao vremena izbjeći, a ne nesretnu ženu odbaciti desetak metara dalje od bicikla na asfalt.
EL GATO NEGRO
22.1.2012. 12:29
PLJUSKA pročitaj ponovno tekst i to pažljivo pa tek onda razmotri svoj komentar. Nemaš pojma o čemu pričaš, naišao je u suprotnom smjeru u odnosu kretanja starice (mimoilazio se sa vozilom a ne ga preticao). Kad se mimoilaziš sa vozilo ima trenutak kada si doslovce potpuno `čorav` i ako si takve sreće da ti se desi da se netko nađe pred tobom u tom trenutku, kao ta starica tome čovjeku, to je nesretni slučaj. A u stvari, dali je prometnica mjesto gdje se `kleči`?
pljuska
22.1.2012. 9:26
Naravno da je vozač kriv, a ovo što autor vijesti insinuira krivnju poginule žene i piše o odjeći može biti samo olakotna okolnost. Vozač je naišao iz suprotnog pravca što znači da je prešao na drugi dio kolnika, tako da to što na stražnjem dijelu bicikla nije bilo reflektirajućeg obilježja nema nikakve veze.

Odbaciti stradalu desetak metara, i zaustaviti se 35 metara nakon nesreće znači voziti prebrzo i neprilagođeno uvjetima na cesti i ti nema opravdanja.
Zgubidan
22.1.2012. 1:04
" Starica" od 60. godina!!! A šte je ona od 80.god.??
MMMM
21.1.2012. 21:33
Tragično, ali mislim da vozač u ovom slučaju ipak nije kriv, u mraku je teško uočiti traktor bez svjetala, a ne nekoga tko čuči pored ceste.


Još iz kategorije Crna kronika