Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Aktualnosti

Vojni rock&roll ili "s našom djecom nećete voditi ratove"

  Zlatko Kovačević Saxa           28.02.2024.         1881 pogleda
Vojni rock&roll  ili "s našom djecom nećete voditi ratove"

S našom djecom nećete voditi ratove. Nismo ih mi hranili, odgajali, školovali i stvorili od njih napredne učene ljude da bi ih neki, polupismeni i primitivni, ministri, oficiri ili zapovjednici gurali u prve redove žrtvujući ih kao topovsko meso. U situaciji, kad je svaki današnji srednjoškolac inteligentniji, pametniji i obrazovaniji od svojih potencijalnih nadređenih, cijela ta ideja je glupost. Nismo mi, obični ljudi, stvarali neprijatelje oko sebe svojim besmislenim, nepromišljenim i pogubnim politikama. Uzmite si "dobrovoljce" neka vam oni popune praznine koje ste proizveli svojim idejama, platite ih pa neka vam oni "brane" državu. Naši mladi i školovani ljudi, kojima je vodstvo ove država "pomoglo" da trajno odu tražiti sreću, vam je sve reklo svojim odlaskom.

Nikakve uniforme ni oprema, a naročito oružje ne dolazi u obzir. Nikakva "discipliniranja (čitaj maltretiranja i iživljavanja)" i moranja nećemo trpjeti za nikakve novce ni plaće. Rijeć "domoljublje" je, za normalnog čovjeka, čista besmislica. To se ne može učiti, usaditi ili nametnuti silom. Ono je i besmisleno jer je sasvim svejedno na kojem dijelu zemaljske kugle živimo ili se stalno selimo. "Rodna gruda" je izmišljena i nametnuta mantra koja ne znači ništa. Vidjeli smo to na tisućama primjera življa koje se skrasilo na sasvim drugim dijelovima svijeta, tamo živjelo i tamo završilo svoj trenutak povijesti.

Ne postoji ni država ni zemlja koja je vrijedna jednog ljudskog života, naročito mladog. Ne treba ginuti radi cesta, cigli, drveća, zgrada, teritorija i granica koje su ionako izmislili ljudi. Nama je sasvim svejedno kako će se komad zemlje ili država, u kojoj živimo, zvati. Važno je da u toj i takvoj tvorevini možemo raditi, stvarati i na temelju svoga rada pristojno živjeti. Kako se ta tvorevina zove, koga briga. Ako netko misli drugačije, slobodno neka ide skupa sa svojim potomcima, ratovati negdje gdje toga ima.

I, na kraju, što će nam gerijatrijska država tužnih i slomljenih staraca, koji više ništa ne mogu počinjati iz početka.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti