Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Projekt Slavonija

Voćin Virovitičko-podravske zbiljnosti ( 1 )

  Mate Vukušić           22.12.2022.         2809 pogleda
Voćin Virovitičko-podravske zbiljnosti ( 1 )

Općina Voćin, naselje Macute. Bivša Osnovna škola u Macutama, napuštena, bez učenika, trenutno jedno od najboljih mjesta u Virovitičko-podravskoj županiji za uzgoj visokokvalitetnog stajskog gnojiva. Biognojiva. Ovčijeg. Slučajni prolaznik kroz ovo naselje na prvu bi pomislio da je to jedna od investicija iz Projekta Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem. A, začudo nije ni vinarija, nije sirana, nije sušiona povrća. Ne liči čak niti na brzu cestu, pa čak niti na onu sa dva traka.

Na pitanja mještana u općini Voćin rečeno je da oni s tim onečišćenjem nemaju ništa. To je, kažu, vlasništvo Virovitičko-podravske županije. Kao da Macute s općinom Voćin nemaju ništa. I kao da općinu Voćin i njezina načelnika nije briga što se dešava u njenom dvorištu. A po dosadašnjoj brizi čini se da i nije.

Ostaje vidjeti u županiji u čijoj je nadležnosti ova bivša Osnovna škola te da slučajno nije i ona zbilja iz, sada već osramoćenog projekta Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem (koji je pod povećalom Laure Codruta Kovesi, šefice OLAF-a) iz područja stočarske proizvodnje. Kad se novci namijenjeni Slavoniji troše za apartmane na Krku zašto ne bi i za ovce u Macutama? Barem su u Slavoniji.

Odgovor iz općine Voćin oko ovog objekta i ne čudi. Zašto bi oni znali detalje oko ovako malog problema dok imaju posla s kanalizacijom. Za koju, istina, skoro da ne znaju kada se počela kopati a sigurno ne znaju kada će, i da li će, uopće biti završena.

Na kraju, kako god i čija god bila ta stara škola, nadam se da će se čim prije riješiti da opet ne bi imali urušavanje napuštenog objekta sa smrtnom posljedicom kakav slučaj smo, na žalost, već imali prije nekoliko mjeseci u istoj ovoj općini.

Inače, u ovoj županiji je običaj raditi škole za jednog učenika pa eto ... za razmisliti.

NE)Odgovorni, vrime je. Probudite se.

Mate Vukušić, predsjednik županijskog SDP-a i potpredsjednik skupštine Virovitičko-podravske županije

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Projekt Slavonija