Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Virovitica

Vlasnici ostavljaju pse vezane uz ogradu azila

        21.04.2010.         3092 pogleda
Vlasnici ostavljaju pse vezane uz ogradu azila

Gradska uprava, komunalci i volonteri zajednički skrbe za četrdesetak napuštenih pasa kojima je privremeni dom azil na području bivše vojarne. Svakog mjeseca iz gradskog se proračuna za cijepljenje, hranu i osnovnu brigu te veterinarsku zaštitu napuštenih pasa izdvoji oko pet tisuća kuna, uz 1.500 kuna za naknadu osobi koja im dva puta dnevno odnosi hranu i čisti bokseve u azilu. - Zahvaljujući volonterima koji zaista žive za te životinje, u azilu ostaje četrdesetak pasa, dok se velik broj njih uspješno udomi. Isto je i sa mačkama, za koje volonteri ubrzo pronađu novi dom - kaže Đurđa Aragović iz Ureda gradonačelnika, objašnjavajući kako je svaki napušteni pas slučaj za sebe i govori o postupanju vlasnika prema životinji. Volonteri su svakodnevno svjedoci nehumanog postupanja prema ljubimcima koje vlasnici ostavljaju u šumskim predjelima, livadama, kanalima, ali i puno drskije. - Pojedinci noću jednostavno ubace psa preko ograde u azil, a prije tjedan dana jednog je mješanca vlasnik ostavio vezana lancem uz ogradu azila s obavijesti. Na papiru mu je oko vrata bilo napisano ime i vrijeme posljednjeg cijepljenja, a on je ostavljen volonterima na brigu - ističe Đ. Aragović. 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

maky_horzic
12.1.2013. 18:59
osobno znam da naš šerif, imenom Josip Sunđi, ima problem oko cijepljenja svojih pasa.
Nekidan mi je spomenuo da mu je financijski to jako teško no svejedno ne odustaje od svojih pasa, pa sad pitam ovdje dali se preko grada može nešto za njegove pse riješiti.
Znam da svi ovo čitate pa se nemorate meni ni javljati, svi znaju da šerif živi prekoputa baruna na osječkoj, ako netko od tih silnih dobročinitelja u gradu može, neka mu preko ovih volontera koji se sudaraju po gradskoj upravi pošalje neku jednokratnu pomoć, parsto kuna da bar malo pomognete, njemu su zaista ti psi najbitniji, prije njih nahrani nego sebe.
spominjao mi je da mu sveukupno treba malo manje od 500 kuna.
Violet
12.1.2013. 16:23
Kako postati volonter?


Još iz kategorije Virovitica