Banner
Izložba posvećena Milku Kelemenu u Etnografskom muzeju
DHMZ: Pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom
Plenković o zelenim putovnicama: Mislim da bi sve moglo biti gotovo do ljeta
U utorak i srijedu zatvoren željeznički prijelaz u Ulici Svetog Jurja u Podgorju
Milanović: Zlata Đurđević je moja kandidatkinja za Vrhovni sud
UIO: Žene u Hrvatskoj još uvijek ostaju bez posla zbog trudnoće
Jutarnji list: Beroš zarađuje kao vještak, ali ne stigne na sud

  Izbori 2021

Vladimir Besek (Domovinski pokret): Omogućimo potporu za samozapošljavanje u poljoprivrednoj djelatnosti

  Vladimir Besek           13.05.2021.         408 pogleda
Vladimir Besek (Domovinski pokret): Omogućimo potporu za samozapošljavanje u poljoprivrednoj djelatnosti

Potpora za samozapošljavanje koje nudi Hrvatski zavod za zapošljavanje kao poticaj za razvoj poduzetništva nije moguće iskoristiti u poljoprivrednoj Slavoniji za poljoprivrednu djelatnost. Radno mjesto je radno mjesto i svatko tko zadovolji uvjete za povlačenje sredstava mora biti u ravnopravnoj poziciji u odnosu na djelatnost po osnovi koje želi iskoristiti sredstva.

Hrvatski zavod za zapošljavanje na svojim službenim stranicama kao jednu od neprihvatljivih djelatnosti navodi poljoprivredu, što je potpuno besmisleno.

Prema podacima Hrvatske gospodarske komore u kategoriji zaposleni u pravnim osobama potkategorija poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 2015. bilo je zaposleno 22.026 osoba, taj podatak u 2018. raste na 23.525, 2019. na 24.351 , u 2021. godini prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje broj osiguranika na poljoprivredi, šumarstvu i ribarstvu na dan 31.ožujka 2021. iznosi 56 786 osiguranika.

Ujedno treba napomenuti kako je Agroklub 07.05.2021. prenio obavijest da je UN-ova agencija za hranu i poljoprivredu (FAO) izvijestila o rastu indeksa vrijednosti košarice osnovnih prehrambenih proizvoda za 1,2 posto u odnosu na ožujak i čak 30,8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, te dodao da je rast u prošlom mjesecu rezultat poskupljenja šećera, ulja, mliječnih proizvoda te žitarica. 

Završno valja reći da jepoljoprivredna djelatnost prema riječima John Maynard Keynesa utemeljitelja suvremena makroekonomike djelatnost koja mora pod svaku cijenu opstati što možemo derivirati iz sljedećih riječi: „Zemlja koja si ne može priuštiti zanate ili poljoprivredu, tradiciju ili izume ne može si dopustiti da živi. Ako to sve košta malo više, neka bude“. (Skidelsky, R., 2011: 211).

Vaš kandidat za gradonačelnika grada Virovitice Vladimir Besek mag.oec.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Izbori 2021