Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Virovitica

Vladimir Besek: 200 kuna besramno nazivaju „prigodan dar umirovljenicima“ i još ih tjeraju na čekanje ispred Gradske blagajne umjesto da im istpate na račun

  Vladimir Besek/Foto Danijel Hegeduš           19.12.2021.         1312 pogleda
Vladimir Besek: 200 kuna besramno nazivaju „prigodan dar umirovljenicima“ i još ih tjeraju na čekanje ispred Gradske blagajne umjesto da im istpate na račun

Grad Virovitica objavio je na svojim službenim stranicama dana 08.12.2021. kako će se od 13. prosinca do četvrtka, 23. prosinca isplaćivati prigodni dar umirovljenicima povodom Božića. Za grad Viroviticu i njegove čelnike je prigodni dar 200,00 kuna umirovljenicima koji mirovinu imaju do 2.000,00 kuna. Prigodnim darom se naziva podjela novčanih sredstava od 200,00 kuna, valjda smatraju da je 200,00 kuna sasvim dovoljno da se umirovljenici smrzavaju ispred Gradske blagajne čekajući na red novac koji su godinama uplaćivali kroz PDV, porez na dohodak, prirez poreza na dohodak, ako su bili poduzetnici, porez na dobit, porez na potrošnju, komunalne doprinose kao i sve doprinose koji se plaćaju na i iz plaće.

Ovakvu mizeriju od isplate besramno se naziva „prigodan dar umirovljenicima“, no da stvar bude bolja umirovljenike se regrutiralo da čekaju ispred Gradske blagajne na sredstva umjesto da su im se ista isplatila direktno na račun. Prigodni dar kako ga nazivaju bio bi da su se gradski čelnici odrekli vlastite Božićnice i istu podijelili umirovljenicima, a još više nezaposlenima.

Nadalje tko je te ljude uopće doveo do situacije da budu potrebni nečije milostinje i da iščekuju nečije mrvice i pri tome bi valjda trebali biti još i zahvalni?

I završno se postavlja pitanje zašto su nezaposleni koji su de facto, prema Državnom zavodu za statistiku prema najčešćem statusu u riziku od siromaštva sa stopom od 45,3 u najvećem riziku od siromaštva ponovno potpuno marginalizirani i zaboravljeni ovaj Božić kao i sve prošle Božiće?

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica