Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Gospodarstvo

Vlada snizila cijenu plina - na potezu Plin Vtc

  I.Ž.           12.03.2015.         2300 pogleda
Vlada snizila cijenu plina - na potezu Plin Vtc

Hrvatska Vlada  je na današnjoj sjednici donijela dvije odluke o smanjenju cijena prirodnog plina za  građane. Određeno da se cijena plina, po kojoj je proizvođač plina na području Republike Hrvatske dužan prodavati opskrbljivaču na veleprodajnom tržištu, smanji za gotovo 7 posto, i to s dosadašnjih 0,1842 na 0,1715 kuna po kWH. Također, smanjuje se i cijena po kojoj je opskrbljivač na veleprodajnom tržištu plina dužan prodavati opskrbljivačima za kućanstva,  s dosadašnjih 0,2595 na 0,2289 kuna po kWh ili za gotovo 12 posto.  „Današnjom odlukom Vlada Republike Hrvatske pojeftinila je plin za distributere za 30 lipa. Od sljedećeg mjeseca će tako plin za distributere biti jeftiniji za 12 posto. Do kraja ovoga mjeseca HERA treba donijeti odluku koliko će plin pojeftiniti u konačnici za građane, ali to će biti veće pojeftinjenje od onog što se pisalo u medijima i ono što se u krajnjoj liniji moglo očekivati. S mudrom energetskom politikom i dok imamo proizvodnju plina u RH moći ćemo i dalje razmišljati o jeftinijim energentima za građane i industriju“, rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak nakon sjednice Vlade.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Franjo Knežević
13.3.2015. 12:14
kako će tek sad ovi naši plinaši namiriti gubitke
Fabijan
12.3.2015. 16:56
Neće to biti loša ušteda... Oni snaLažljivi mogli bi prikazat drugačije stanje na svom brojčaniku. Tko će njih kontrolirat? Lako za narod. Njima su brojčanici pročitani i preskakanjem ograde bez obzira ima li domaćina doma ili nema.
Survive
12.3.2015. 15:54
Nama bi plin mogao biti skuplji jer je pisalo da je Plin Vtc od HERA-e tražio povećanje distributivne razlike za 30 posto. Mnogi se već preorjentiraju na drva, a kad se uzme u obzir toplinsko iskorištenje jeftinije je grijanje na struju nego na plin.


Još iz kategorije Gospodarstvo