Banner
Sabor u petak o izmjeni Zakona o članarinama u turističkim zajednicama
Demografski plus najveći na Jadranu i sjeveru Hrvatske
Fuchs: Ne razmišlja se o zatvaranju škola i sveučilišta
Umro najstariji stanovnik Irana u dobi od 138 godina
Mogu li prva cjepiva protiv koronavirusa stvoriti imunitet krda? Stručnjaci dvoje
Istraživanje: Do 2050. 4 milijarde ljudi imat će prekomjernu tjelesnu težinu
Krajem listopada ovršeno 247 tisuća potrošača s dugom od 17,4 mlrd kn

  Gospodarstvo

Vlada RH: Za sufinanciranje otkupa mlijeka u Državnom proračunu osigurano 250.000.000,00 kuna

  vpž           31.12.2010.         1912 pogleda
Vlada RH: Za sufinanciranje otkupa mlijeka u Državnom proračunu osigurano 250.000.000,00 kuna

Uz predsjedavanje predsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor, održana je 101. sjednica Vlade RH. Na sjednici je donesen niz odluka, a donesene su odluke iz sektora poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Tako je donesena Odluka o posebnoj interventnoj mjeri u sektoru proizvodnje goveđeg mesa. Odlukom se predlaže da se sa pozicija Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2011. godinu, iznos od 6.000.000,00 kuna osigura za intervenciju na tržištu utovljene junadi. Sredstva bi se koristila za sufinanciranje otkupa žive utovljene junadi mase veće od 500 kg ne starije od dvije godine.

Tijekom provedbe mjere otkupit će se do 6.000 komada utovljene junadi. Otkup junadi obavit će se putem javnog natječaja odabirom najpovoljnijih ponuda zainteresiranih otkupljivača. Donesena je i Odluka o posebnim interventnim mjerama u mliječnom sektoru za razdoblje od 1. studenoga 2010. godine do 31. prosinca 2011. godine. Sredstva potrebna za sufinanciranje otkupa sirovog mlijeka osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2011. godinu na pozicijama Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, u iznosu od 250.000.000,00 kuna koja će se isplatiti proizvođačima kravljeg mlijeka za mlijeko isporučeno mljekarama za preradu u razdoblju od 1. studenoga 2010. godine do 31. listopada 2011. godine, te ovčjeg i kozjeg mlijeka za mlijeko isporučeno mljekarama za preradu u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2011. godine.

Raspodjelu sredstava za sufinanciranje otkupa sirovog mlijeka obračunat će Hrvatska poljoprivredna agencija na početku svakog mjeseca za mlijeko isporučeno mljekarama za prethodni mjesec na način da će se sredstvima iz Državnog proračuna isplatiti 0,42 kn/kg kravljeg mlijeka za mlijeko I. razreda kvalitete i 0,70 kn/kg ovčjeg, odnosno kozjeg mlijeka za mlijeko I. razreda kvalitete. Ujedno je donesena i Odluka o posebnoj interventnoj mjeri u sektoru proizvodnje svinjskog mesa. Odlukom se predlaže da se sa pozicija Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2011. godinu, iznos od 4.000.000,00 kuna osigura za intervenciju na tržištu utovljenih svinja. Sredstva bi se koristila za sufinanciranje otkupa do 25.000 komada utovljenih svinja kategorije T1. Otkup će se obaviti putem javnog natječaja odabirom najpovoljnijih ponuda zainteresiranih proizvođača. Utovljene svinje otkupit će se u razdoblju ne dužem od 90 dana od zaključenja ugovora sa odabranim otkupljivačima. (www.vlada.hr)

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.