Ministarstvo omogućuje školama terensku nastavu u Jasenovcu
Sinčić: Staviti moritorij na uvođenje 5G tehnologije
Predstavnici SPC-a bojkotirali ekumensku molitvu za jedinstvo kršćana
Atifašistička liga: 75 karanfila za žrtve holokausta na Trgu žrtava fašizma
Ministar Kujundžić nema izbora, ili će sam odstupiti ili će ga smijeniti
Bunjac napušta Pernarovu stranku
Odbor za obrazovanje: Promicati radnu definiciju antisemitizma

  Ekologija

Vlada Republike Hrvatske proglasila regionalni park Mura - Drava

  vpž           14.02.2011.         1397 pogleda
Vlada Republike Hrvatske proglasila regionalni park Mura - Drava

Vlada Republike Hrvatske na svojoj sjednici održanoj 10. veljače ove godine, donijela je Uredbu o proglašenju Regionalnog parka Mura - Drava. Regionalni park Mura - Drava proteže se kroz Međimursku, Varaždinsku, Koprivničko-križevačku, Virovitičko-podravsku i Osječko-baranjsku županiju, na području rijeke Mure i Drave, u ukupnoj površini od 87.680,52 ha. U Regionalnom parku dopuštene su gospodarske i druge djelatnosti i radnje korisnika prostora kojima se upravlja i gospodari u skladu s posebnim propisima. Proglašenje Regionalnog parka Mura - Drava ne može ograničavati prevladavajući javni interes Republike Hrvatske vezan uz gospodarske i druge djelatnosti i radnje, zaštitu života i zdravlja ljudi te njihove imovine, u skladu s nacionalnim zakonodavstvom. Regionalnim parkom upravljaju Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Međimurske županije, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Varaždinske županije, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Koprivničko-križevačke županije, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije, te Javna ustanova Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, svaka na području svoje županije. Više o navedenom može se pronaći na službenoj Internet stranici Vlade Republike Hrvatske (www.vlada.hr) ili na sljedećem linku (http://www.dzzp.hr/novosti/bez-podkategorije/proglasen-regionalni-park-mura-drava---prvi-regionalni-park-u-hrvatskoj-906.html)

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

zagreb
15.2.2011. 18:32
Svašta će ova lopovska vlast raditi jer drugačije nezna i neće. Tko bi i mogao pomisliti da su radili ovo sve što su radili .nebi me iznenadilo da od crkve prave bircuze ili što drugo!
vwvtc
15.2.2011. 12:38
e baš me zanima jel će se još vaditi šljunak iz korita Drave u šašnatom polju kod Pitomače pod krinkom da uređivaju tok i korito rijeke?


Još iz kategorije EkologijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.