Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Aktualnosti

Vlada prihvatila izvješće revizije o neučinkovitosti naplate lokalnih prihoda

        09.05.2013.         1214 pogleda
Vlada prihvatila izvješće revizije o neučinkovitosti naplate lokalnih prihoda

Vlada je danas dala pozitivno mišljenje na izvješće Državne revizije koja je upozorila na neučinkovitost sustava naplate prihoda jedinica lokane samouprave.  Državna revizija bila je u svih dvadeset županija i Gradu Zagrebu te u 576 gradova i općina i utvrdila da je sustav naplate neučinkovit te da pojedine jedinice ni ne obračunavaju prihode koje bi po zakonu trebale naplatiti, izvijestio je ministar financija Slavko Linić na sjednici Vlade.

"Nemamo ni uređene interne i lokalne akte koji su bitni da se osigura način kontrole obračuna i naplate prihoda. Mnogo je izbjegavanja naplate zbog loše povezanosti državnih i lokalnih tijela, jer se ne izvještava o, primjerice, promjeni koncesionara ili vlasništva nad nekretninama pa se gubi vrijeme", objasnio je Linić.

Upozorio je da se građani u različitim jedinicama time stavljaju u različite pozicije, a da gradovi i općine zbog loše naplate prihoda traže pomoć državnog proračuna, zbog čega je Državni ured za reviziju jedinicama lokalne samouprave izdao čak 2400 preporuka za poboljšavanje sustava naplate prihoda.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

mirovnjak
11.5.2013. 16:50
Nedavno sam se slučajno našao u društvu jednog "PODUZETNIKA" čije se ime i ime njegovih tvrtki nalazi čak 3 puta pri vrhu popisa dužnika poreznoj upravi, a on i njegova obitelj imaju par bijesnih auta i nekoliko kuća, a on komentirajući izbore koji dolaze kaže, kandidiraju se sami nesposobnjakovići i ja ne idem na izbore jer nemam za koga glasati. Za to nam i jest ovako kako jest.
dr. evil
9.5.2013. 23:44
Ne treba biti puno pametan zašto je to tako. Kupuje se socijalni mir i glasači. Hadeze je u tome pravi majstor. Ali svemu dođe kraj!


Još iz kategorije Aktualnosti