Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Županija

Vježba zaštite i spašavanja Križnica 2015

  vpz.hr           11.03.2015.         1364 pogleda
Vježba zaštite i spašavanja Križnica 2015

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite u Viroviticu je održana sjednica Stožera za zaštitu i spašavanje Virovitičko-podravske županije kojoj su nazočili načelnik Stožera Zdravko Dijaković, predsjednica Županijske skupštine Ana Marija Petin te ostali članovi Stožera.

Stožer za zaštitu i spašavanje Virovitičko-podravske županije, u sklopu EU projekta ACHELOUS, organizira vježbu pod nazivom „Križnica 2015“. Vježba će se provesti u srijedu 25. ožujka s početkom u 13,00 sati u blizini naselja Križnica (kod mosta)

Tema vježbe je provođenje evakuacije stanovništva i stoke iz mjesta Križnica nakon naglog porasta vodostaja rijeke Drave, te sposobnost djelovanja službi za zaštitu i spašavanje na samoj rijeci.

Cilj ove simulacije je provjera osposobljenosti svih organiziranih snaga zaštite i spašavanja od poplava, osobito Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije, Postrojbe opće namjene Općine Pitomača, postrojbi Hrvatskih voda – VGI Virovitica, Policijske uprave Virovitičko-podravske, Policijske uprave Osječko-baranjske, ekipa Gradskog društva Crvenog križa Virovitica i Slatina, ekipa Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije, Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Virovitica – ŽC 112, HGSS-a Stanice Orahovica, tima MP5 112 i Veterinarske stanice Pitomača.

Materijalna i tehnička sredstva potrebna za provedbu vježbe osigurati će se iz redovitih sredstava sudionika, a dio troškova će biti financiran iz projekta ACHELOUS.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Županija