Bernardić se nada da sustav neće zakazati i da nema razloga za histeriju
Hrvatska komora dentalne medicine poziva članove da postupaju po uputama za koronavirus
Ministrica socijalne skrbi pridružila se osudama spaljivanja lutke istospolnog para
Vlada osudila paljenje lutaka istospolnog para s djetetom kao fašničkog
Rijeka: Jedan pacijent ima simptome koronavirusa
Prvi oboljeli od koronavirusa ima blaži oblik bolesti
MORH poziva za upis u vojnu evidenciju u 2020. godini

  Aktualnosti

Vježba Gorske službe spašavanja u Parku prirode Papuk

  gss           03.02.2020.         497 pogleda
Vježba Gorske službe spašavanja u Parku prirode Papuk

S ciljem podizanja spremnosti, vještina i znanja kao odgovor na izazove s kojima se susreće kao jedna od Operativnih snaga sustava civilne zaštite HGSS Stanica Orahovica sustavno je angažirana na edukaciji i uvježbavanju vlastitih pripadnika. Gorski spašavatelji, uz adekvatnu opremu, najvažniji su resurs temeljnih operativnih snaga za rad na nepristupačnim i neurbanim terenima kao i u situacijama koje zahtijevaju njihova specifična znanja i vještine u urbanim sredinama.

U Parku prirode Papuk, ove je subote tako održana vježba potrage i spašavanja za nestalom osobom. Vježba je sadržavala elemente potrage, lociranja, medicinskog zbrinjavanja i transporta uz različitim tehnikama spašavanja.

Iskustveno gledajući, uz potrage za nestalim starijim osobama u našim neurbanim, ruralnim područjima, najveći dio akcija spašavanja HGSS Stanice Orahovica odvija se u Parku prirode što nije ništa neobično obzirom da je broj posjetitelja u Parku u posljednjih godinu dana narastao za gotovo 50%. Unatoč dobroj suradnji Parka i gorske službe kroz zajedničko preventivno djelovanje i podizanje sigurnosti posjetitelja, nesreće će se, na žalost, uvijek događati. Zadaća je HGSS Stanice Orahovica biti spremna i operativna pri svakom pozivu i izlasku na teren.

HGSS Stanica Orahovica djeluje na području Virovitičko-podravske županije. U svojem sastavu ima trideset spašavatelja obučenih za spašavanje u neurbanim i nepristupačnim terenima: u planinama, gorjima, na stijenama, u speleološkim objektima, na brzim vodama i u poplavama, u svim vremenskim uvjetima, najčešće najtežim. Svi spašavatelji su obučeni i licencirani za pružanje prve pomoći u najtežim uvjetima i situacijama.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.