Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Gospodarstvo

Visoka škola Virovitica i Razvojna agencija VIDRA zaslužne za projekt stručnih studija poduzetništva vrijedan 3,3 milijuna kuna

        01.07.2015.         1630 pogleda
Visoka škola Virovitica i Razvojna agencija VIDRA zaslužne za projekt stručnih studija poduzetništva vrijedan 3,3 milijuna kuna

U prostorima Visoke škole Virovitica u utorak održana je konferencija za novinare povodom potpisanog ugovora za projekt “Usvajanje principa Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u stručnim studijskim programima poduzetništva”.Od ukupno potpisanih 30 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, projekt Visoke škole Virovitica peti je po visini iznosa dodijeljenih sredstava. Konferenciju za novinare održali su dekanica Visoke škole Virovitica Vesna Bedeković i ravnatelj Razvojne agencije VIDRA Tomislav Petric.

Potpisivanjem ugovora Visoka škola, kao nositelj projekta, ostvarila je pravo na korištenje bespovratnih sredstava u iznosu 3.131.141,00 kn kojima će se financirati projekt „Usvajanje principa Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u stručnim studijskim programima poduzetništva“. Ukupna vrijednost projekta je 3.295.938,28 kn, a razlika od 164.796,92 financirat će se sredstvima prijavitelja i partnera na projektu.

Početna konferencija projekta održat će se 13. srpnja u Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.

Nositelj projekta je Visoka škola Virovitica, a partneri na projektu su Ekonomski fakultet u Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Veleučilište VERN u Zagrebu, Veleučilište u Rijeci, Visoka škola Nikola Šubić Zrinski u Zagrebu i Hrvatska udruga poslodavaca. U okviru projekta usklađivat će se programi stručnih studija poduzetništva koji se izvode na Visokoj školi Virovitica i na partnerskim institucijama s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom, što će doprinijeti prilagodbi programa stručnih studija poduzetništva potrebama tržišta rada. Trajanje projekta je 15 mjeseci, a u njegovoj  pripremi i prijavi je, uz projektni tim Visoke škole čiji je voditelj Josip Britvić, sudjelovala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Projekt je odobren u okviru programa HR.3.1.15. „Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira“ Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativni program „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007-2013.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo