Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Mojom stranom ulice

Višnja Romaj sramoti Viroviticu i Virovitičane!?

  Ivan Žada           20.02.2015.         11704 pogleda
Višnja Romaj sramoti Viroviticu i Virovitičane!?

Otkazivanje promocije „Disputovih“ dramskih i teatroloških knjiga „Knjigom kroz četvrti zid“ u virovitičkoj Gradskoj knjižnici prerasta u prvorazredni skandal za koji je isključivo odgovorna ravnateljica Višnja Romaj. Podsjetimo, promocija je trebala biti dio popratnog programa VIRKAS-a i svojevrsni rođendanski poklon kazalištu za sedamdeseti rođendan akademika Borisa Senkera i nakladnika Josipa Pandurića. Cijeli angažman uglednih gostiju dogovarala je ravnateljica Romaj koja je trebala biti i moderator na promociji. Dan ranije, na stranici Gradske knjižnice, osvanula je obavijest da se promocija odgađa zbog bolesti sudionika, dakle Senkera ili Pandurića. Istu obavijest prenijelo je Kazalište Virovitica na svojoj stranici jer ipak se radi o popratnom programu VIRKAS-a.

Nazvao sam Josipa Pandurića, jednog od dvojice gostiju koji mi je kazao kako su on i akademik Senker bili potpuno zdravi i veselili se dolasku u Viroviticu. „Dan prije sam vidio na internetskoj stranici kazališta Virovitica da se otkazuje naše gostovanje zbog bolesti sudionika. Nazvao sam knjižnicu i zamolio da ne pišu neistine jer mi nismo bolesni i da napišu pravi razlog otkazivanja. Nedugo nakon toga ravnateljica mi šalje mail u kojem kroz pet polupismenih rečenica objašnjava kako smo mi krivo razumjeli jer je bolesna ona, a ne mi, dakle poruka je ja sam važna, a vi ste prateća radna snaga, budući da sam ja bolesna, nema tribine“ – u razgovoru nam je kazao Pandurić. Kako doznajemo iz pouzdanog izvora, ravnateljica Romaj navedenog je dana viđena u knjižnici, no kako se ipak radi o čelnom mjestu institucije, ne sumnjam da ima potvrdu o bolovanju.

Nazvao sam uvaženu ravnateljicu i zamolio ju da mi pojasni što se zapravo dogodilo i je li bila bolesna. Dakako da jest, kao što sam napisao ima otvoreno bolovanje, baš neočekivano. Uz to nije htjela komentirati ništa vezano za otkazivanje i promociju, kazala je kako ona nije organizator i da se obratim ravnatelju virovitičkog kazališta Miranu Hajošu koji je prema njezinim riječima organizator. „Gostovanje u knjižnici dio je popratnog programa Virkasa, jednako kao i sinoćnji koncert u glazbenoj školi ili izložba i predstava u muzeju. Sve to organizirali su kolege iz tih institucija pa tako i gospođa Romaj. Ja sam predložio, a ona je dogovarala sve vezano za promociju, od honorara, troškova, sve dok termina“, rekao je Hajoš. Isto nam je potvrdio i Pandurić.

Dakle, iz svega ovog razvidno je da gospođa Romaj laže. Da skandal bude veći, ona je promociju istog uglednog dvojca i s istom temom organizirala i prije dvije godine i na jednako ovakav krajnje neprofesionalan i diletantski način otkazala. O kakvoj se osobi radi osjetio sam i na svojoj koži kada sam ju nazvao. Na moje inzistiranje da objasni otkazivanje prije dvije godine spustila mi je slušalicu i dobacila nekome tko je s njom bio u uredu tijekom razgovora „ma opet onaj Virovitica net“. Da se tako ne ponaša i ne završava telefonski razgovor, kao odgovoran roditelj odavno sam naučio i svog sina.

Josip Pandurić i akademik Boris Senker u ponedjeljak će o neprofesionalizmu ravnateljice Romaj obavijestiti Hrvatsko knjižničarsko društvo i gradonačelnika Virovitice i zamoliti ih da adekvatno reagiraju. Ovo inače nije prva svinjarija i skandal poštovane ravnateljice. Na neke od prošlih u kojima je ona glavna protagonistica podsjetite se u vezanim člancima na kraju ovoga teksta. Završit ću rečenicom Josipa Pandurića, „Nedostojna je grada takve kulturne tradicije“. Toplo se nadam da će to prepoznati i Gradonačelnik, kao i Hrvatsko knjižničarsko društvo, no i Ministarstvo kulture. I spriječiti daljnje srozavanje ugleda knjižnice utemeljene još godine 1866., no i svih građana ovoga grada.

Vezano

U virovitičkoj knjižnici zabranjeno govoriti o pravoslavnoj crkvi u vrijeme izbora

 Schunkova Sitna proza proglašena pornografijom pa ne može u virovitičku knjižnicu    

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Mikeš09
23.2.2015. 9:21
Krajnje je vrijeme da se stranački opredijeljene osobe maknu s funkcija kulturnih ustanova a valjalo bi poraditi i na univerzalnom zakonu i pravu financiranja istih gdje stranke neće imati ikakvog upliva i odlučivanja u financiranje istih...a kamoli odlučivati o programu i ``bolovanju``... ...@nina two nana = glupost dana...inače se u virki promocije knjiga održavaju u kazalištu...vjerojatno si i ti na nekoj od ``mnogobrojnih`` bila...
nina2
22.2.2015. 18:22
Zbog čega ih niste ugostili u kazalištu kad vam toliko stalo da dođu? A da, pa onda ne biste imali razloga pisati ovakav članak. To bi bila prava šteta.
joda
21.2.2015. 14:17
Nema sankcija kad posao odradiš po nalogu onih koji su te doveli na tu javnu funkciju. Ona prije svega radi u interesu stranke pa gradonačelnika tek potom za ako ostane prostora odradi dio za ostale građane. Iluzija je od stranačkog vojnika očekivati da zastupa javni interes koji bi se kosio sa interesima stranke.
mikeš
20.2.2015. 13:16
Možete si misliti koje će sankcije dobiti.
jedna.
20.2.2015. 12:45
tako je to kada o stručnoj sposobnosti ravnateljice odlučuje politika, a ne struka!


Još iz kategorije Mojom stranom ulice