Milanović: Ovo nije porezna reforma
Marić: Svaku kritiku porezne reforme treba gledati kao pozitivnu
Pametno: Porezi sve kompliciraniji, a njihovo administriranje sve skuplje
Branko Grčić: Nova porezna reforma je skromna
Zeleni poduprli najavljenu mjeru dodatnog poreza na šećer
Kujundžić: Demokratsko je pravo oporbe tražiti opoziv ministara
Vozači, oprez: U parkiranom automobilu izmjerena temperatura od 74 stupnja

Virovitičko-podravsku županiju posjetio je ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić


  Županija           vn           02.06.2017.         975 pogleda
Virovitičko-podravsku županiju posjetio je ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić

Virovitičko-podravsku županiju posjetio je ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić. Tema sastanka bila je problematika nezaposlenosti u Virovitičko-podravskoj županiji, nedostatak kvalificirane radne snage i mogućnosti prekvalifikacije, kao i poticanje zapošljavanja kroz racionalno korištenje EU sredstava. Na tragu toga, govorilo se o mjerama aktivne politike zapošljavanja koje su krenule u ožujku ove godine, a ministar Ćorić je naglasio kako je težnja intenzivirati korištenje nekih od tih mjera.

Većina jedinica lokalne i regionalne samouprave u proteklom se razdoblju orijentirala na mjeru stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa i na mjeru javnih radova.

„Cilj nam je u narednom razdoblju preokrenuti trend i što je moguće više sredstava usmjeriti na prekvalifikaciju, odnosno dokvalifikaciju kako bi nezaposlene osobe evidentirane pri HZZ-u dugotrajno pronašle mjesto na tržištu rada. Isto tako, želimo intenzivirati i poticaje za zapošljavanje, odnosno samozapošljavanje koji su u kontekstu naših mjera aktivne politike zapošljavanja inovirani u odnosu na prethodno razdoblje“, naglasio je ministar Tomislav Ćorić.

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava ove godine u suradnji s partnerskim ministarstvima, u kontekstu aktivnosti kroz Europski socijalni fond, ove godine će otvoriti 35 natječaja

 Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin predstavili su ministru mjere koje su realizirane na području grada i županije u cilju smanjenja stope nezaposlenosti, a riječ je o znatnim EU sredstvima koja su direktno uložena u razvoj gospodarstva i poljoprivrede.

Ministar Ćorić istaknuo kako ga posebno veseli što Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica svoj razvojni potencijal ostvaruju kroz poduzetničke inkubatore jer je upravo to smjer kojem se teži – poticanje samozapošljavanja te inovativna i kreativna rješenja, a Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica su upravo na tom tragu. Naime, Poduzetnički inkubator u Virovitici koji je potaknuo samozapošljavanje i otvaranje novih tvrtki na području županije, jedan je od najboljih u RH, a u planu su još tri inkubatora: u Orahovici Slatini i Pitomači. Inkubatori su aplicirani prema EU fondovima, a prema riječima župana Igora Androvića, rezultati natječaja očekuju se ovih dana.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ŽupanijaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: