Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Gospodarstvo

Virovitičko-podravsko gospodartsvo na sajmu u Szentlorincu

        21.08.2011.         1635 pogleda
Virovitičko-podravsko gospodartsvo na sajmu u Szentlorincu

Na 18. Međunarodnom sajmu poljoprivrede „Gazdanapok" u Szentlorincu, Mađarska, 12. - 14. kolovoza 2011. god., temeljem Sporazuma o suradnji HGK - ŽK Virovitica i Baranjskog županijskog poduzetničkog centra Pečuh, Mađarska, u organizaciji i realizaciji ŽK Virovitica, svoje proizvode uspješno je predstavilo 13 izlagača s područja Virovitičko - podravske županije: APIS Cabuna - med, ASEL Slatina - proizvodnja i instalacija uređaja i opreme za vođenje procesa sušenja voća, povrća, duhana i ljekovitog bilja i dr., ASTRO d.o.o. Orahovica - prezentacija i opremanje sajmova i izložbi, DAM d.o.o. Lozan - ljekovito bilje: kamilica, DIBA d.o.o. Suhopolje - vina, merkantilna i sjemenska proizvodnja, EUROVOĆE Orahovica - konzervirano voće i povrće „Doora zimnica", MEDENA Virovitica - med i pčelinji proizvodi,

OPG DONER Slatina - med i pčelinji proizvodi, POISON CITY d.o.o. Pitomača - čajevi i ljekovito bilje, SILOSI VTC d.o.o. Virovitica - ocat, STARI PODRUM d.o.o. Slatina - vina, VIRO Tvornica šećera d.d. Virovitica - šećer, VITAFLORA d.o.o. Čačinci - tekuća gnojiva.

Na sajmu su predstavljene i Poduzetničke zone grada Virovitice. Najveći inters iskazan je za proizvode „EUROVOĆA" i pčelara. Na sajmu je svoje proizvode izložilo 405 izlagača iz Austrije, Hrvatske, Italije, Njemačke, Rumunjske i Slovačke, a posjetilo ga je preko 25000 posjetitelja.

U nizu stručnih predavanja, održana su i predavanja o pčelarstvu, kojima su prisustvovali brojni pčelari iz Mađarske i Hrvatske. Drugi dan sajma, Željko Vrbos, voditelj Grupacije pčelarstva ŽK Virovitica, je i sam održao predavanje na temu „Posebnosti pčelarstva u RH u odnosu na zemlje u okruženju":

Iz Virovitičko-podravske županije, sajam je posjetiti izaslanstvo koje je predvodio Milan Vanđura, tajnik ŽK Virovitica, sa suradnicima i gospodarstvenicima. Održan je cijeli niz bilateralnih susreta s predstavnicima komora i ostalih institucija i visokoškolskih ustanova, s ciljem unapređenja postojećih i uspostave novih međusobnih odnosa.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo