Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  HSS

Virovitičko-podravski HSS predstavio predizborni program

        02.11.2011.         3727 pogleda
Virovitičko-podravski HSS predstavio predizborni program

Virovitičko-podravska organizacija HSS-a predstavila je na konferenciji za novinare u Virovitici izborni program i kandidate u 4. Izbornoj jedinici.
Potpredsjednik županijske organizacije HSS-a Zdravko Dijaković naglasio je da je u protekle četiri godine, kada je HSS sudjelovao u Vladi Republike Hrvatske,  u 4. Izbornu jedinicu zahvaljujući ministarstvima kojima su na čelu HSS-ovci, došlo više od 5 milijardi kuna.
Za razvoj malog i srednjeg poduzetništva iz državnog je proračuna, rekao je, stiglo je 78,5 milijuna kuna, za regionalni razvoj 92 milijuna kuna, a za razne projekte vodnog gospodarstva, od kojih se neki još izvode, a za neke je osiguran novac, oko 500 milijuna kuna.  „To su sredstva s kojima možemo ući u ovu predizbornu trku i o kojima možemo govoriti" naglasio je Dijaković.

Smatra da je HSS zaslužan i za gotovo milijardu kuna koje su u 4. Izbornu jedinicu stigle kroz kapitalna ulaganja u poljoprivredi, razna sufinanciranja i naknade za štete od elementarne nepogode. Za još veća ulaganja u poljoprivredu, HSS će se, rekao je, zalagati i u budućnosti.

Nositelj liste HSS-a za 4. Izbornu jedinicu Mato Barukčić naglasio je da je 2009. godine, kada je HSS postao dio vladajuće koalicije, izglasan najveći proračun za poljoprivredu u hrvatskoj povijesti težak 4 milijarde kuna. U posljednje tri godine zahvaljujući HSS-u, rekao je, za poljoprivredu je izdvojeno 14 milijardi kuna, poticaji su dovedeni na najvišu razinu, na Jadranu je ostvareno  milijun noćenja  više nego prošle godine, a puno je učinjeno i za razvoj malog i srednjeg poduzetništva.

U predizbornoj kampanji HSS građanima nudi 2 realna i razumna cilja:  zdravu  i postojanu obitelj  te  zdravo i perspektivno gospodarstvo,  istaknuo je Mato Barukčić. Namjeravaju ih provesti kroz 5 poluga HSS-ova programa „ 5 +", a to su: obitelj kao temelj društva, pravedan razvoj svih hrvatskih regija, turizam na modelima novog razvoja, zaštita okoliša na modelima zelene ekologije te jačanje hrvatskog sela.

Ankete HSS-u nisu naklonjene, ali 4000 članova na ovome području je velika snaga, rekao je Barukčić, te naglasio da je „zadaća našeg članstva da uvjerimo naše prijatelje i glasače da je HSS najbolji izbor za našu sredinu". 

„Ne bi bilo dobro da Hrvatska opet uđe u jednoumlje, da jedna politička opcija dobije izrazitu prednost jer koliko više u Saboru ima pluralizma toliko će više biti prosperiteta i blagostanja u Hrvatskoj", naglasio je nositelj liste u 4. Izbornoj jedinici.

U predizbornoj kampanji HSS, rekao je Barukčić,  neće potrošiti puno novca, bazirat će ju na razgovorima i druženjima s glasačima, a na većim predizbornim skupovima za HSS će svirati Tamburaški sastav „Zvona".

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

piramida1234
23.2.2012. 19:51
Recesija i stagnacija u cijelom svijetu, a kod nas se radi.(naravno tko hoće). Kako sada????
Znam, uhiti ćemo sve seljake.
????
21.2.2012. 20:05
HSS i HDZ su u protekla dva mandata toliko učinili za ovu zemlju, da će se generacije boriti da poprave sve ono što je ova bajna ekipa napravila..
pljuska
21.2.2012. 12:55
piramida1234 o čemu ti to?
piramida1234
21.2.2012. 12:32
Možete Vi laprdati šta Vas volja, ali ono što je Hss učinio za seljaka je uvijek bilio pozitivno, ali ono što je seljak učinio za sebe to je već druga stvar. Zato ne laprdajte, vile u ruke i crta na posao. A što se tiče tko će biti na vlasti to se iovako ne pita Vas par koji samo zvoncate i ništa ni da pokušate napraviti za ovaj grad i županiju, već političare....... Hvala Bogu što je došao SDP na vlast pa da možemo imati manji pdv,manju cijenu goriva, više dana za raditi (oni koji rade).
SELJAK SVIH SEL
7.11.2011. 17:39
pozdrav gospodo mislim da je svaki komentar suvišan HSS je jedina stranka koja je svoje programe izvršila i više od toga
vwvtc
3.11.2011. 21:47
bubimire pa kako ti je tako dugo trebalo da se javiš?ako se ne varam ti si jedini koji podržavaš HSS na ovom portalu ali moram ti reći da malo proširiš vidike pa pogledaj oko sebe situaciju i reci ko je kriv za ovu situaciju ? ah da ma sigurno oni koji su bili na prosvjedu a ne koji su u to vrijeme "radili".Druga stvar ne trpaj nas u crvene,crne ili ne znam koje boje kad nas ima i onih koji nisu ni u koju stranku uključeni ali naravno da glasamo ak za ništa drugo bar za protiv!!!
NOVI
3.11.2011. 18:05
vwvtc- Pa kako nisam vidio to što piše hdznedajbože da nam je selak svih selaka promijenio nick u bubimira. Pa bubimire zašto se skrivaš, kada i dalje koliko vidim jedino ti misliš da je to što radite nešto dobro i pametno. Ah da, pa VI radite kao i vlada,dižete kredite,pa neko će ih i vraćati,a znate da to nećete biti VI. Ali neka seljo moj,još malo pa idete u opoziciju. Ups,seljo izvini,zaboravih da nečeš preći ni izborni prag. Ali dobro,pa bolje i tako nego da ideš u remetinec,ipak si ti nas lijepo zabavljao sa svojim komentarima.
Lynx
3.11.2011. 9:02
@Bubimir,
hajde, molim te lijepo, nabroji projekte koji su završeni i koji koštaju 60 mil kuna.
Nisam stranački opredjeljen, ali sigurno ne podržavam ovu lopovsku vlast, no ti ćeš me već ugurati u crvene jeli!?
Ne može se zanemariti činjenica da je HSS participirao u ovoj vlasti i time ostvario svoj negativni imidž - kako siješ, tako ćeš i žeti, nestat će osmjeha i s njihovih lica...
slavujj
2.11.2011. 21:53
HSS ili "trgovina doo" dobiva na naplatu račune za trgovinu i to će ih skupo koštati,
njihova lica govore više od ikakvog programa,
mislim da počinju shvaćati gdje se nalaze ,
bilo bi zanimljivo vidjeti kome su oni to predstavili program,osim novinara?
hdznedajboze
2.11.2011. 21:05
Bubimir ili selak svih sela u pravu si svi projekti koji ste započeli završavaju vašom zaslugom.Zemlja opljačkana,na rubu bankrota,narod osiromašen,općine višestruko zadužene,nogometni klub Suhopolje dužan 11 000 000 i rspušten vašom zaslugom.Zbog svih tih razloga svi projekti koji su započeti završavaju vašom zaslugom.Zemlja u koncesiji koju je uzela DIBA košta od 200 do 350 kuna po hektaru,a seljaci plaćaju 1200 kuna po hektaru.To je sve što ste vi dobro napravili za selo i seljaka jebem ti takvu dobrotu.
karlo01
2.11.2011. 20:56
Ne mogu vjerovati da još ima pobornika i glasača ove trgovačke stranke i da ima netko tko brani lik i djelo načelnice Šljivac i comp.Koliko je to ljudi zaposleno u općini Suhopolje to me zanima, a i podatak da je ušlo pet milijardi,možda je plaćeno ali ne seljacima.Ropotarnica povijesti vas čeka,djeci ćemo pričati kako je pojam za pokvarenost i zbrinjavanje vlastitih guzica upravo bila HSS !
tarik
2.11.2011. 19:42
Pa valjda i Vesna Knežević kao nacelnica je nešto napravila odlad se vratila iz zemlje Srbije. Kad joj prođe mandat ode ona nazad u veliku Srbiju .
Bubimir
2.11.2011. 18:45
Vidim da se vi dušobrižnici zamarate HSS-om i krivite HSS za svu politiku u državi i u poljoprivjedi ako niste znali HSS i HDZ u Općini Suhopolje provode programe teške 60 miliuna kuna što vi crveni žuti i crni i svakojakih boja nećete moći izbrisat ma kakva god bila vlast zemlja seljacima se djeli znači zemljište ide u prodaju ili u zakup što je općinska vlast Općine Suhoolje prije dvije godine obećala svi vi koji ste dolazili na Općinsko veće kao krdo stoke i vikali da nema zemljišta dovoljno za seljake sada kada ste dobili ugovore da je trebate potpisat i platit onda ste od istog takog zemljišta odustajali a drugi pošteni seljaci nisu ga uspjeli dobiti jer vaš je štitio neki ludi zakon 40 godina vaš Crveni vođa u Općeni Suhopolje i njegovi sljedbenici viliki vođe seljaka uvjek su dizali ruku portiv ili odlazili sa sjednice Općinskog Vjeća jel im nije bilo u interesu da zemlju podjelimo seljacima nego su čekali neka nova vremena kako bi tu istu zemlju prodali strancima za puno veću cjenu Gospođa naćelnica Zlata Šljivac sa svojim donačelnikom i suradnicima u ove dvije godine mandata završila je više projekata ali završila te projekte nego svi drugi naćelnici od postojanja Općine Suhopolje pitam vas gdje vam je vođa seljaka i njegovi sljedbenici dali su oni platili državno poljoprivjedno zemljište i dali ga uredno obrađuju a što se tiće ono da je poticaj otišao Todoriću zato pitajte prosvjednike koji su ove godine prosvjedovali i zatvarali ceste a Zlata Šljivac i njezin donaćelnik su ih popravili ne samo popravili nego i izasvaltirali kilometre i kilometre...cesta po Općini Suhopolje doveli u sva sela pitku vodu i to sve zahvaljujući Ministarstvu Regijonalnog razvoja ministra Gospodina Božidara Pankretića
vwvtc
2.11.2011. 18:01
točno im predviđaju 1.2%.Novi i meni taj frik fali pa da se malo prepiremo hehe,ajde selak javi se ili možda nisi dobio poticaj pa nemaš za internet.
mastermind
2.11.2011. 17:59
Po svemu sudeći vi ste prošlost... ;)
hdznedajboze
2.11.2011. 17:52
Novac o kojem pričate nikad nije stigao pravim poljoprivrednim proizvođačima,lažete narod koji o obiteljskim OPG-eima zbog toga imaju lošu sliku.Najviše novca je otišlo Todoriću i ostalim tajkunima.Zemlja nije pravedno podijeljena u čemu i vi imate umiješane svoje prste.Želim vam veliki uspjeh na izborima a to je 1 do 1,5%glasova,svaki glas više strašno će me razočarati.Selak svih sela ode ti u povijest bestraga ti bilo,usput pozdravi i načelnicu u Suhopolju.
NOVI
2.11.2011. 17:33
Nego,nešto se pitam gdje im je nestao sa VTC-neta onaj gorljivi član HSS-a - selak svih selaka. Da je promijenio nick,vidjelo bi se jer je bio polupismen pri pisanju tekstova,ali mi baš fale njegovi komentari o brizi i trudu HSS-a za selo i poljoprivredu.
vwvtc
2.11.2011. 17:22
tak im i treba kad im je draga fotelja i mjesto u HDZ-ovoj vladi
NOVI
2.11.2011. 17:03
He,he,he,tako im i treba,Svakome sljeduje zasluženo. A ovaj podatak o broju članova nije točan,to su podaci iz vremena prije 8 godina kada je HSS bio najjači,ali je joža ušao u koaliciju sa HDZ-om,te time izgubio najveći dio svojih glasača. To znam iz prve ruke,jer sam i ja jedan od bivših HSS-ovaca iz tog vremena. Spiskovi članstva datiraju od tada,što pokazuje da opet lažu narod. Ali neka ih,još par dana,pa recite papa!!!!!!!!!!
pocelo je
2.11.2011. 16:28
Nikad više!!!
crna ruka
2.11.2011. 16:28
Više ni u Pitomači ne možete preći prag !!!


Još iz kategorije HSS