Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  HGK-Županijska komora Virovitica

Virovitičko-podravski gospodarstvenici traže hitne mjere za spas gospodarstva

        13.07.2010.         1553 pogleda
Virovitičko-podravski gospodarstvenici traže hitne mjere za spas gospodarstva

Nisam katastrofičar niti sam ikada širio paniku, ali moramo poduzeti hitne mjere za spas gospodarstva i to odmah! Moramo uputiti jasnu poruku Vladi i lokalnoj politici da u uvjetima nerealnog tečaja, monetarne politike fiksnog tečaja kune i stalnog rasta cijene energenata ne možemo biti konkurentni na inozemnom tržištu. Ako ne bude bilo pravih potpora ne znam koliko ćemo se moći hrvati s jakim tvrtkama iza kojih stoje čvrste banke, vlade i osmišljene gospodarske politike. Jednoga dana više nećemo moći dizati kredite, nećemo moći nastaviti proizvodnju, bit ćemo primorani otpuštati radnike i na kraju staviti ključ u bravu - rekao je na sjednici Gospodarskog vijeća HGK-Županijske komore Virovitica njen predsjednik Ivan Slamić komentirajući aktualno gospodarsko stanje u Virovitičko-podravskoj županiji.

Stanje je teško u gotovo svim djelatnostima, većina tvrtka bilježi pad prometa,  smanjenu proizvodnju i na kraju manje prihode. Smanjena je potrošnja građana robe široke potrošnje, građanima i poduzetnicima je teško dobiti kredite, nema novih investicija pa su članovi Gospodarskog vijeća izrazili zabrinutost opstojnošću županijskog gospodarstva.

Članovi Gospodarskog vijeća dogovorili su novi sastanak za dva tjedna sa kojeg bi poslali apel hrvatskoj Vladi s hitnim mjerama koje bi mogle zaustaviti propadanje hrvatskog gospodarstva.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

guru
14.7.2010. 15:20
Ni Pitomača nema što izgubiti. U Pitomači najviše zaposlenih ima škola. Stvaramo pametnu naciju koja će robovati evropom. Gdje nas je dovela KRADEZEOVSKA BAHATOST ????????????????????????
mišo111
14.7.2010. 8:04
Slamiću! Ja te doista cijenim, ali te molim iz ovih crnih prognoza izuzmi Slatinu. Ona ima skoro tisuću zaposlenih u gospodarstvu, mogomet u trećoj ligi, sa šansama za drugu ligu, gradi još jedno nogometno igralište nakon čega će tamo sve procvjetati.
Gradonačelnik kaže "nogomet će dići ovaj grad iz ponora" On je Novo lice Slatine. Ja mu vjerujem.


Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica