Banner
Ministar Marić: Vjerujem da neće doći do nestašice lijekova
Ured Predsjednika RH objavio kompletnu korespondenciju s Povjerenstvom
MUP: Svakoga dana jedna osoba pogine na hrvatskim prometnicama
Grmoja: Novac za pomoć gospodarstvu naći ukidanjem županija
Božinović: Koncentrirat ćemo se na kažnjavanje zbog kršenja mjera
Udruge traže stimulaciju za sestre koje skrbe o Covid-19 pacijentima
Izbori u HDZ-u nastavljaju se u studenome

  Turizam

Virovitičko-podravska županija turistima “Neodoljivo privlačna”

  Petar Žarković/ Glasslavonije.hr           24.03.2016.         1223 pogleda
Virovitičko-podravska županija turistima “Neodoljivo privlačna”

Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije organizirala je u prostorijama Zavičajnog muzeja Slatina predstavljanje jedinstvene promotivne brošure “Neodoljivo privlačna”. Riječ je o tiskovini koja posjetiteljima predstavlja najznačajnije povijesne, arhitektonske i kulturne znamenitosti, ali i brojne druge vrijednosti županijskog područja tekstovima Željke Kunštek i fotografijama 18 suradnika Turističke zajednice. Brošuru je tiskala virovitička tvrtka Grafiti Becker u tisuću primjeraka na hrvatskom jeziku te po 500 primjeraka na engleskom i njemačkom jeziku. Izrada brošure povjerena je tvrtki Tip Kreativa iz Zagreba.

– Predstavnici županijske Turističke zajednice često borave na različitim sajmovima u zemlji i inozemstvu i trebala nam je jedna reprezentativna brošura koja će na poseban način prikazati ono što ova županija doista ima, a upravo iz ove brošure vidi se da imamo mnogo toga što ni sami često ne cijenimo dovoljno - rekla je na predstavljanju obnašateljica dužnosti županice i predsjednica županijske Turističke zajednice Sanja Bašnjak i dodala:

– Uz vrlo kvalitetne fotografije, brošura je podijeljena na dvadesetak turističkih cjelina, pa je priroda predstavljena prikazima Papuka i rijeke Drave, tu je religijska ostavština, kulturna baština, ali i gastronomska i enološka ponuda. Budući da je Virovitičko-podravska županija spoj Slavonije i Podravine, pa i u turističkom smislu njegujemo dva etnoizričaja, dva etnosadržaja, izuzetno smo ponosni na ovu brošuru.

Direktorica županijskoga Turističkog ureda Martina Jakelić potvrdila je da će nova brošura služiti kao vrlo vrijedan komunikacijski i marketinški alat, koji je danas najpotrebniji, jer ljudi s različitih sajmova, bez obzira na svu suvremenu digitalizaciju, vole ponijeti ovakav cjelovit materijal.

– Nama će ova brošura ponajprije služiti u promociji županijskog turizma na posebnim prezentacijama koje održavamo u Hrvatskoj i u inozemstvu. Zamijetila sam da čak ni svi mi ne poznajemo cijelu našu županiju pa sam se našalila kako bi ova brošura mogla služiti kao neka vrsta udžbenika da je bolje upoznamo, a možda i da nas potakne da posjetimo sve ono što još nismo - rekla je Martina Jakelić.

Brojnim predstavnicima gradskih institucija i turističkim djelatnicima na predstavljanju brošure, među kojima je bio i gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš, obratili su se i autorica tekstova Željka Kunštek te ravnateljica Zavičajnog muzeja Slatina Dragica Šuvak.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije TurizamVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.